Αρχική Blogoσφαιρα 5 χρόνια lol moms. 5 λόγοι για να ξεκινήσεις το δικό σου blog σήμερα και να γίνεις blogger

5 χρόνια lol moms. 5 λόγοι για να ξεκινήσεις το δικό σου blog σήμερα και να γίνεις blogger

από lol mommy
 Έχουμε γενέθλια! Το lol moms έγινε 5!!! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου πέντε λόγους για να ξεκινήσεις το δικό σου blog. Πέντε χρόνια πραγματικά σε μένα φάνηκαν σαν δυο στιγμές. Μπορώ λοιπόν να κατέχω δίκαια τον τίτλο της blogger και εύχομαι να καταφέρω να σε πείσω!
Αρχικά εξαρτάται γιατί θέλεις να φτιάξεις blog.
 Θα το κάνεις για τα χρήματα ώστε η επιχείρησή σου να έχει ένα blog ή να κερδίζεις χρήματα από το ίδιο; Θα το κάνεις απλά για την ευχαρίστηση που προσφέρει η γραφή, η έκφραση ιδεών και το να βοηθάς άλλους ανθρώπους;

Blog 5th anniversary


Ας δούμε αναλυτικά 5 λόγους για να ξεκινήσεις το δικό σου blog σήμερα 

1.Το blogging σε κάνει καλύτερο άνθρωπο

 Εκτός από το προφανές ότι αποκτάς καλύτερες ικανότητες γραφής και επικοινωνίας, το blogging σε αναγκάζει να οργανώνεις τις σκέψεις σου και να μαθαίνεις  κάθε λεπτομέρεια για το εκάστοτε θέμα που θα γράφεις. 
Το blogging είναι πρόκληση και όποιος μου πει το αντίθετο σίγουρα δεν το έχει δοκιμάσει!   Οι προκλήσεις είναι ωραίες! Είναι πρόκληση να καθίσεις κάτω, να γράψεις και να το κάνεις συστηματικά. Το blogging είναι σαν τέχνη που ξεκινά σε ένα λευκό καμβά όπου αρχίζεις γράφοντας να μοιράζεσαι τις ιδέες, τις εμπειρίες και τις γνώσεις σου με πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν θα είναι απαραίτητα μόνο το αναγνωστικό σου κοινό, πολλοί από αυτούς θα μετατραπούν σε φίλους σου. Αρκετοί δικοί μου αναγνώστες, μου έχουν μιλήσει απευθείας απλά και μόνο επειδή διαβάζουν το blog μου και νιώθουν, όχι άδικος πως με γνωρίζουν
 Αν και στο blog δεν μπορείς να γράφεις για το κάθε συμβάν της ζωής σου, θα ανακαλύψεις το νόημα σε όλα εκείνα τα μικρά καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν και που πριν δεν μπορούσες να διανοηθείς ούτε πόσο σημαντικά είναι για σένα αλλά και ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους. 
 

2. Προώθηση επιχείρησης μέσω blog

 Αν η επιχείρηση σου δεν έχει ακόμη το δικό της blog έχει χάσει ένα μεγάλο κομμάτι πελατών. Στις μέρες μας η άμεση αλληλεπίδραση με τους πελάτες είναι απαραίτητη. Όταν μία επιχείρηση διατηρεί το δικό της blog έχει αυτόματα στα χέρια της ένα δυναμικό εργαλείο διαφήμισης αλλά και έρευνας των τάσεων της αγοράς. Αν για παράδειγμα διατηρείς ένα κατάστημα με ρούχα θα μπορούσες να δίνεις κάποια fashion tips προωθώντας συγκεκριμένα προϊόντα μετατρέποντας τους αναγνώστες σε πελάτες.
Τα σχόλια ερωτήσεων των αναγνωστών αλλά και απαντήσεων σε δικές σου ερωτήσεις μέσω των άρθρων (call to action) θα βοηθήσουν την επιχείρηση να γίνει καλύτερη και θα κάνουν τους αναγνώστες να νιώθουν πιο άνετα εξαφανίζοντας κάθε ανασφάλεια μίας online αγοράς καθώς τα blogs κινούνται πάντοτε σε πιο φιλικό επίπεδο.
Επίσης τα αναγνωστικά στατιστικά και μόνο των αναρτήσεών σου θα σε βοηθήσουν να ξέρεις τι ψάχνει ο κόσμος αρά και το τι πρέπει να προσφέρεις.
 Αν εργάζεσαι στο σπίτι φτιάχνοντας για παράδειγμα τούρτες ή χειροποίητα προϊόντα οι αναγνώστες σου θα μετατραπούν ευκολότερα σε πελάτες αφού θα μπορούν να δουν δείγματα της δουλειάς σου αλλά και τις κριτικές προηγούμενων πελατών σε ένα blog που μπορείς να χρησιμοποιείς και σαν portofolio.

 

3. Είναι ΔΩΡΕΑΝ και έτοιμο σε 15 λεπτά

 Λαμβάνοντας υπόψη  τις διαστάσεις που έχει πάρει στις ζωές μας η τεχνολογία και το internet, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν καθημερινά να ξεκινήσουν το  δικό τους ιστολόγιο για να εκφράζουν την γνώμη τους και να μοιράζονται τα πάθη τους με άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα. 
 Το μόνο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τώρα το δικό σου blog είναι ένα gmail λογαριασμό. Πληκτρολογείς www.blogger.com βάζεις το gmail e-mail σου και ξεκινάς το δικό σου blog άμεσα στην πλατφόρμα του Blogger. Μερικά λεπτά αργότερα έχεις δημιουργήσει το blog σου και μπορείς να ξεκινήσεις να γράφεις. Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις πτυχίο πληροφορικής, ούτε γνώσεις HTML
 Αν θέλεις το blog σου να είναι πιο όμορφο εμφανισιακά και πιο δυνατό τεχνικά μπορώ να σε βοηθήσω εγώ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ πως μπορεί να γίνει αυτό

4. Ναι από το blog σου μπορείς να κερδίζεις χρήματα

 Οι περισσότεροι bloggers ξεκινούν με ένα blog μέσα από το οποίο αποκτούν εμπειρία και αντιλαμβάνονται τρόπους που μπορούν να βγάζουν χρήματα από αυτό. 
 Οι πιο κοινοί τρόποι που μπορείς να κερδίσεις χρήματα μέσω blogging είναι τα διαφημιστικά banners, οι εικόνες δηλαδή που φαίνονται στις πλαϊνές στήλες των blogs και ενδιάμεσα στις αναρτήσεις. Τις περισσότερες φορές αυτά ανήκουν στην Google Adsense η οποία σε πληρώνει. Αυτό βέβαια είναι κάτι που απαιτεί χρόνο για να συμβεί και θα πρέπει να έχεις επιμονή συνεχίζοντας να γράφεις.
 Ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλεις χρήματα ακόμη και στο ξεκίνημά σου είναι να ασχοληθείς με το affiliate marketing. Δες ΕΔΩ τι είναι το Affiliate και κάνε την εγγραφή σου.
 Άλλοι συνηθισμένοι τρόποι να κερδίζεις χρήματα από το blog σου είναι τα χορηγούμενα άρθρα και οι συνεργασίες που θα έρθουν.
 Γενικότερα μπορείς να πεις πως έχεις ένα επικερδές χόμπι που μάλιστα σου δίνει την δυνατότητα να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου

5. To blogging είναι αγχολυτικό

 Ίσως κάποια στιγμή να γίνει και επίσημη  μορφή ψυχοθεραπείας. Αγχολυτικό πάντως είναι σίγουρα καθώς μπορείς να διοχετεύσεις όλη την ενέργειά σου και να διώξεις το άγχος γράφοντας.
 Αν έχεις ανησυχίες απορίες ακόμη και προβλήματα να μοιραστείς, στον κόσμο του blogging κοινός  blogoσφαιρα θα βρεις ανθρώπους να σε στηρίξουν και θα κάνεις φίλους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάπως ξεκίνησα και εγώ το lolmoms.gr μπορείς να διαβάσεις το σχετικό άρθρο 1 χρόνος από την νύχτα που εγώ και το blogging συναντηθήκαμε αλλά και τις σκέψεις – συμβουλές για το blogging στα 2ο χρόνο ζωής του blog μου.
 Το περίεργο αυτό χόμπι να ξέρεις πως είναι εθιστικό με την καλή έννοια, έχει μόνο καλά πράγματα να σου προσφέρει και σε αλλάζει σαν άνθρωπο.
Ξεκίνα λοιπόν σήμερα το δικό σου blog στο www.blogger.com και θυμήσου πως είμαστε εδώ να σε στηρίξουμε.
 Σε περιμένουμε στην ομάδα των greek women bloggers στο facebook για να σε γνωρίσουμε και να λύσουμε όλες τις απορίες σου.

lol mommy blogger

 

 
 Κλείνοντας θα ήθελα να σου πω τι να προσέξεις, τι να αποφύγεις, ποια λάθη στο blogging είναι ανεπανόρθωτα, να σου δώσω συμβουλές και tips και και και πολλά άλλα!!!
Όπως καταλαβαίνεις δεν θα τελειώσει ποτέ αυτή η ανάρτηση αν το κάνω και δεν θέλω να σε κουράσω άλλο. 
 Το μόνο που θέλω στην σημερινή ανάρτηση είναι να έχω καταφέρει να σε πείσω και αν έχεις φτάσει διαβάζοντας ως εδώ να ξέρεις πως το μικρόβιο έχει μπει ήδη!
 
Σας φιλώ, σας αγαπώ και σας ευχαριστώ που με στηρίζετε αυτά  τα 5 χρόνια όλους εσάς που είστε η κινητήριος δύναμη αυτού του ιστότοπου
 


Stay connected

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 

Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.

δεσ παρομοια αρθρα

Άφησε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας την φόρμα σχολιασμού συμφωνείτε να αποθηκεύουμε τα δεδομένα και το σχόλιο σας

Στο lolmoms.gr χρησιμοποιούμε μπισκοτάκια και υποθέτουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν όχι μπορείς να εξαιρεθείς Είμαι Ok Πολιτική Απορρήτου