Αρχική Blogoσφαιρα Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers

Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers

από lol mommy

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers  

 Το Greek women bloggers είναι το site directory των ελληνίδων bloggers. Στον κατάλογο του greek women bloggers θα βρεις πάρα πολλά ελληνικά γυναικεία blogs χωρισμένα σε κατηγορίες. Το μοναδικό directory ελληνικών women blogs έχει δημιουργηθεί από την συντακτική ομάδα του edit your life
 
Ένα site μοναδικό στο είδος του όπου η κάθε ελληνιδα blogger μπορεί να βρει ότι χρειάζεται για μία καλύτερη και πιο παραγωγική ζωή, φυσικά συμβουλές και tips γύρω από το blogging που δεν πρέπει να παραλείψεις να διαβάσεις.

Ευχαριστώ τις Greek women bloggers για την συνέντευξη

Πότε ξεκίνησες το blogging;

Ξεκίνησα το blogging μία βροχερή νύχτα του Ιουνίου το 2014! Ναι, παρόλο που ήταν καλοκαιράκι στην Γερμανία είχε αρχίσει η εποχή των βροχών! Μια νέα μαμά στα ξένα δεν είχε κανένα να μοιραστεί τα καμώματα της δίχρονης κόρης της ούτε όλα εκείνα τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, τους φόβους και τις αγωνίες της. Πληκτρολόγησα την λέξη blogger εντελώς αυθόρμητα δίχως προηγούμενες σκέψεις ή σχεδιασμούς! Την μία στιγμή δεν είχε γίνει η παραμικρή νύξη και την επόμενη μία νέα blogger είχε γεννηθεί. Τη νύχτα υποδέχτηκε αβίαστα το ξημέρωμα και το lol moms world.blogspot.de είχε γεννηθεί. Aυτή ήταν η αρχική ονoμασία του lolmoms.gr , όχι δεν ήξερα πόσο σημαντικός είναι ο τίτλος ούτε πως το url που δημιουργούσα θα με ακολουθούσε για πάντα!

Πες μας λίγα λόγια για σένα; (εργασία,σπουδές, χόμπι, οικογένεια)

 Είμαι η Τούλα από το Στρατούλα, γεννήθηκα στην Μυτιλήνη και τα τελευταία χρόνια ζω μόνιμα στο νησί. Παντρεύτηκα τον έρωτα της ζωής μου, φέτος θα κλείσουμε τα 20 χρόνια μαζί, συνολικά γάμου-γνωριμίας και τα τελευταία 6 χρόνια η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από την κόρη μας.

 Έχω τελειώσει τεχνολογία τροφίμων, εργάζομαι όμως στην οικογενειακή μας επιχείρηση μεσιτικού γραφείου στην Μυτιλήνη.
 Τα χόμπι μου είναι το blogging και γενικότερα η κατασκευή ιστοσελίδων.

Με τι θέματα ασχολείσαι στο blog σου;

 Κυρίως ασχολούμαι με θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένειά, ενώ μία από τις αγαπημένες μου στήλες είναι οι Μπαμπάδες. 
 Το lolmoms.gr θα μπορούσε κανείς να πει πως σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι ο καθρέφτης 
της ζωής μας. Αγαπάμε τα ταξίδια, ταξιδεύουμε και γράφω για αυτά. Μου αρέσουν οι χειροποίητες κατασκευές και το refashion, έτσι τα DIYs είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του.
 Άλλα θέματα που ασχολούμαι στο blog μου είναι τα βιβλία, μερικές εύκολες συνταγές, beauty tips και σαν shoes addict που είμαι δεν θα μπορούσα να μην γράφω για παπούτσια.

 

Ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη συμβουλή που σου έχει δώσει κάποιος για το blogging;

 Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει για το blogging είναι να συνεχίσω να γράφω. Συνέχισε να γράφεις, μου είπε, και κάποια στιγμή θα γράφεις σαν επαγγελματίας! Προσοχή να μην αντιγράφεις γιατί αν το κάνεις ο αναγνώστης θα καταλάβει πως αυτό δεν είναι το ύφος της γραφής σου και ούτε ταιριάζει στην ζωή σου.
 O/H κάθε blogger και άνθρωπος έχει κάποιο τρόπο ζωής και κάποιες εμπειρίες, δεν γίνεται να είμαστε όλοι ίδιοι! 
 Να μην σταματώ, να μην πτοούμαι και όταν θα γράφω θα πρέπει να είμαι ολοκληρωτικά εκεί. 
 Να διαλέγω κάποια στιγμή της μέρας με απόλυτη ησυχία ώστε να προσηλώνομαι στην ανάρτηση, να μην επιστρέφω καν να διορθώσω το ορθογραφικό λάθος ώστε να μην χαθεί ο ειρμός της στιγμής. Ο ορθογραφικός έλεγχος θα πρέπει να γίνεται στο τέλος και η ανάρτηση να διαβάζεται δύο φορές.
 Χειρότερη συμβουλή δεν νομίζω πως υπάρχει, ακόμη και οι κακές ή λάθος συμβουλές που άκουσα συνέβαλαν στο να γίνω καλύτερη και να αναγνωρίσω μόνη μου τα λάθη. Θεωρώ πως ακόμη και από αυτές τις κακές συμβουλές εγώ κατάφερα να βγάλω κάτι καλό.


Τι δε σου αρέσει στο blogging;

 Το blogging δεν απέχει πολύ από την πραγματική ζωή, όπως δεν μου αρέσουν στην πραγματική ζωή οι υποκριτές και οι κόλακες το ίδιο συμβαίνει και στο blogging.
 Υπήρξαν bloggers από τις οποίες άκουσα κολακείες μόνο και μόνο γιατί είχαν κάτι να κερδίσουν από μένα και μετά εξαφανίστηκαν, υπάρχουν bloggers  που διατηρούν ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα και ξαφνικά σταματούν τάχα μου κατά λάθος να εγκρίνουν τις δημοσιεύσεις μου στην ομάδα τους ειδικά όταν ξέρουν ότι η ανάρτηση αξίζει να διαβαστεί.
 Δεν μου αρέσουν τα σχόλια που αφήνουν μερικοί στο blog μου χωρίς να έχουν διαβάσει την ανάρτηση του τύπου “Μπράβο πολύ καλό” και την απαίτηση τους να ανταποδώσω.
 Δεν είναι κακό να μπορεί κάποιος να κερδίσει χρήματα από το blog του με εκνευρίζει όμως η παρουσία bloggers σε διάφορους χώρους με μοναδικό σκοπό το ψάρεμα πελατών. 


Έχεις πέσει θύμα λογοκλοπής; Πώς το αντιμετώπισες;

 Χμ με χιούμορ τώρα πια! Άλλωστε πρέπει να ξέρεις πως όταν είσαι καλός σε ΓΡΑΦΟΥΝ και όταν είσαι πολύ καλός σε ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ!!!
 Έχουν πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις οι λογοκλοπές που μου είναι πλέον αδύνατο να αντιδράσω σε όλες. Έχω φυσικά στείλει e-mails ζητώντας να κατέβει το άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στην σελίδα τους χωρίς καν την αναφορά πηγής. Σίγουρα η αντίδρασή μου θα ήταν διαφορετική αν ζούσα σε κάποια άλλη χώρα αλλά στην Ελλάδα δεν έχουμε ελπίδες αν και υπάρχει νόμος.
 Η αλήθεια είναι ότι με πονάει και με στεναχωρεί να βλέπω άλλους να καρπώνονται τους κόπους μου με ένα απλό copy-paste.

Meet the blogger Στρατούλα από το ιστολόγιο lol moms

Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα blogger κατά τη γνώμη σου;

 Ξεκινώντας από τα βασικά θα σας πω πως κάθε γυναίκα blogger χρειάζεται τουλάχιστο 30 λεπτά ελεύθερο χρόνο την ημέρα. Ένα καλό υπολογιστή και μία γρήγορη σύνδεση internet.
 Απαιτείται μία φωτογραφική μηχανή ή έστω ένα κινητό με κάμερα υψηλής ανάλυσης. Μερικές γνώσεις γραφιστικής και επεξεργασίας φωτογραφιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι του blogging.
 Ένα πρότυπο που να ταιριάζει στο blog της και κυρίως να μπορεί να προσφέρει εύκολη πλοήγηση ώστε να μην διώχνει τον αναγνώστη.
 Μία ακριβέστατη about me σελίδα είναι από τις top ανάγκες των bloggers, η εποχή του κρυφού έχει παρέλθει  προ πολλού ανεπιστρεπτί και όσο πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο το καλύτερο. Αν ντρέπεται καλύτερα ας ψάξει να κάνει κάτι άλλο γιατί πολύ απλά blogging και ντροπή είναι δύο ασυμβίβαστες έννοιες και η προβολή μερικές φορές αναπόφευκτη.
 Τέλος, αυτό που κάθε γυναίκα blogger χρειάζεται είναι έναν υπομονετικό σύζυγό!Τι το ξεχωριστό έχει να προσφέρει το blog σου στους αναγνώστες σε σχέση με άλλα blogs παρόμοιας θεματολογίας;

Το blog μου βασίζεται κυρίως σε μαμαδίστικο περιεχόμενο, αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Βλέπω, παρατηρώ και ψάχνω πράγματα που δεν θα δεις, πράγματα  που ίσως να μην σου περάσουν ποτέ από το μυαλό, καταστάσεις και συγκυρίες με το χειρότερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την παραμικρή ένδειξη για αυτό...

Meet the blogger Στρατούλα από το ιστολόγιο lol moms
Οι φίλοι με θεωρούν καχύποπτη μαμά…εγώ προτιμώ να το λέω ψαγμένη μαμά!

 Στο blog μου  για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ, γράφω για τους κινδύνους των παιδιών όπως συμπεριφορές  παιδόφιλων και πώς θα τους αναγνωρίσετε. Επίσης άλλα θέματα μικρών ή μεγάλων κινδύνων που μπορείτε να διαβάσετε στις στήλες “Ρωτάμε τους ειδικούς” και Παιδικοί-Εφηβικοί κίνδυνοι”

Ευχαριστώ τις Greek women bloggers

δεσ παρομοια αρθρα

Άφησε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας την φόρμα σχολιασμού συμφωνείτε να αποθηκεύουμε τα δεδομένα και το σχόλιο σας

Στο lolmoms.gr χρησιμοποιούμε μπισκοτάκια και υποθέτουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν όχι μπορείς να εξαιρεθείς Είμαι Ok Πολιτική Απορρήτου