Αρχική Ρωτάμε τους ειδικούς Χαρακτηριστικά Παιδόφιλων. 11 κοινά σημεία συμπεριφοράς για να τους αναγνωρίσετε.

Χαρακτηριστικά Παιδόφιλων. 11 κοινά σημεία συμπεριφοράς για να τους αναγνωρίσετε.

by lol mommy

Οι παιδόφιλοι και οι παιδεραστές έχουν ξεχωριστά πρότυπα συμπεριφοράς που είναι ιδιαίτερα προβλέψιμα. Ως γονέας, είναι σημαντικό να μάθετε να προσδιορίζετε αυτά τα μοτίβα ως προειδοποιητικά σημάδια, καθώς είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για να εκτιμήσετε αν κάποιος αντιπροσωπεύει κίνδυνο για τα παιδιά σας.

Κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά αν συμβαίνει μεμονωμένα μπορεί να σημαίνει ελάχιστα πράγματα ή και τίποτα, αλλά αν μπορείτε να εντοπίσετε σε ένα άτομο που γνωρίζετε περισσότερα από ένα χαρακτηριστικά από τα έντεκα παρακάτω τότε πρέπει να αφαιρέσετε το άτομο από το περιβάλλον του παιδιού σας και ποτέ να μην του επιτρέψετε να έχει πρόσβαση χωρίς επίβλεψη.

Γράφει η Samantha Wilson πρώην αστυνομικός και διεθνώς αναγνωρισμένη εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας των παιδιών και της οικογένειας. Ιδρύτρια του οργανισμού kidproof safety

Ο παιδόφιλος είναι κάποιος που:

Δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τα παιδιά και τα παιδικά πράγματα

Είναι δύσκολο να μην νοιάζονται για τα παιδιά. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είστε καχύποπτος με όσους δεν δείχνουν καθόλου ενδιαφέρον για τα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχει κατά μέσω όρο μία ισορροπία μεταξύ του επιτρεπτού ενδιαφέροντος και του υπερβολικού ενδιαφέροντος.

Οι παιδόφιλοι θα βρουν όλα όσα έχουν σχέση με το παιδί σας συναρπαστικά, νιώθουν να σχετίζονται καλύτερα με τα παιδιά παρά με τους ενήλικες και προτιμούν την παρέα τους.

Έχει ιδεολογική άποψη για τα παιδιά

Ένας παιδεραστής μπορεί να θαυμάζει τα παιδιά και να τα τοποθετεί πολύ ψηλά στο μυαλό του σαν κάτι αγνό και αθώο. Θεωρούν τα παιδιά ως “projects” και συχνά προσφέρονται να βοηθήσουν, στα μαθήματα του σχολείου για παράδειγμα, ή να οργανώνουν συναντήσεις με το παιδί για φαινομενικά καλούς και ειλικρινείς λόγους.

Θα επενδύσουν πιθανώς πολύ χρόνο και προσπάθεια στο ένα παιδί που είναι ο στόχος τους αντί να προσφέρουν ίση προσοχή σε μια ολόκληρη ομάδα παιδιών.
Μερικοί παιδόφιλοι έχουν την πεποίθηση ότι προσέχουν και έχουν πραγματική αγάπη για τα παιδιά.

Έχει περιορισμένες σχέσεις με συνομήλικους του

Ένας παιδόφιλος αισθάνεται πιο άνετα γύρω από τα παιδιά. Δεν συσχετίζονται συχνά με ανθρώπους στην ηλικία τους.
Θα προτιμούσαν και θα ήθελαν πολύ να κάθονται στο “τραπέζι των παιδιών” σε ένα δείπνο παρά στων ενηλίκων.

Αποκαλεί τα παιδιά “φίλους”

Οι παιδεραστές θα ψάξουν και θα ασχοληθούν με παιδικά πράγματα που προσελκύουν παιδιά και ενθαρρύνουν τις φιλίες. Ένας παιδεραστής συχνά θα είναι ο “κουλ τύπος” στην πόλη, και μπορεί να διαπιστώσετε ότι πολλά παιδιά μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του.

Θα προσελκύσει παιδιά με την έλλειψη κανόνων και την παραβίαση των γονικών κανόνων και ελέγχων. Για παράδειγμα θα τους επιτρέπει να καπνίζουν στο σπίτι του.

Είναι άνω των 25 ετών, μόνος, δεν έχει παντρευτεί ποτέ, ζει μόνος ή με γονείς

Ακριβώς επειδή κάποιος ταιριάζει με αυτή την περιγραφή δεν σημαίνει ότι είναι και παιδεραστής. Ωστόσο, αν πληροί αρκετά άλλα κριτήρια που αναφέρονται εδώ, θα πρέπει να το βλέπετε ως προειδοποιητικό σημάδι.

Μετακινείτε συχνά και ξαφνικά

Συχνά οι παιδεραστές θα αισθάνονται ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι σε μια συγκεκριμένη κοινότητα ή αισθάνονται ότι είναι κοντά στο να παγιδευτούν. Θα μετακινούνται τακτικά για να αποφευχθεί ή ανακάλυψή τους, η αντιπαράθεση από τους υποψήφιους γονείς ή απλά έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους και ξεκινούν για την εξεύρεση νέας ομάδας θυμάτων.

Συμμετέχει και οργανώνει δραστηριότητες που αποκλείουν άλλους ενήλικες

Για προφανείς λόγους, ένας παιδόφιλος χρειάζεται πρόσβαση και ιδιωτικότητα για να διαπράξει την κακοποίηση. Θα αποφύγει να προσκαλεί άλλους ενήλικες σε προγραμματισμένα γεγονότα, εξόδους ή εκδρομές.

Τραβάει υπερβολικές φωτογραφίες τα παιδιά

Οι παιδόφιλοι συλλέγουν φωτογραφίες, αναμνηστικά, σύμβολα και οτιδήποτε άλλο από τα θύματά τους ή άλλους στόχους που μπορεί να ενισχύσουν τις φαντασιώσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνουν ακατάλληλο αριθμό φωτογραφιών ή βίντεο παιδιών, στις κοινότητες τους, σε εκδηλώσεις ή απλά όταν παίζουν.

Ο παιδόφιλος μπορεί επίσης να έχει πολλές παιδικές ταινίες ή μουσική σε τέτοιο αριθμό που ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να κατέχει. Αυτά χρησιμοποιούνται για τις φαντασιώσεις τους καθώς και για να δελεάσουν τα παιδιά στα σπίτια τους.

Εργάζονται και δρουν σε περιοχές που προσελκύουν παιδιά

Οι παιδεραστές συνήθως επιλέγουν εργασιακά περιβάλλοντα που επιτρέπουν την πρόσβαση στα παιδιά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δουλειά τους σε ένα σχολείο (ως δάσκαλο ή με κάποια άλλη ιδιότητα) ή την παιδική μέριμνα, ως προπονητής ή ως εθελοντής σε ένα κοινοτικό κέντρο ή σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα που εστιάζεται στο παιδί.

Διακοσμεί το σπίτι του με παιδική διακόσμηση

Ένας παιδεραστής προσπαθεί συνεχώς να προσελκύει παιδιά τα οποία τον αφορούν περισσότερο από τους ενήλικες. Το σπίτι του, το ντύσιμό του και η συμπεριφορά του θα αντανακλούν συχνά παιδικά χαρακτηριστικά.

Είναι πολύ γενναιόδωροι με δώρα

Ένας παιδόφιλος συχνά επιλέγει θύματα που έχουν ανάγκη – τόσο για υλικά πράγματα όσο και για προσοχή. Αντιλαμβάνεται γρήγορα τις ανάγκες αυτών των παιδιών και αρχίζει να τις καλύπτει άμεσα, παρέχοντας για παράδειγμα παιχνίδια και χρήματα για να δελεάσει τα παιδιά μέχρι το σημείο που εκείνα θα τον εμπιστευτούν και στο επόμενο στάδιο θα αισθάνονται υπόχρεα.

Οι γονείς είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιος εισέρχεται στη ζωή των παιδιών τους, όχι τα παιδιά. Πάντα να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε ανθρώπους που συνεργάζονται με τα παιδιά σας.

Εάν έχετε ένα κακό συναίσθημα για κάποιον, ή το παιδί σας εκφράζει δυσφορία, ακούστε το. Μην ψάχνετε για την απόδειξη ότι τα ένστικτά σας είναι σωστά ή λάθος. Εμπιστευθείτε τα ένστικτά σας. Είναι πάντα σωστά.

Για να κλείσουμε την σημερινή ανάρτηση θα ήθελα από την πλευρά μου να σας πω πως δεν είναι κακό να είστε “καχύποπτος γονιός” , εγώ προφανώς είμαι και όταν οι φίλοι μου με αποκαλούν καχύποπτη μαμά εγώ τους απαντώ πως – Δεν είναι καχυποψία, είναι πρόληψη ασφάλειας.

Αξίζει να διαβάσετε και το προηγούμενο άρθρο μας επί του θέματος “Πως θα καταλάβεις ότι κάποιος πλησιάζει με κακούς σκοπούς το παιδί σου” στην στήλη του lol moms Παιδικοί – Εφηβικοί κίνδυνοι

Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα