Αρχική Beauty & fashion Κερατίνη στο σπίτι με μασιά – Πως να κάνεις τα μαλλιά σου να μη φριζάρουν με ισιωτική θεραπεία

Κερατίνη στο σπίτι με μασιά – Πως να κάνεις τα μαλλιά σου να μη φριζάρουν με ισιωτική θεραπεία

by lol mommy

H κερατίνη είναι ινώδης δομική πρωτεΐνη από την οποία αποτελούνται οι τρίχες των μαλλιών. Δοκίμασα θεραπεία κερατίνης και ομολογώ πως έχω ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα. Πλέον αφήνω τα μαλλιά μου να στεγνώνουν φυσικά και έχω ολόισια μαλλιά χωρίς τον όγκο του φριζαρισμένου μαλλιού σαν να έχω βγει από το κομμωτήριο.

Αυτό που αναζητούσα αρχικά ήταν ένα προϊόν που θα τα δυνάμωνε και θα τα έκανε απαλά. Όπως έχεις δει κάνω συχνά αλλαγές προσπαθώντας να μην ταλαιπωρώ τα μαλλιά όπως σου είχα δείξει όταν τα έβαψα μπλε. Αυτό που δεν είχα καταφέρει έως τώρα ήταν να τιθασεύσω τα φριζαρισμένα και με όγκο σπαστά μαλλιά, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να ισιώνω με πιστολάκι και μασιά μετά από κάθε λούσιμο

Έλυσα το πρόβλημα των ατίθασων μαλλιών με Βραζιλιάνικη κερατίνη που έκανα μόνη μου στο σπίτι και το αποτέλεσμα με ενθουσίασε πραγματικά.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσα να μη το μοιραστώ μαζί σου. Πάμε να σου δείξω το προϊόν που χρησιμοποίησα και να σου εξηγήσω μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν χρησιμοποιήσεις την μάσκα κερατίνης αλλά και τις βήμα βήμα οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά.

Κερατίνη μαλλιών – Θεραπεία ισιώματος στο σπίτι οικονομική και αποτελεσματική

Χρησιμοποίησα την Βραζιλιάνικη κερατίνη μάρκας kativa alisado brasileno straightening kit. Συγκεκριμένα η Kativa βγάζει αρκετά προϊόντα κερατίνης. Εγώ αγόρασα το όλο σετ και το κουτί περιείχε μέσα 2 σαμπουάν, μάσκα κερατίνης, και conditioner.

Υπάρχουν 2 διαφορετικά σετ της συγκεκριμένης κερατίνης. Ένα για σκούρα βαμμένα μαλλιά και ένα για όλους τους τύπους μαλλιών. Αν τα μαλλιά σού είναι μαύρα, καστανά ή ακόμη και σκούρο καστανόξανθο πρέπει να αγοράσεις την κερατίνη για σκούρα μαλλιά. Αν το μαλλί σου είναι ξανθό θα αγοράσεις την κερατίνη για όλους τους τύπους μαλλιών και θα σου εξηγήσω παρακάτω τους λόγους.

ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Μπορείς να την παραγγείλεις από εδώ

ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΣ ΤΥΠΟΥΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Μπορείς να την παραγγείλεις από εδώ

Οδηγίες χρήσης κερατίνης για να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι

Τι θα χρειαστείς εκτός των προϊόντων της συσκευασίας

  • Σεσουάρ μαλλιών
  • Βούρτσα
  • Μασιά μαλλιών με δυνατότητα 200 – 230 βαθμών

Βήμα – βήμα οδηγίες χρήσης για κερατίνη στο σπίτι μάρκας Kativa

  1. Ξεκινάς λούζοντας τα μαλλιά σου μόνο με το pre-treatment σαμπουάν χωρίς να χρησιμοποιήσεις conditioner. Χτενίζεις τα μαλλιά και στεγνώνεις πάρα πολύ καλά με πιστολάκι
  2. Χωρίζεις τα μαλλιά σε 4 μεγάλες τούφες, δύο μπροστά και δύο πίσω. Φοράς τα γάντια και με το πινέλο ξεκινάς να περνάς την μάσκα αφήνοντας ένα πόντο από την ρίζα, πρώτα στις δύο πίσω τούφες και έπειτα στις μπροστά. Η μάσκα είναι αρκετή για 2-3 εφαρμογές ανάλογα το μάκρος και το πλήθος των μαλλιών σου. Συνήθως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις όλο το περιεχόμενο αλλά θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι έχεις περάσει όλο το μαλλί. Αφού έχεις περάσει όλα τα μαλλιά αφήνεις την μάσκα κερατίνης να δράσει για 15 λεπτά.
  3. Χτενίζεις τα μαλλιά σου για να φύγουν οι κόμποι που τυχόν έχουν δημιουργηθεί και τώρα ένα από τα πιο σημαντικά βήματα. Η κερατίνη ενεργοποιείται με την θερμότητα. Ξεκινάς να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το σεσουάρ στην δυνατή ταχύτητα ενώ ταυτόχρονα χτενίζεις με βούρτσα. Η μάσκα στα μαλλιά σου πρέπει να στεγνώσει πάρα πολύ καλά προτού πας στο 4ο βήμα.
  4. Ρυθμίζεις τη μασιά-σίδερο μαλλιών στους 200 – 230 βαθμούς (προτείνω 230). Ξεκινώντας και πάλι από το πίσω μέρος των μαλλιών, παίρνεις μικρές τούφες και αρχίζεις να περνάς με την μασιά 12 φορές την κάθε τούφα αργά. Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ταλαιπωρημένα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την μασιά στους 180 βαθμούς και να περνάς τη μασιά στα μαλλιά γρήγορα.
  5. Αφού έχεις τελειώσει με το στέγνωμα και το ίσιωμα λούζεις τα μαλλιά σου για να αφαιρεθούν εντελώς τα υπολείμματα της μάσκας κερατίνης με το σαμπουάν Νο 3 της συσκευασίας. Χρησιμοποιείς οπωσδήποτε και το Conditioner.
  6. Είσαι έτοιμη! Στεγνώνεις τα μαλλιά με σεσουάρ ή αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά.

Το αποτέλεσμα έχει διάρκεια 10-12 εβδομάδες. Μπορείς να παρατείνεις την διάρκεια και να συντηρήσεις την θεραπεία κερατίνης αν χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα κερατίνης. Μπορείς να βρεις διάφορα είδη ΕΔΩ

Βήμα – βήμα οδηγίες χρήσης Κερατίνης KATIVA

Προειδοποιήσεις για το αποτέλεσμα – Τα υπέρ και τα κατά της μάσκας κερατίνης

Κερατίνη για σκούρα μαλλιά

Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει επεξεργασία μαλλιών χωρίς κάποια μειονεκτήματα. Η κερατίνη ενεργοποιείτε με την θερμότητα του σεσουάρ και κυρίως της μασιάς με αποτέλεσμα να προκαλεί αλλοίωση στο χρώμα των μαλλιών. Καλό είναι λοιπόν να βάψεις τα μαλλιά σου μετά την θεραπεία ισιώματος με κερατίνη. Η κερατίνη για σκούρα μαλλιά την οποία δοκίμασα και εγώ είχε το αποτέλεσμα που βλέπετε στον παραδειγματικό πίνακα της συσκευασίας παρακάτω.

Αν βάφεις τα μαλλιά σου μαύρα, καστανά, κόκκινα και γενικά σκούρα χρώματα θα χρειαστείς βαφή μετά την κερατίνη. Εγώ πάλι το είδα σαν ευκαιρία να ανοίξω την βάση των μαύρων μαλλιών μου χωρίς ντεκαπάζ και ξανθιστικά και να αλλάξω το χρώμα σε ανοιχτό καστανό, πέρασα μάλιστα την κερατίνη δύο φορές με διαφορά μίας εβδομάδας ώστε να ανοίξει περισσότερο η βάση και να πετύχω το χρώμα που θέλω. Όσες κάνετε μαύρη βαφή θα έχετε καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει.

Αποτέλεσμα κερατίνης για την διαφορά χρώματος μετά την χρήση και πίνακας παραδειγμάτων ισιώματος ανάλογα πόσο σγουρά είναι τα μαλλιά σου

Κερατίνη για όλους τους τύπους και χρώματα μαλλιών

Την χρησιμοποιείς αν τα μαλλιά σου είναι καστανό ανοιχτό, καστανόξανθο ή σκούρο ξανθό. Αν βάφεις τα μαλλιά σου με ξανθό 9άρι έως 12άρι ή και πλατινέ θα έχεις επίσης απώλεια στο χρώμα. Με την κερατίνη για όλους τους τύπους μαλλιών ενδέχεται να αποκτήσουν μία πορτοκαλί απόχρωση.

Μπορώ να σου πως θα έκανα εγώ κερατίνη αν ήμουν στη θέση σου, δηλαδή αν τα μαλλιά μου ήταν κατάξανθα!

Εγώ φίλη μου όπως έχεις καταλάβει είμαι αρκετά τολμηρή στον τομέα των μαλλιών, lol με λίγα λόγια! Θα χρησιμοποιούσα λοιπόν την μάσκα κερατίνης για σκούρα μαλλιά στα κατάξανθα μαλλιά μου.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτήσουν μια μωβ απόχρωση αντί για πορτοκαλί η οποία θα φύγει μετά από 6-7 λουσίματα και τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν την silver απόχρωση. Θα αποκτήσεις το απόλυτο αντι-κίτρινο ξανθό, θα δείχνει λαμπερό και με φυσική κίνηση.

Θεραπεία ισιώματος μαλλιών με κερατίνη για πολύ σγουρά μαλλιά

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ σγουρά προτείνω να χρησιμοποιήσεις το ειδικό προϊόν Alea Liso Supremo Brazilian για πολύ σγουρά / afro μαλλιά. Έτσι θα έχεις aποτέλεσμα κομμωτηρίου στο σπίτι! Iσια και υγιή μαλλιά ενώ θα ξεχάσεις το ίσιωμα με πιστολάκι που έκανες ως τώρα. Η συγκεκριμένη συσκευασία θεραπείας ισιώματος με κερατίνη έχει μακροχρόνιο αποτέλεσμα και είναι αρκετή για 2-3 εφαρμογές.

Ισιωτική θεραπεία Κερατίνης για πολύ σγουρά μαλλιά. Μπορείς να την παραγγείλεις εδώ

Νομίζω πως στο άρθρο έχω καλύψει τις περισσότερες απορίες που μπορεί να είχες, ωστόσο αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι ή για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείς να με ρωτήσεις στα σχόλια. Το σίγουρο είναι ότι σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνεις μόνη σου κερατίνη στο σπίτι και αν ακολουθήσεις τις οδηγίες μου θα έχεις αποτέλεσμα κομμωτηρίου.

Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα