Αρχική Μπαμπάδες 20 tips για νέους μπαμπάδες! Οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι

20 tips για νέους μπαμπάδες! Οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι

by lol mommy

Όταν φέρνεις ένα καινούριο μωρό στο σπίτι για πρώτη φορά είναι σαν να είσαι συγκυβερνήτης  άπειρου τυφλού πιλότου, σε μονοκινητήριο, πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό και χωρίς εγχειρίδιο χρήσης!

Δεν υπάρχουν πλέον οι νοσοκόμες να κάνουν τα απαραίτητα στο μωρό αλλά ούτε και εκείνο το μαγικό κουμπάκι πάνω από το κρεβάτι.

Ας δούμε 20 tips για νέους μπαμπάδες που θα σου φανούν χρήσιμα τις πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι

Θα νομίζεις ότι πρόκειται να πεθάνεις από την έλλειψη ύπνου.

Είναι σύνηθες φαινόμενο τα μωρά να μπερδεύουν την ημέρα με την νύχτα και να μην νυστάζουν τις ώρες που εσύ θα νιώθεις απόλυτα εξουθενωμένος.

Κάλεσε ενισχύσεις

Αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή να ρίξεις την υπερηφάνεια σου και να δεχτείς βοήθεια από οποιονδήποτε μπορεί να την προσφέρει. Επέτρεψε τους να σας φέρουν γεύματα, να καθαρίσουν το σπίτι, κλπ. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει πολύ τις πρώτες 2-3 εβδομάδες.

Στήθος Pamela Anderson

Το στήθος της γυναίκας σου θα είναι υπέροχο! Προσοχή όμως, η διέγερση μπορεί να προκαλέσει μειώσει του γάλακτος επίσης ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών νιώθουν αφόρητο πόνο.

Θα πάρεις αμέσως τον ρόλο του προστατευτικού πατέρα.

Αν έχεις κόρη θα αμφιβάλλεις αν υπάρχει κάποιος άντρας που θα είναι αρκετά καλός ώστε να παντρευτεί την κόρη σου.

Τράβηξε φωτογραφίες

Παρά πολλές φωτογραφίες, φωτογράφισε την σύζυγο σας με το βρέφος και ζήτησέ της να φωτογραφίσει και εσένα με το μωρό επίσης. Μην ξεχάσετε να βγάλετε και οικογενειακές φωτογραφίες οι τρεις σας.

Παρακολούθησε την διάθεση και την συμπεριφορά της επίτοκου.

Η επιλόχια κατάθλιψη είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Ζήτησε άμεσα την βοήθεια ψυχολόγου.

Η νέα μαμά θα νιώθει υπερβολικά άβολα μα το σώμα της μετά το μωρό.

Να της λες επανειλημμένα ότι είναι όμορφη. Η ίδια δεν μπορεί να καταλάβει αυτή τη στιγμή ότι τα μερικά παραπάνω κιλά χρειάζονται για να προσφέρουν στο μωρό την στοργική και ασφαλή αγκαλιά της μητέρας. Το γυναικείο σώμα χρειάζεται τουλάχιστο 6 μήνες για να αρχίσει να επανέρχεται, οπότε κάθε είδους δίαιτα πριν από αυτό το διάστημα είναι άχρηστη

Αν μετρήσεις την αγάπη σε μέγεθος

Η καρδιά σου θα κοντεύει να σπάσει από αγάπη γι’ αυτό το μωρό και θα πιστεύεις ότι δεν γίνετε να αγαπήσεις περισσότερο. Περίμενε και θα δεις!

Να είσαι υπερήφανος για την σύζυγό σου

Πες στη γυναίκα σου ότι είσαι υπερήφανος για εκείνη. Θυμήσου ότι είστε και οι δυο καινούργιοι σε όλο αυτό!

Το μωρό ίσως να σε τρελαίνει.

Είναι δύσκολο για τους νέους μπαμπάδες να ανακαλύπτουν την πατρότητα. Τα μωρά κλαίνε και δυστυχώς δεν είσαι εκείνος που μπορεί να τα ηρεμήσει, θα έρθουν και στιγμές που ίσως νιώσεις ολοκληρωτικά ανίκανος να κάνεις κάτι. Μην ανησυχείς, είναι φυσιολογικά αυτά τα συναισθήματα.

Σωστά ή Λάθος για τους νέους μπαμπάδες

Είναι απόλυτα φυσικό να αναρωτιέσαι αν τα κάνεις όλα σωστά όπως και το να αισθάνεσαι ότι τα κάνεις όλα λάθος. Μην είσαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό σου! Τα πηγαίνεις πολύ καλύτερα απ’ ότι νομίζεις.

Όταν νομίζεις ότι το μωρό βρήκε τις ώρες του

Να αναμένεις το απρόσμενο. Ακριβώς την στιγμή που θα νομίζεις ότι το μωρό μπήκε σε μια σειρά , τότε η ρουτίνα θα αλλάζει! Είτε αυτό σημαίνει ώρες ύπνου είτε φαγητού κλπ.

Το βάπτισμα πυρός

Θα αναλάβεις και επισήμως τον ρόλο του νέου μπαμπά τη στιγμή που θα κρατήσεις αγκαλιά το μωρό σου γυμνό και εκείνο θα κάνει τσίσα και κακάκια πάνω σου. Είναι η αίσθηση της ασφαλείας που νιώθουν τα μωρά στην αγκαλιά του πατέρα και αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο!

Μην νομίζεις πως δεν κλαίει

Τα νεογνά δεν έχουν δάκρυα τις πρώτες εβδομάδες. Μην αφήσεις κάτι τέτοιο να σε ξεγελάσει, νομίζοντας πως δεν κλαίνε.

Δεν χρειάζεται να κουβαλάς μια τεράστια αστεία μπε-μπε τσάντα αλλαγής.

Οτιδήποτε μπορεί να μεταφέρει μια πάνα, μωρομάντηλα και μια αλλαξιά ρούχα είναι υπέρ αρκετό. Φύλαξέ τα στο αυτοκίνητο σου μέχρι τη στιγμή που θα φαντάζουν θησαυρός.

Θα ξανακάνεις sex

Αυτές οι πρώτες 6 εβδομάδες μπορεί να μοιάζουν σαν μια αιωνιότητα, αλλά πρέπει να είσαι υπομονετικός και να θυμάσαι ότι και η γυναίκα σου θέλει να κάνετε έρωτα απλά δεν μπορεί μέχρι να επουλωθούν οι πληγές της από τον τοκετό.

Βοηθήστε κατά την διάρκεια του ταΐσματος

Μπορείς να βάλεις σνακς και νερό σε σημεία που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει η θηλάζουσα κατά την διάρκεια της νύχτας όσο νταντεύει το μωρό επίσης μπορείς να φέρεις το μωρό στη μαμά του στο κρεβάτι, ή /και να το αλλάξεις και να το επιστρέψεις στο κρεβάτι του.
Ακουμπήστε το βρέφος στο γυμνό σου στήθος , οι χτύποι της καρδιάς και η σωματική επαφή με τον πατέρα κάνει τα περισσότερα παιδιά να ηρεμούν ενώ δίνει και μια ευκαιρία στην μητέρα να ξεκουραστεί λιγάκι.

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

2 Σχόλια

lol mommy 16 Αυγούστου, 2015 - 8:53 μμ

Αυτό θα πει απόλυτος χαζομπαμπάς Ελένη μου!!!

Απάντηση
Ελενη 16 Αυγούστου, 2015 - 7:36 μμ

Σε όλα συμφωνώ – αλλά αυτό με τα δάκρυα που δεν έχουν τα νεογέννητα πρέπει να σου πω πως ήταν αυτό που με εξέπληξε περισσότερο όταν γέννησα τα παιδιά μου. (Σχετικό-άσχετο: ο καλός μου ο σύζυγος αποφάσισε να μάθει τον λίγων ημερών γιο μας να κλαίει, και τον έβαζε στα πόδια του και του έκανε γκριμάτσες και "ουά"!!!)

Υπομονή και αγάπη σε όλους τους νέους γονείς
Ελένη
https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα