Now Reading
Πρώτη φορά Μπαμπάς!!!

Πρώτη φορά Μπαμπάς!!!

 Η στήλη του lol moms “Μπαμπάδες” είναι πραγματικά από τις αγαπημένες μου, λατρεύω να παρατηρώ τους μπαμπάδες που βρίσκονται σε αυτή την φάση της ζωής τους, εντάξει έχει πλάκα παραδεχτείτε το!!! Ίσως τώρα να σας ακούγετε παράξενο, αλλά στο σύντομο μέλλον θα το διαπιστώσετε και εσείς ο ίδιος…

πατροτητα Όσο καλός ηθοποιός και αν είστε δεν μπορείτε να κρύψετε το συναίσθημα “έχω χάσει την μπάλα” κάτω από το χαλαρό στυλ που νομίζετε ότι δείχνετε. Μην ανησυχείτε όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό και μεγάλη σας τιμή θα έλεγα να τριγυρίζουν στο μυαλό σας οι ευθύνες διαβίωσης και προστασίας της οικογένειας.

Πρώτη φορά μπαμπάς; Συγχαρητήρια και καλώς ήρθες στο club!!!
Ας πάρουμε μια ιδέα τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον….

Μόλις έγινες μπαμπάς, βρίσκεσαι στο μαιευτήριο και όλο  το άγχος που είχες προηγούμενους εννέα μήνες έχει εξαφανιστεί, έχεις πάρει μία ανάσα σκεπτόμενος επιτέλους τελείωσε!!! Χμ νομίζεις, ετοιμάσου να ζήσεις ιστορικές στιγμές γιατί τώρα
 ” αρχίζει το ματσ”!!!
 Από την πρώτη στιγμή που ένας πατέρας ανακαλύπτει κυριολεκτικά τι υπήρχε στην κοιλιά της συζύγου τόσο καιρό, αυτό το τόσο δα πλασματάκι γίνετε το κύριο μέλημα του και το επόμενο στάδιο είναι το  άγχος των ευθυνών.

Μπαμπάς ίσον προστάτης. Το έχετε ακουστά έτσι; Ισχύει!  Ναι ισχύει 100% και αν το παιδί είναι κορίτσι 1000%, μπορεί τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, η προσοχή να βαραίνει περισσότερο την μητέρα αργότερα όμως ένας καλός μπαμπάς 
(αναφέρω τον όρο “καλός” γιατί υπάρχουν και μπαμπάδες του τύπου “ζαμάν φου” αλλά αυτοί σίγουρα δεν θα μπουν στο κόπο να διαβάσουν τέτοιου είδους άρθρα)
γίνετε το FBI και η CIA μαζί για το παιδί του. Έχετε όμως καιρό μπροστά σας να διαβάσετε για αυτά, ας δούμε τι θα αλλάξει τώρα στη ζωή σας.

Έχω ακούσει να λένε…. σιγά μωρέ και τι θα πάθει εκείνος; θα φουσκώσει; θα θηλάσει; θα ξενυχτίσει; Διαφωνώ κάθετα και είμαι μαζί σας, σίγουρα δεν είστε εκείνος που φουσκώνει και θηλάζει  αλλά το ξενύχτι δεν τον γλιτώνετε σε καμία περίπτωση!!!

Δουλειά ή μωρό;
Θα έρθουν νύχτες που θα παρακαλάτε να ξημερώσει να φύγετε στην δουλειά και όταν θα πηγαίνετε στην δουλεία οι ώρες δεν θα περνάνε με τίποτα.
Θα θέλετε να επιστρέψετε κοντά στο μωρό σας όσο πιο γρήγορα γίνετε και η φατσούλα του είναι μόνιμη εικόνα στο μυαλό σας.

Και baby sitter και οικιακή βοηθός
Θα αλλάξετε πάνες (διαφωνεί κανείς; ή μου φάνηκε;) πολλές….. πάνες με περιεχόμενο που δεν θα πιστεύετε ότι είναι δυνατό να αποβάλλεται από άνθρωπο 50 εκατοστών, επίσης δεν θα πιστεύετε πως μια σταλιά άνθρωπος μπορεί να γεμίζει τόσα πολλά πλυντήρια μόνος του και θα μάθετε να το θέτετε σε λειτουργία σε περίπτωση που δεν ξέρατε μέχρι τώρα.

Μπαμπάς με γιο ή μπαμπάς με κόρη
Αν είναι γιος, μόλις αποκτήσατε τον καλύτερο κολλητό και αν είναι κόρη, μόλις γνωρίσατε την γυναίκα της ζωής σας… και είστε παράφορα ερωτευμένος μαζί της, don’t worry το οιδιπόδειο σύμπλεγμα και το σύνδρομο της Ηλέκτρας συμβαίνει και στους  ενήλικες!

Μπαμπά μην τρέχεις!
Εντάξει χαλαρώστε λίγο, είναι πολύ νωρίς να του αγοράσετε αυτοκίνητο ή να την γράψετε στο μπαλέτο. Καταλαβαίνω θέλετε το καλύτερο για το παιδί σας! Αυτό που μπορείτε να κάνετε προς το παρών είναι να βοηθήσετε την μαμά. Ένας καλός τρόπος είναι να ξαπλώσετε στον καναπέ ακουμπώντας το βρέφος στο γυμνό σας στήθος. Η σωματική επαφή με τον πατέρα και οι χτύποι της καρδιάς του ηρεμούν το μωρό ενώ ταυτόχρονα δίνουν χρόνο στην μητέρα να ασχοληθεί λίγο με τον εαυτό της, να κάνει εκείνο το ντουζ που προσπαθεί από προχτές για παράδειγμα….

γυμνόστηθος μπαμπάς


Φίλοι και πρώην φίλοι
Ίσως να απομακρυνθείτε από την παρέα σας, η παρουσία σας κοντά στο μωρό θα είναι πολλές φορές απαραίτητη και δεν θα σας επιτρέπει να παρευρεθείτε  στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο κρασάκι με τους κολλητούς.
Σε πολλές περιπτώσεις ίσως γίνετε παρά την θέληση σας “κουραστικός” για τους φίλους σας, ιδιαίτερα αν εκείνοι δεν είναι ακόμη μπαμπάδες και ο λόγος είναι ότι θα φέρνετε συνεχώς θέμα προς συζήτηση το μωρό σας ( είναι φυσιολογικό να είστε χαρούμενος και να το σκέφτεστε συνέχεια) ενώ εκείνοι θα ήθελαν να μιλούν για ποδόσφαιρο και αυτοκίνητα πχ όπως κάνατε μέχρι πρόσφατα.

Θα αποκτήσετε νέο στέκι, τον πλησιέστερο παιδότοπο και εκεί θα κάνετε νέους φίλους, μπαμπάδες φίλους! Φίλους με τα ίδια ενδιαφέροντα και παρόμοιες ιστορίες να μοιραστείτε, κάτι όπως αυτές του στρατού…..

Αχ πατέρα μου και πεθερέ μου!
Ξαφνικά όλα θα αρχίσουν να βγάζουν νόημα, όλα εκείνα που σας έλεγαν!  Θα θυμηθείτε πολλές φορές τον μπαμπά σας, ιδιαίτερα αν κάνετε γιο, πόσο δίκιο είχε ο πατέρας μου θα μονολογείτε που μου έλεγε αυτό και εκείνο και το άλλο, πρόσεχε παιδί μου που βάζεις την υπογραφή σου και το πουλί σου…Θυμάστε έτσι.
Αν κάνετε κόρη θα πάρετε άμεσες εξηγήσεις στις μέχρι πρωτινός απορίες που είχατε στο γιατί ενοχλούσε τόσο τον πεθερό σας που βγαίνατε με την κόρη του, απλά επειδή κανένας άντρας δεν θα είναι ποτέ τέλειος στα μάτια σας για την κόρη σας. Θα ταυτιστείτε με αυτόν τον άνθρωπο και θα τον νιώσετε απόλυτα, ακόμη και αν τον αντιπαθούσατε μέχρι τώρα.

Ναι! Όλα αυτά θα τα σκέφτεστε από τώρα και ας ξέρετε ότι το μωρό ακόμη ούτε να σας δει καλά καλά δεν μπορεί….

Ο στρατός σε κάνει άντρα; Μπα δεν το νομίζω!
Φιλαράκι θα μου επιτρέψεις να σου μιλήσω στον ενικό. Αν πιστεύεις ότι πήγες φαντάρος και έγινες άντρας είσαι βαθιά νυχτωμένος, ο στρατός μπορεί να σου έδωσε πειθαρχεία και σου ρίξε την μαγκιά, άντρα όμως δεν σε έκανε! Ίσως να έγινες απλά ένα μεγάλο αγόρι επειδή φίλε μου Άντρας με Α κεφαλαίο θα γίνεις τώρα! Ναι τώρα…

Τώρα που θα κοιτάς αυτό το πλάσμα και θα ξέρεις ότι η επιβίωση του εξαρτάται από εσένα! Αυτό το πλάσμα είναι ότι πιο δικό σου είχες ποτέ, είναι κατά δικό σου! Όλη σου η ζωή θα αποκτήσει πραγματικό νόημα και θα έχεις λόγους να κάνεις πράγματα, τα μελλοντικά σου σχέδια θα έχουν πυρήνα το μωρό και θα αξίζει να προσπαθείς! 
Έχεις πλέον χρέος να είσαι καλά όχι για τον εαυτό σου αλλά για το παιδί σου, ευκαιρία λοιπόν να κόψεις τις πολλές κακές συνήθειες.
Αν δεν είσαι εσύ πρώτα καλά δεν θα μπορέσεις να του προσφέρεις όλα εκείνα τα πράγματα που χρειάζεται.  
Δεν είναι όμως μόνο τα υλικά πράγματα! Οι γονείς είμαστε πρότυπο για τα παιδιά μας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχεις την συμπεριφορά σου γιατί αυτή είναι που θα κρίνει τι άνθρωπος θα γίνει στο μέλλον αυτό το παιδί.

Ελπίζω να μην σε τρόμαξα, μα κι αν σε τρόμαξα σου υπογράφω πως σε μερικούς μήνες θα με θυμάσαι και θα γελάς όπως θα γελάσεις όταν φτάσει η στιγμή που θα έρθει φίλος σου με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του να σου εκμυστηρευτεί πως η κοπέλα του είναι έγκυος!

View Comments (8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top