Αρχική Ταξίδια Οδικό ταξίδι Ελλάδα – Γερμανία

Οδικό ταξίδι Ελλάδα – Γερμανία

by lol mommy

Σήμερα θα μιλήσουμε για το ευρωπαϊκό ταξίδι Ελλάδα – Γερμανία και αντίστροφα.

Ένα ταξίδι σαν κι αυτό είναι πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν μία φορά στην ζωή τους, εκτός βέβαια αν είσαι lol και έχεις συμμάχους στην τρέλα, όπως στην περίπτωσή μου δηλαδή.

Όσοι παρακολουθείτε το lolmoms.gr ξέρετε ότι έχω ζήσει στην Γερμανία και αυτή είναι μία ανάρτηση που σας χρωστάω εδώ και καιρό.

Ένα ευρωπαϊκό ταξίδι είναι αναμφίβολα μια ωραία εμπειρία και η απόδειξη ότι ο κόσμος δεν είναι δα και τόσο μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι σε διάστημα 20 με 24άρων ωρών μπορεί να επισκεφθεί 7 χώρες.

Αν σκέφτεστε να κάνετε ένα τέτοιο ταξίδι θα πρέπει αρχικά να εξοπλιστείτε με υπομονή καθώς τα χιλιόμετρα που θα διανύστε θα είναι περίπου 2.500 και φυσικά το αυτοκίνητό σας να είναι έμπιστο και να φοράει ελαστικά εποχής.

Ένα GPS με ενημερωμένους χάρτες είναι άκρως απαραίτητο για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.
Τα χαρτιά που θα χρειαστείτε είναι απλά η ταυτότητά σας και για τα παιδιά το διαβατήριο. Το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να έχει πράσινη κάρτα δηλαδή διεθνές ασφάλιση

Το ευρωπαϊκό οδικό ταξίδι μας αυτή τη φορά είχε αφετηρία του το Αννόβερο της Γερμανίας και προορισμός μας ήταν το λιμάνι της Καβάλας.

from Germany to Greece

Όπως βλέπετε στο χάρτη, οι διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι δύο. Το πρώτο πράγμα που θα σας απασχολήσει σε ένα τέτοιο ταξίδι είναι φυσικά η δαπάνη της βενζίνης.

Στην διαδρομή Νο 1 οι χώρες που περνάτε είναι Γερμανία-Αυστρία-Σλοβενία-Κροατία-Σερβία-Σκόπια. Στις βαλκανικές χώρες η τιμή της βενζίνης είναι αρκετά φθηνότερη, παρόλα αυτά θα χρειαστεί να γεμίσετε το ντεπόζιτο περισσότερες φορές απ’ ότι στην διαδρομή Νο 2 οπότε το κόστος θα είναι το ίδιο.

Στην διαδρομή Νο 2 δηλαδή Γερμανία-Τσεχία-Σλοβακία-Ουγγαρία-Σερβία-Σκόπια και τέλος Ελλάδα θα συναντήσετε και ακριβότερα διόδια αλλά πολύ λιγότερα αριθμητικά απ’ ότι στην διαδρομή Νο 1.

Αν θέλετε την γνώμη μου σας προτείνω την διαδρομή Νο 2 γιατί είναι πιο ξεκούραστη, οι δρόμοι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, επίσης θα έχετε αρκετές επιλογές στάσεων για ξεκούραση. Όλα βέβαια εξαρτιούνται από τον προορισμό σας, αν για παράδειγμα πηγαίνετε από Ελλάδα-Μόναχο θα πρέπει φυσικά να διαλέξετε την πρώτη διαδρομή.

Ελλάδα-Γερμανία-οδικώς-έξοδα-τέλη

Από Γερμανία προς Ελλάδα

Με προορισμό την Ελλάδα όπως δείχνω και στην φωτογραφία παραπάνω ξεκινήσαμε από το Αννόβερο αργά το απόγευμα, φυσικά όχι τυχαία! Στόχος μας ήταν να διανύσουμε κατά την διάρκεια της νύχτας τις ασφαλείς κατά την γνώμη μας χώρες Γερμανία και Αυστρία ώστε να βρεθούμε στις Σλοβενία-Κροατία-Σερβία κατά την διάρκεια της ημέρας.

Από Ελλάδα προς Γερμανία

Αν εσείς ξεκινήστε από Ελλάδα θα πρέπει να το κάνετε ανάποδα. Ξεκινήστε νωρίς τα ξημερώματα ώστε να έχετε φτάσει τουλάχιστο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας μέχρι το βράδυ. Το Ζάγκρεμπ είναι το κατάλληλο μέρος αν σκέφτεστε να διανυκτερεύστε γιατί βρίσκετε στα μισά της διαδρομής και κάπου εκεί θα σας βρει η νύχτα.

Προσωπικά εμείς δεν διανυκτερεύουμε ποτέ, όπως σας έχω ξαναπεί η αγάπη μας για τους δρόμους είναι ατελείωτη!!!

Γενικές πληροφορίες, έξοδα και στάσεις για το οδικό Ευρωπαϊκό ταξίδι με αυτοκίνητο.

Στον δρόμο σας θα συναντήσετε αρκετά πρατήρια καυσίμων όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε καθώς διαθέτουν καφετέριες, εστιατόρια και φυσικά τουαλέτες. φροντίστε να έχετε κέρματα μαζί σας για τις τουαλέτες που δεν είναι δωρεάν.

Ελλάδα-Γερμανία-με-αυτοκίνητο-στάσεις

Στην πανέμορφη Αυστρία θα βρείτε ακόμη και παιδότοπους εντός των πρατηρίων. Σε κάθε ένα από αυτά που θα σταματάτε θα σας δίνουν και ένα χαρτάκι με έκπτωση για το επόμενο πρατήριο της ίδιας εταιρίας. Η έκπτωση είναι πολύ μικρή αλλά φυλάξτε το, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο και να μην έχετε ψιλά.

πληρωμή-για-τουαλέτα

Φίλοι συχνά με ρωτάνε πόσο κοστίζει ένα τέτοιο ταξίδι. Όπως καταλαβαίνεται κάτι τέτοιο εξαρτάται από την κατανάλωση του εκάστοτε αυτοκινήτου. Στην δική μας περίπτωση χρειάστηκε να γεμίσουμε το ντεπόζιτο 4 φορές δαπανώντας 170 ευρώ.

Για να μπορέσετε κάπως να υπολογίσετε τι θα καταναλώσει το δικό σας αυτοκίνητο θα πρέπει να σας πω πως το δικό μας έχει ντεπόζιτο πάρα πολύ μικρής χωρητικότητας και γεμίζει με μόλις 50 ευρώ.
Το αυτοκίνητο είναι 2000cc, μέτριας κατανάλωσης και η μέση ταχύτητά μας ήταν 120-140 χλμ/ώρα.

Ίσως τα 170 ευρώ να ακούγονται λίγα αλλά μη ξεχνάτε πως και οι τιμές καυσίμων στις βαλκανικές χώρες είναι χαμηλότερες.

Ο δρόμος στο μεγαλύτερο κομμάτι του είναι μια απέραντη ευθεία. Ειδικός δεν είμαι αλλά νομίζω πως σε τέτοιους δρόμους τα αυτοκίνητα καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο.

Άλλα έξοδα που θα έχετε είναι τα διόδια και εδώ θα ήθελα λίγο την προσοχή σας.

Εκτός από τα συνηθισμένα διόδια που θα περνάτε με υπάλληλο στο κουβούκλιο θα πρέπει να αγοράζετε και ένα αυτοκόλλητο που θα κολλάτε στο παρμπριζ, κάτι σαν τέλη κυκλοφορίας δηλαδή.

Πωλούνται στα σύνορα ή κοντά στα τελωνεία σε μαγαζάκια τύπου περίπτερα και σε βενζινάδικα. Ισχύουν για μία εβδομάδα.

Αυτό πρέπει να το προσέχετε κατά την είσοδό σας σε κάθε χώρα επειδή δεν είναι παντού τα ίδια.

Ελλάδα-Γερμανία-οδικώς-έξοδα-τέλη

Αναλυτικά Ελλάδα – Γερμανία με αυτοκίνητο

Διαδρομή Νο1

Σύνορα Γερμανία-Αυστρία

Οι χώρες ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρα δεν υπάρχει τελωνείο. Εδώ θα πληρώσετε τα ακριβότερα τέλη γύρω στα 15 ευρώ. Προσέχουμε τα όρια ταχύτητας, υπάρχουν κάμερες παντού.

Κατά τα άλλα διασχίζοντας την Αυστρία θα διαπιστώσετε πως ο δημιουργός τούτου του κόσμου μάλλον είχε τα κέφια του. Καλαίσθητα σπιτάκια χτισμένα στην άκρη του δρόμου δένουν αρμονικά με χιονισμένα βουνά.

Προσωπικά αποκαλώ την Αυστρία χώρα των τούνελ. Λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας της χώρας έχουν κατασκευαστεί πάρα πολλά τούνελ και ένα από αυτά είναι το μεγαλύτερο του κόσμου. Το θέαμα είναι όμορφο αλλά συνάμα κουραστικό αν την διασχίσεις πρωί, οδηγείς μία στο σκοτάδι μια στο φως.

μεγάλα-τουνελ-Ευρώπη

Σύνορα Αυστρία-Σλοβενία

Οι χώρες επίσης είναι μέλη της Ε.Ε, δεν συναντάμε τελωνείο, αγοράζεται τέλη κυκλοφορίας από βενζινάδικα. Προς το παρών κρατούν το νόμισμά τους αλλά δέχονται και ευρώ.

Η Σλοβενία είναι πολύ μικρή χώρα, θα χρειαστείτε σχεδόν μιάμιση ώρα για να την διασχίστε. Στην εικόνα παρακάτω βρισκόμαστε στα σύνορα Αυστρίας – Σλοβενίας κοντά στο Μάριμπορ και απέχουμε μόλις 135 χλμ από Ζάγκρεμπ, πρωτεύουσα της Κροατίας που είναι η επόμενη χώρα.

Ο δρόμος είναι καινούριος, ταχείας κυκλοφορίας και το τοπίο μονότονο καθώς περνάς εξωτερικά των πόλεων.

Παρατηρήστε την πινακίδα. Θα χρειαζόμασταν 10 χλμ επιπλέον αν επισκεπτόμασταν την Λουιμπιάνα απ’ ότι να φτάσουμε στο Ζάγκρεμπ.

προς-Λουιμπιάνα
palio-teloneio-slovenias
Πρώην τελωνείο σύνορα Αυστρίας – Σλοβενίας
Germania-me-aytokinhto
Στάση για καφεδάκι…Χοροπηδάμε στους χιονόλακους

Σύνορα Σλοβενία-Κροατία

Συναντάμε τελωνείο. Με ελληνικές ξενόγλωσσες ταυτότητες περνάτε χωρίς κανένα πρόβλημα, τα παιδιά φυσικά χρειάζονται διαβατήριο και το αυτοκίνητό σας πράσινη κάρτα.

Η Κροατία είναι η χώρα με τα περισσότερα διόδια όπως είναι λογικό καθώς είναι η μεγαλύτερη χιλιομετρικά χώρα που θα διανύστε σε αυτό το ταξίδι. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πληρώνετε με κάρτα για να αποφύγετε να πάρετε τα ρέστα σας σε κούνα που είναι το νόμισμα της Κροατίας, μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ εύκολο να σας κλέψουν. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα μετρητά να θυμάστε πως η ισοτιμία είναι 1 ευρώ = 7.5 κούνα.

Τα καύσιμα και το φαγητό είναι πάμφθηνα, καφέ θα πείτε μόνο εσπρέσο δεν υπάρχει κάτι άλλο! (Να μην πω και εγώ τον πόνο μου που δεν πίνω εσπρέσο;)

Ο δρόμος είναι αρκετά καλός και ξεκούραστος στο μεγαλύτερο μέρος του, θα συναντήσετε και εδώ αρκετά βενζινάδικα με εστιατόριο πάνω στην εθνική.

Στις φωτογραφίες παρακάτω βλέπετε τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο ενός από αυτά. Αριστερά το παιδί που δεν κουράζετε ποτέ και δεξιά την μαμά (φάντασμα) μετά από 25 ώρες αϋπνίας!

Germania-Ellada-odikos-staseis

Σύνορα Κροατία-Σερβία

Κατά την είσοδό μας στην Σερβία θα συναντήσουμε και πάλι τελωνείο, εξοπλιστείτε με υπομονή, οι νταλίκες σε αυτό το σημείο είναι πάρα πολλές και πολύ πιθανό να καθυστερήσετε.

συνορα-κροατια-σερβια

Αφού περάσετε τον έλεγχο θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα καρτελάκι διοδίων. Τα διόδια στην Σερβία δεν είναι όπως τα κλασικά που γνωρίζετε.

Από μακριά φαίνονται ίδια αλλά όταν φτάσετε θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει υπάλληλος αλλά ένα μηχάνημα που θα πρέπει να χτυπάτε το καρτελάκι σας, μοιάζει με αυτό χτυπάμε το εισιτήριο μας στο μετρό.

Αυτό ουσιαστικά μετράει όλη σας την διαδρομή και πληρώνετε στο τέλος.

Οι δρόμοι της Σερβίας είναι καινούριοι, ειλικρινά όμως δεν έχω βαρεθεί περισσότερο στη ζωή μου, όλος ο δρόμος μία απέραντη ευθεία που δεν έχει τίποτα να δεις.

Η είσοδος μας όμως στο Βελιγράδι έρχεται να μας αποζημιώσει σε αντίθεση με τις άλλες χώρες που περνάμε εξωτερικά των πόλεων εδώ θα περάσουμε μέσα από το Βελιγράδι.

Το Βελιγράδι βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κροατία και αν ταξιδεύετε από Ελλάδα θα το δείτε μετά από περίπου 3 ώρες.

Γερμανία-Ελλάδα-στάση-Βελιγράδι

Η δεύτερη μεγάλη πόλη που θα συναντήσετε στο δρόμο σας είναι η Νις. Αν ταξιδεύετε από Ελλάδα θα είναι η πρώτη που θα συναντήσετε καθώς βρίσκετε κοντά στα σύνορα των Σκοπίων, αν πάλι ταξιδεύετε προς Ελλάδα όπως εμείς, σε εκείνο το σημείο θα δείτε την πρώτη πινακίδα που θα γράφει Θεσσαλονίκη 420 klm (περίπου).

Από ή προς Ελλάδα θα πρέπει να προσέξτε το κομμάτι κοντά στα σύνορα με την Fyrom.

Όπως προ είπα το οδικό δίκτυο της Σερβίας είναι καινούριο, σε εκείνο το σημείο όμως εκτελούνται ακόμη έργα και εισέρχεστε στο παλιό οδικό δίκτυο που είναι γεμάτο στροφές.

Έργα γίνονται προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως πχ ή οδοποίηση της Σερβίας με τα Σόφια για αυτό λιγάκι περισσότερο εμπιστοσύνη στις πινακίδες και όχι στο gps σας μέχρι να προσπεράσετε τα έργα.

Ελλάδα-Γερμανία-οδικώς-gps
Γερμανία-με-αυτοκίνητο-στάσεις
Εστιατόριο στην Σερβία με εσωτερικό σιντριβάνι ΚΑΙ σιδερώστρα…δεν ξέρω τι ακριβώς ζητάει εκεί αλλά είπα να σας την δείξω!!!

Σύνορα Σερβία – Σκόπια Π.Γ.Μ.Δ

Περνάμε κανονικά με ελληνική ξενόγλωσση ταυτότητα. Η Fyrom απέχει μόλις 180 χλμ από την Ελλάδα, είναι από τις οικονομικότερες χώρες σε αυτό το ταξίδι.

Και τώρα θα αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες του.

rebublic-of-Macedonia
OMG… “No comments”
μητερες-αγαλματα-σκοπια
Σιντριβάνι με αγάλματα περιμετρικά που απεικονίζονται όλες οι φάσεις της μητρότητας
Γερμανία-με-αυτοκίνητο-στάσεις

Σύνορα Σκόπια – Ελλάδα

Για την είσοδό μας στην Ελλάδα νομίζω τα λόγια είναι περιττά. Παρόλα αυτά ισχύουν τα ίδια πράγματα. Δείχνουμε στον υπάλληλο του τελωνίου τις ταυτότητες μας και τα διαβατήρια των παιδιών. Στην Ελλάδα απαιτείται πράσινη κάρτα του αυτοκινήτου μόνο αν δεν έχουμε ελληνικές πινακίδες.

eisodos-ellada-apo-skopia

Αναλυτικά Γερμανία – Ελλάδα με αυτοκίνητο

Διαδρομή Νο2

Σύνορα Ελλάδα – Σκόπια Π.Γ.Μ.Δ
Σύνορα Σκόπια Π.Γ.Μ.Δ – Σερβία
Σύνορα Σερβία – Ουγγαρία

Ξεκινώντας από Ελλάδα χρησιμοποιούμε για την έξοδό μας από την χώρα το τελωνείο των Ευζώνων. Ισχύουν τα ίδια πράγματα όπως σας έγραψα παραπάνω. Και στα τρία αυτά τελωνεία χρειαζόμαστε ξενόγλωσσες ταυτότητες ή διαβατήρια.

Ουγγαρία – Σλοβακία – Τσεχία – Γερμανία

Φτάνοντας στην Ουγγαρία δεν θα ξανασυναντήσουμε τελωνείο στον δρόμο μας, όλες οι χώρες από εδώ και πέρα είναι μέλη της Ε.Ε οπότε τα σύνορα είναι ανοιχτά.

Αν προτιμήσετε αυτή την διαδρομή θα πληρώσετε ακριβότερα καύσιμα και διόδια, θα φτάσετε όμως γρηγορότερα καθώς ο δρόμος είναι καλύτερης ποιότητας από την Ουγγαρία και μετά.

Επίσης θα διασχίσετε Βουδαπέστη και Πράγα.

Ελλάδα-Γερμανία-με-αυτοκίνητο-στάσεις

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι έχω κάνει το Ευρωπαϊκό αυτό ταξίδι Ελλάδα – Γερμανία και αντίστροφα 3 φορές, οι εμπειρίες σε κάτι τέτοιο είναι πάρα πολλές, έγραψα αυτή την ανάρτηση για να βοηθήσω ενδεχομένως όσους σκοπεύουν να το κάνουν. Αν χρειάζεστε κάποια διευκρίνηση μην διστάσετε να με ρωτήσετε.

Εύχομαι ο λόγος που θα σας κάνει να πραγματοποιήστε αυτό το ταξίδι να είναι διακοπές αναψυχής και όχι η μετανάστευση.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα της κρίσης πολλοί σκέφτονται να ξεκινήσουν την ζωή τους σε μια ξένη χώρα. Δείτε εδώ πληροφορίες και υποχρεώσεις που θα έχετε αν σκοπεύετε να ζήσετε στην Γερμανία

Επίσης θα ήθελα να ζητήσω ένα συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών. Έχω διαλέξει να σας δείξω τις καλύτερες από τα τρία αυτά ταξίδια παρόλα αυτά οι περισσότερες είναι τραβηγμένες μέσα από το αυτοκίνητο εν κινήσει γιατί όπως καταλαβαίνεται είναι πολύ δύσκολο έως και επικίνδυνο να σταματά κανείς σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας για φωτογράφηση.

Κάπως έτσι τραβήχτηκαν και οι παρακάτω διάφορες φωτογραφίες στα ταξίδια Ελλάδα-Γερμανία με αυτοκίνητο.

Germania-Ellada-odikos-staseis
Γερμανία-μέσω-Βουλγαρίας
Βουλγαρία….Σε ένα από τα ταξίδια μας, πήγαμε από Βουλγαρία (Δεν το συνιστώ)
Αυστρία-τούνελ
Αυστρία εντός τούνελ
οδικως-Γερμανία-σταση-Αυστρία
Στάση στην πανέμορφη Αυστρία
Ελλάδα-Γερμανία-οδικώς-έξοδα-τέλη
Germania-eishthria-treno
διαφημιστικό-αερόστατο
Διαφήμιση εταιρίας με αερόστατο
Ελλάδα-Γερμανία-οδικώς-έξοδα-τέλη
Hot Dog να κεράσω???

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μπορείτε να την κοινοποιήσετε αλλά απαγορεύετε η αντιγραφή όλης ή μέρος αυτής καθώς και των φωτογραφιών της.

Το lolmoms.gr βρίσκετε και στο facebook. Κάντε Like στην σελίδα μας και ακολουθήστε τις περιπέτειες μας!

Εύχομαι καλά και ασφαλή ταξίδια – Με αγάπη lol mommy

68 Σχόλια
0

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

68 Σχόλια

lol mommy 14 Οκτωβρίου, 2020 - 4:17 πμ

Αυτό εξαρτάται καθαρά από σένα και το πόσο αντέχεις/κουράζεσαι. Εμείς για παράδειγμα από Αννόβερο προς Θεσσαλονίκη, στάση μόνο για καφέ και φαγητό. 20 ώρες μονοκόμματο ταξίδι

Απάντηση
Γιωργος Νικολαου 11 Οκτωβρίου, 2020 - 6:47 μμ

Καλησπέρα Lol Mommy.Όχι οικονομικής άποψης για την Ουγγαρία,αλλά αν εκτιμάς ότι είναι καλά να κάνω μια διανυκτερεύσει εκεί,η να το πάρω μονοκόμματο το ταξίδι.

Απάντηση
lol mommy 11 Οκτωβρίου, 2020 - 5:02 πμ

Γειά σου Γιώργο,
Αν με ρωτάς οικονομικά αν συμφέρει η Ουγγαρία δεν γνωρίζω να σου πω, ωστόσο χιλιομετρικά είναι μία καλή επιλογή η Ουγγαρία όπως και η Κροατία, εξαρτάται βέβαια από που ξεκινάς και ποιος είναι ο προορισμός σου.

Σχετικά με τα λάστιχα, σε Αυστρία – Γερμανία ο νόμος ισχύει σίγουρα για τα χειμερινά λάστιχα. Στις υπόλοιπες χώρες δεν θα έχεις πρόβλημα.

Απάντηση
Γιωργος Νικολαου 7 Οκτωβρίου, 2020 - 1:26 μμ

Καλησπέρα Lol mommy και συγχαρητήρια για το άρθρο.

2 ερωτήσεις μόνο θέλω να κάνω! 🙂

1)Από την διαδρομή 2,με συμφέρει να κάνω στάση στην Ουγγαρία σε μοτέλ πάνω στον δρόμο;
2)Πειράζει αν δεν είναι τα λάστιχα χειμερινά και είναι 4 εποχών;

Στην 2η ερώτησης το ρωτάω αυτό γιατί μπορεί π.χ οι Αυστριακοί να έχουν κόλλημα με αυτό και να θέλουν χειμερινά.

Απάντηση
lol mommy 7 Σεπτεμβρίου, 2020 - 4:07 πμ

Εννοώ να είναι κανονική. Στα ελληνικά και στα greeklish το όνομα, να μην είναι οι παλιές που έγραφαν μόνο ελληνικά. Τώρα πχ οι ταυτότητες γράφουν Όνομα ΝΙΚΟΛΑΟΣ και από κάτω Name NIKOLAOS

Απάντηση
Unknown 4 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:11 μμ

Όταν εννοείς ξενόγλωσση ταυτότητα

Απάντηση
lol mommy 12 Δεκεμβρίου, 2019 - 7:03 πμ

Καλησπέρα, τα διόδια από Ουγγαρία-Αυστρία είναι ακριβότερα αλλά είναι ο δρόμος καλύτερος και δεν θα σας φανούν τα 200 επιπλέον χιλιόμετρα. Δεδομένου ότι το Σαλτσμπουργκ βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γερμανίας θεωρώ ότι είναι καλύτερα να αποφύγετε τις Κροατία-Σλοβενία. Σχετικά με το σκυλάκι χρειάζεται ευρωπαϊκό βιβλιάριο με το σήμα της ευρωπαϊκής ένωσης. Φίλος αναγνώστης εξηγεί ακριβώς σε σχόλιο του παραπάνω για σκυλιά που ταξιδεύουν

Απάντηση
Konstantinos 10 Δεκεμβρίου, 2019 - 7:45 μμ

Καλησπέρα,την επόμενη εβδομάδα πάω από Θεσσαλονίκη στο Σάλτσμπουργκ για δουλειά,η καλύτερη διαδρομή είναι μετά το Βελιγράδι για Κροατία-Σλοβενία-Αυστρία ή Ουγγαρία-Αυστρία?Στο gps μου βγάζει 200χλμ παραπάνω από Ουγγαρία.Επίσης ταξιδέυω με σκύλο,ξέρετε εάν χρειάζεται εκτός από βιβλιάρια κτλ ,μόνο το δίχτυ ασφαλείας ή κάτι άλλο για να περάσω τα σύνορα.Επίσης τα διόδια?

Απάντηση
Ανώνυμος 20 Αυγούστου, 2019 - 9:12 μμ

Λοιπόν το ταξίδι ολοκληρώθηκε, με κάποιες μικροαλλαγές: 1 διανυκτέρευση Νις, 3 διανυκτερεύσεις Βουδαπέστη, παραδουνάβια χωριά, 4 διανυκτερεύσεις Πράγα, Δρέσδη-Κότμπους. Επιστροφή: Πράγα, Τσέσκυ Κρούμλοβ, 1 διανυκτέρευση Γκρατς, Λίμνη Βορτζέε, Λίμνη Μπλεντ, 2 διανυκτερεύσεις Λιουμπλιάνα, 2 διανυκτερεύσεις Βελιγράδι. Για να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου, οι εμπειρίες ξεκίνησαν να δημοσιεύονται και θα δημοσιευθούν σε διαδοχικές αναρτήσεις στο "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός". Η 1η ανάρτηση στο https://greeklignite.blogspot.com/2019/08/greece-central-europe-road-trip-travel.html.

Απάντηση
lol mommy 23 Ιουλίου, 2019 - 4:02 πμ

Γεια σου! Ωραίες διακοπές μου ακούγονται, εύχομαι να περάσετε όμορφα!
Βινιέτες διοδίων δεν υπάρχουν, είναι δύο διαφορετικά πράγματα, άλλο ή βινιέτα και άλλο τα διόδια. Σε όλες τις χώρες χρειάζεσαι και τα δύο εκτός της Σερβίας που πληρώνεις τα διόδια στο τέλος. Οι βινιέτες συνήθως διαρκούν για περισσότερο από 1 εβδομάδα, οπότε αφού θα κάνετε διανυκτερεύσεις, φροντίζεις να τις φυλάξεις.

Γνώμη μου είναι να πληρώνουμε με κάρτα γιατί όταν δίνεις μετρητά παίρνεις ρέστα στο νόμισμα της χώρας, για σένα όμως που θα μείνεις κάποιες ώρες-μέρες στις χώρες, ίσως να τα χρειάζεσαι.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις 3 και 4 δεν έχω να σου προτείνω ή να αντιπροτείνω κάτι, όπου σας βολεύει σταματάτε.
Κάθε άλλο θα ακουγόταν διαφημιστικό και μόνο τέτοιο σκοπό δεν έχει το συγκεκριμένο άρθρο.
Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε!!!

Απάντηση
Ανώνυμος 21 Ιουλίου, 2019 - 11:20 πμ

Συγχαρητήρια για τις πληροφορίες. Θα ανεβώ τον Αύγουστο οδικώς μέχρι Πράγα (εκεί 4 διανυκτ.) από Σερβία (διαν. Βελιγράδι)-Ουγγαρία (2 διανυκτ. Βουδαπέστη)-Σλοβακία (δηλ. διαδρ. 2) και θα επιστρέψω Μπρνο-Μπρατισλάβα/Σλοβακία-Βιέννη-Γκρατς/Αυστρία-Μάριμπορ/Σλοβενία (2 διανυκτ. Λιουμπλιάνα)- Κροατία – Σερβία (2 διανυκτ. Βελιγράδι) (διαδρ. 1). Ερωτήσεις:
1. Δεν έχω καταλάβει ποιες χώρες έχουν βινιέτα διοδίων και ποιες όχι, αν μπορείτε να το αποσαφηνίσετε.
2. Μήπως είναι σκόπιμο να βγάλω τραπεζική προπληρωμένη κάρτα για τα διόδια;
3. Υπάρχουν μήπως κάποιες εταιρείες καυσίμων που πρέπει ν' αποφύγω; Ή κάποιες να προτιμήσω;
4. Υπάρχουν κάποιες συστάσεις για ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλά ταξίδια!

Απάντηση
lol mommy 14 Ιουλίου, 2019 - 7:20 πμ

Από Στοκχόλμη θα κατεβείτε Δανία, υπάρχει πορθμιακή γραμμή που περνάς Πολωνία όπως ειπώθηκε και παραπάνω, τώρα έπειτα από εκεί νομίζω το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μπείτε Γερμανία προς Βερολίνο και μετά να συνεχίσετε Τσεχία ακολουθώντας την 2η διαδρομή

Απάντηση
lol mommy 14 Ιουλίου, 2019 - 7:13 πμ

Dusseldorf είστε ψηλά οπότε σίγουρα η διαδρομή 2 σας βολεύει καλύτερα. Η διαδρομή είναι όμορφη και μπορείτε να σταματήσετε στους χώρους που παρκάρουν και τα φορτηγά για ξεκούραση. Έχουν όλες οι χώρες. Αφού σκέφτεστε να διανυκτερεύσετε λογικά θα ξεκινήσετε πρωί, οπότε το βραδάκι θα έχετε φτάσει Ουγγαρία, προτείνω στάση εκεί ή οπουδήποτε πριν μπείτε Σερβία

Απάντηση
Ανώνυμος 10 Ιουλίου, 2019 - 6:56 μμ

Συγχαρητήρια για τη σελίδα σας. Θέλω να ταξιδέψω από Ντυσσελντορφ Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα. Ποια διαδρομή προτείνετε από τις 2 και που θα ήταν καλό να σταματήσουμε για να κοιμηθούμε μέσα στο αυτοκίνητο, έχουν όλες οι χώρες χώρους στάθμευσης που μπορείς να διανυκτερευσεις μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς ενόχληση; ευχαριστώ

Απάντηση
Αντωνία 1 Ιουλίου, 2019 - 10:12 μμ

Για σάς θα ήθελα να ταξιδέψω από Stockholm – Αθήνα μήπως μπορείτε να μου προτείνετε διαδρομές ? ��

Απάντηση
lol mommy 24 Μαΐου, 2019 - 5:03 πμ

Μπράβο φίλε μου, να το κάνεις! Μια φορά ζούμε. Από Φρανκφούρτη όμως είσαι πιο κοντά από πάνω, δηλαδή Τσεχία, Σλοβακία,Ουγγαρία, Σερβία,Σκόπια και Θεσσαλονίκη μέσω Ευζώνων. Αν το κάνεις όπως λες θα χρειαστείς συν 6 ώρες για να κατέβεις από Φρανκφούρτη Μόναχο και να βγεις Αυστρία

Απάντηση
Unknown 24 Μαΐου, 2019 - 12:54 πμ

Sori gia ta ordogravika mou ego provlima me to pliktroligio ? ke pali pravo sou pragmatika kathome tose ores ke thiavazo Ola ta Sxolia telika perno tin apovasi ke kateveno saloniki proti fora stin zoi mou odiporikos apo frankfurt

Απάντηση
Unknown 24 Μαΐου, 2019 - 12:48 πμ

Bravo kopelia pragmatika me reprises na Kano to taksithi tis zoos mu diladi na ksekiniso odiporikos gia ellada molis klisoun ta Sxolia diladi arxes agustou mallon Austria Slovenia Croatia Serbia Skopje sallonikaa

Απάντηση
lol mommy 9 Μαΐου, 2019 - 3:57 πμ

Εντάξει προσωπικά μου ακούγεται υπέροχο!!! Συμφωνώ για πρώτη στάση στο Βερολίνο, θα είστε σχετικά ξεκούραστοι. Η δεύτερη με προβληματίζει, νομίζω πρέπει να προστεθεί μία στάση στην Πράγα για παράδειγμα που είναι και πάρα πολύ όμορφη πόλη, εκτός αν εννοείς διανυκτέρευση στη Βουδαπέστη. Άλλη μία στάση θα έκανα Βελιγράδι ή Νις έστω για ένα καφεδάκι στη Σερβία. Και στις δύο πόλης περνάς από μέσα, δεν θα σε βγάλουν από την πορεία σου. Να ξεκουραστεί λίγο και το αμάξι. Καλοκαιρινούς μήνες θα πρότεινα οπωσδήποτε, μιας και ξεκινάς από πιο μακριά. Φθινόπωρο ή χειμώνα αναγκάζεσαι να οδηγείς πολύ πια αργά. Σε επιστροφή μας από Χριστουγεννιάτικες διακοπές πετύχαμε χιόνια Σερβία και ήταν μαρτυρικό, με το ζόρι 40χλμ/ώρα.

Απάντηση
Ανώνυμος 14 Απριλίου, 2019 - 11:43 μμ

Ενα μεγαλο Μπραβο και απο εμενα για το ανεβασμα ολων αυτων των εμπειριων …Εγω ειμαι αρκετα προβληματισμενος στον αν θα κανω το Ταξιδι μου το καλοκαιρι οδικως ,για τον απλουστατο λογο οτι ξεκιναω απο αρκετα πιο μακρια απο Γερμανια ,μιας και μενω Σουηδια,Στοκχολμη.Ειμαστε ζευγαρι ,2 ατομα ,εχουμε μπροστα μας 3458 χλμ ,το αυτοκινητο ειναι Υβριδικο ,καιω γυρω στα 5 λιτρα Μικτης διαδρομης,Και η πρωτη σταση,αν γινει το ταξιδι σκευτομαι να ειναι Βερολινο ,η δευτερη Βουδαπεστη ,και μετα Θεσσαλονικη.Ολα εχουν προγραμματιστει ,απλα περιμενω να παρουμε τις τελικες αποφασεις .Απο Στοκχολμη θα κατεβω μεχρι σχεδον τα συνορα με Δανια ,εκει υπαρχει πορθμιακη γραμμη που περνας Πολωνια ,και απο εκει αρχιζει το κατεβασμα .Θα υπαρξει ενημερωση φυσικα για το αν θα γινει

Αντωνης .

Απάντηση
Unknown 2 Απριλίου, 2019 - 10:16 πμ

Είναι απλο να του βγαλετε το βιβλιάριο . Μην ανησυχείτε.

Απάντηση
Unknown 2 Απριλίου, 2019 - 10:13 πμ

Και κάτι άλλο σημαντικό που ξέχασα να σας γράψω όσον αφορά τα έγγραφα του σκυλιού για το ταξίδι, Πολύ σημαντικό να του φτιάξετε ευρωπαϊκό βιβλιάριο με το σήμα της ευρωπαϊκής ένωσης. Το δικό μας είναι χρώματος μπλε. Σε καμία περίπτωση μη πάτε να ταξιδέψετε με το απλό βιβλιάριο Δεν θα σας επιτρέψουν το ταξίδι!Την έχω πάθει κάποτε.. Γι αυτό σας το γράφω.

Απάντηση
Unknown 2 Απριλίου, 2019 - 10:03 πμ

Καλησπέρα σας. Πολύ καλό το site σας και χρήσιμο.Για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο με το σκυλάκι τους για Γερμανία δεν ισχύει η καραντίνα για το κατοικίδιο σας μην ανησυχείτε το έχω κανει. Και λογικά, ούτε το ταξίδι οδικώς Ελλάδα-Γερμανία και αντιστρόφως. Εγώ για την πτηση χρειάστηκα μόνο το διαβατήριο του σκύλου, φυσικά το μικροτσίπ του και να αναγράφονται σωστές οι ημερομηνίες από τον εμβολιασμό του. Και εμβολιασμός για τη λύσσα που πρέπει ο γιατρός να σας βάλει μέσα στο βιβλιάριο το σηματάκι ότι το σκυλί σας έχει αυτό το εμβόλιο
καθώς και το νούμερο του μικροτσίπ να αναγράφεται μέσα. Σκέφτομαι για ταξίδι οδικώς επίσης και θα ακολουθήσω τη διαδρομή 2, καθώς με βολεύει καλύτερα. Μαζί και το σκυλάκι φυσικά και τα έγγραφα που σας έγραψα παραπάνω. Ρωτήσαμε και τη κτηνίατρο και είμαστε οκ με το διαβατήριο, μικροτσίπ, εμβόλια. Καλή συνέχεια, ευχαριστώ.

Απάντηση
lol mommy 22 Φεβρουαρίου, 2019 - 5:06 πμ

Καλημέρα σας! Προτείνω την διαδρομή Νο1. Στα σύνορα όχι δεν ζητάνε δίπλωμα οδήγησης καθώς είναι τελωνειακοί υπάλληλοι και όχι τροχαία. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη για τα σημερινά δεδομένα και τις τιμές των διοδίων, υπολογίζω από 70€ έως 100€ οι βινιέτες και τα διόδια.
Στην Γερμανία σε σταματάνε για πλάκα οπότε ναι, οι ελληνικές πινακίδες είναι ένας ακόμη λόγος να σε σταματήσουν για έλεγχο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως είναι παράνομο εφόσον έχεις το δικαίωμα να οδηγείς όχημα με ξένες πινακίδες για 6 μήνες

Απάντηση
Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου, 2019 - 2:43 μμ

Καλησπέρα.. Θα ήθελα να ρωτήσω ποια διαδρομή να διαλέξω για Ελλάδα Φρανκφούρτη. Επίσης αν στα σύνορα ζητάνε κ την άδεια οδήγησης κ τρίτον ένα συνολικό (κατά προσέγγιση ) κόστος διοδίων καρτών κτλ. Επίσης αν σε σταματάει διαρκώς η αστυνομία λόγω ελληνικών πινακίδων.. Ευχαριστώ πολυ

Απάντηση
lol mommy 12 Δεκεμβρίου, 2018 - 3:49 πμ

Θα βρεις το e-mail μου στο τέλος της About me σελίδας ΕΔΩ

Απάντηση
lol mommy 12 Δεκεμβρίου, 2018 - 3:35 πμ

Καλησπέρα Δημήτρη! Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά. Την Βουλγαρία επισημαίνω στο άρθρο να την αποφεύγετε, ήσασταν τυχερή που δεν πέσατε σε μπλόκο όπου θα έπρεπε να πληρώσετε για να φύγετε.
Αν έχεις όρεξη θα θέλαμε αναλυτικά τα συμπεράσματα και την εμπειρία σου σε Ρουμανία και Βουλγαρία αλλά όχι σε σχόλιο, το θέλω σε guest post ώστε να δημοσιευτεί σε ξεχωριστώ άρθρο γραμμένο από σένα. Στείλε μου email αν το θέλεις να σου εξηγήσω την διαδικασία.
Σε ευχαριστώ όπως και να 'χει για τις χρήσιμες πληροφορίες σου!

Απάντηση