Αρχική Συνταγές 10 Χριστουγεννιάτικες συνταγές snacks για παιδιά

10 Χριστουγεννιάτικες συνταγές snacks για παιδιά

by lol mommy

Χριστουγεννιάτικες συνταγές για παιδικά σνακς για γονείς που θέλουν να προσφέρουν μαγικά Χριστούγεννα στα παιδιά τους και δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις μέσα από την καθημερινότητα

Πολλές χριστουγεννιάτικες παιδικές συνταγές που θα δεις έχουν βάση τους τα καπ κεικς, χρειάζονται γλάσο και άλλες χρειάζονται ματάκια.

Χρήσιμες συνταγές βάσης για χριστουγεννιάτικα σνακς

Πως θα φτιάξεις διακοσμητικά ματάκια ζαχαροπλαστικής

  1. Έτοιμες μικρές σταγόνες λευκής σοκολάτας όπου θα βάλεις πάνω τους γλάσο σοκολάτας με ένα ξυλάκι ή οδοντογλυφίδα όπως βλέπεις στην εικόνα.
  2. Μπορείς να φτιάξεις το λευκό μέρος του ματιού με λευκό γλάσο μαρέγκας.
  3. Εύκολος τρόπος για χρωματιστά ματάκια είναι να χρησιμοποιήσεις διάφορα καραμελάκια.
  4. Άλλος ένας απλός γρήγορος και εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις έτοιμες σταγόνες λευκής και μαύρης σοκολάτες διαφορετικών διαστάσεων.
Ματάκια με γλάσο
Έτοιμες σταγόνες σοκολάτας σε διαφορετικά μεγέθη

Πως να λιώσεις σταγόνες σοκολάτας και πως να χρωματίσεις σοκολάτα

Στις παρακάτω γρήγορες Χριστουγεννιάτικες συνταγές χρησιμοποιώ σταγόνες σοκολάτας σε διάφορα χρώματα. Όπως κάθε σοκολάτα έτσι και οι σταγόνες μπορούν να λιώσουν σε μπεν μαρί αλλά εγώ προτιμώ τον πιο εύκολο τρόπο. Μπορείς να αγοράσεις σταγόνες σοκολάτας εδώ

Βάζω τις σταγόνες σε αεροστεγή σακουλάκια και στο φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα. Τα σακουλάκια είναι η γρήγορη λύση αλλά θυμήσου, όποιο σκεύος και αν χρησιμοποιήσεις πρέπει να βάλεις την σοκολάτα στο μικροκυμάτων με κλειστό καπάκι για να μη καεί.

Σταγόνες σοκολάτας υπάρχουν σε όλα τα χρώματα, εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκή σοκολάτα και να την χρωματίσεις με τα ειδικά χρώματα ζαχαροπλαστικής για σοκολάτα

Πάμε να ξετρελάνουμε τα πιτσιρίκια με 10 Χριστουγεννιάτικες συνταγές

σνακς για παιδιά

1. Καπ Κέικ ή μπράουνις για Τάρανδοι του Αϊ Βασίλη

Φτιάχνουμε καπ κέικ με επικάλυψη ρευστής σοκολάτας και όσο ακόμη η σοκολάτα μας είναι ζεστή κολλάμε στο κέντρο και προς τα κάτω ένα μπισκότο ή μία μεγάλη σταγόνα λευκής σοκολάτας.

Τα μάτια και την μύτη του ταράνδου μας από M&Ms και για τα κέρατα του χριστουγεννιάτικου τάρανδου κολλάμε πάνω στη σοκολάτα το κάτω μέρος των 2 πρέτσελς ώστε να προεξέχουν από το καπ κέικ.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να φτιάξεις ένα σοκολατένιο κέικ ταψιού και να το διακοσμήσεις όπως βλέπεις στην εικόνα για να φτιάξεις τον χριστουγεννιάτικο τάρανδο.

2. Χριστουγεννιάτικα πιγκουινάκια από μπισκότα OREO

Σαν βάση θα χρειαστούμε μπισκότα OREO τα οποία θα βουτήξουμε σε λιωμένη σοκολάτα. Και σε αυτή την συνταγή η σοκολάτα θα παίξει τον ρόλο της κόλλας.

Λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων σε σκεπασμένο μπολ. Βουτάμε τα μπισκότα ορεο και τα στρώνουμε σε χαρτί ψησίματος.

Όσο η σοκολάτα είναι ζεστή θα κολλήσεις σταγόνα λευκής σοκολάτας στη μέση και προς τα κάτω. Μύτη θα φτιάξεις από Smarties-M&Ms, ακουστικά από ζαχαρωτές λωρίδες ουράνιο τόξο και ίδιο χρώμα καραμελάκια που θα στερεώσεις στο πλάι του μπισκότου στο σημείο της γέμισης.

Για να φτιάξεις όμορφα ματάκια για τα χριστουγεννιάτικα πινγκουινάκια  διάλεξε έναν από τους τρόπους που είδαμε στην αρχή του άρθρου.

3. Χιονάνθρωποι Cupcakes

Για τους χιονάνθρωπους θα φτιάξουμε μικρά καπ κέικς. Αν ακολουθήσεις την συνταγή καπ κέικς που σου έχω δώσει θα χρειαστείς μισή δόση.

Μόλις είναι έτοιμα τα καπ κέικς σου αλείφεις πάνω τους κρέμα βανίλιας στιγμής ή σαντιγί. Σε ένα μπολ ανακατεύεις κρυσταλλική ζάχαρη με άχνη ή άχνη με καρύδα και βυθίζεις το πάνω μέρος ώστε να κολλήσει και να μοιάζει με χιόνι.

Για μάτια, μύτη και στόμα θα βάλεις δάκρυ σοκολάτας.

4. Ρούντολφ το ελαφάκι – Μαρσμέλοου γλειφιτζούρια με σοκολάτα

Πανεύκολα χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, χωρίς ψήσιμο έτοιμα σε 5 λεπτά.

Θα χρειαστούμε ξυλάκια για να τρυπήσουμε τα marsmellow, έπειτα θα τα βυθίσουμε σε λιωμένη σοκολάτα και θα τρυπήσουμε για να στερεώσουμε στο πάνω μέρος σπασμένα πρέτσελ για να φτιάξουμε τα κέρατα.

Τέλος όπως φαίνεται και στα βήματα της εικόνας παραπάνω θα κολλήσουμε χρωματιστά καραμελάκια για μάτια και μύτη όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ζεστή.

5. Καπ κέικ χιονάνθρωπος

Ετοιμάζουμε καπ κέικ βανίλιας, περιμένουμε να κρυώσουν και με την βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε το σώμα του χριστουγεννιάτικου χιονάνθρωπου από κρέμα τυριού ανακατεμένη με κρέμα γάλακτος.

Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις ζαχαροαλοιφή για το σώμα του χιονάνθρωπου που ουσιαστικά είναι topping για cupcake. Δες την συνταγή ζαχαροαλοιφής topping για cupcake

Ένα λευκό μαρσμέλοου είναι ιδανικό για κεφάλι, αλμυρές μπατονέτες για τα ξύλινα χέρια του και μικρές σταγόνες σοκολάτας για κουμπιά και πρόσωπο.

6. Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από πολύχρωμες σοκολάτες. Χρησιμοποιείς και εδώ σταγόνες σοκολάτας σε όποιο χρώμα θέλεις ή λευκή σοκολάτα με χρώμα ζαχαροπλαστικής για σοκολάτα.

Σε χαρτί ψησίματος στρώνουμε μπατονέτες, λιώνουμε την σοκολάτα με τους τρόπους που είδαμε στην αρχή του άρθρου και με ένα κορνέ ή σακουλάκι σχεδιάζουμε το δεντράκι και πασπαλίζουμε με τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσουν, όταν είναι έτοιμα θα έχεις σοκολατένια γλειφιτζούρια χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Με τα σοκολατένια δεντράκια που μόλις έφτιαξες μπορείς να διακοσμήσεις cup cakes όπως βλέπεις στις εικόνες.

Το topping σε αυτό το καπ κέικ το θέλουμε χιονισμένο. Αλείφουμε το πάνω μέρος με κρέμα τυριού ή λευκή σοκολάτα που περίσσεψε και βυθίζουμε σε τριμμένη καρύδα για να πετύχουμε εφέ χιονιού

7. Τάρανδοι – Χιονάνθρωποι – Πιγκουίνοι από μπισκότα oreos

Θα χρειαστείς μικρά μπισκότα oreos, πρέτσελς, M&Ms και σταγόνες σοκολάτες για να σχεδιάσεις τα πρόσωπα.
Για να χρωματίσεις τα OREOS όπως την εικόνα της συνταγής βύθισε τα σε λιωμένες χρωματιστές σταγόνες σοκολάτας. Για να λιώσεις ή να χρωματίσεις σοκολάτα ακολούθα έναν από τους τρόπους που είδαμε στην αρχή του άρθρου.

8. Χριστουγεννιάτικα δεντράκια στολισμένα με καραμελάκια

Φτιάχνονται από χωνάκια παγωτού στα οποία με την βοήθεια μίας μαρίζ θα αλείψεις μους ζαχαροπλαστικής στιγμής βανίλια που θα έχεις χρωματίσει με μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Επίσης μπορείς να αλείψεις χρωματισμένη κρέμα τυριού με κρέμα γάλακτος και η γεύση θα θυμίζει chessecake.

Στολίζεις το χριστουγεννιάτικο χωνάκι δεντράκι με καραμελάκια , χρωματιστή τρούφα και μικρά ζαχαρωτά που μπορούν να κολλήσουν εύκολα πάνω στην μους ή την κρέμα τυριού. Μπορείς να βρεις διάφορα διακοσμητικά ζαχαροπλαστικής εδώ

9. Μπισκότα γεμιστά Αϊ Βασίλης ή/και Πιγκουίνος

Τα μπισκότα του Αϊ Βασίλη μπορούμε να τα φτιάξουμε με πολλές παραλλαγές όπως να χρησιμοποιήσουμε αλμυρά μπισκότα ή μπισκότα βρώμης.

Να τα γεμίσουμε όπως φαίνεται στην εικόνα με φυστικοβούτυρο ή μερέντα ή μους βανίλιας-σοκολάτας

Για να δώσουμε στα μπισκότα μας την μορφή του Αϊ Βασίλη θα χρειαστούμε λιωμένη λευκή κουβερτούρα γάλακτος ή σταγόνες λευκής σοκολάτας για να βυθίσουμε τις δύο άκρες του μπισκότου ώστε να φτιάξουμε την γενειάδα και τον σκούφο. Δες στην αρχή του άρθρου Πως να λιώσεις ή να χρωματίσεις σοκολάτες

Τέλος θα πασπαλίσουμε τον σκούφο με χρωματιστή ζάχαρη! Βάλε στο multi κρυσταλλική ζάχαρη και ρίξε μέσα μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ή πάστα ζαχαροπλαστικής για να την χρωματίσεις.

Με τα μπισκότα που θα γεμίσεις μπορείς να φτιάξεις και μικρούς πιγκουίνους ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής Νο 2

10. Χριστουγεννιάτικη συνταγή τρούφες χιονάνθρωποι

Διασκεδαστική και πανεύκολη χριστουγεννιάτικη συνταγή με μόνο 5 υλικά και βασικό υλικό τα μπισκότα oreo. Διάβασε αναλυτικά την συνταγή τρούφες χιονάνθρωποι στο lol moms.

Κάπου εδώ οι χριστουγεννιάτικες συνταγές που σκοπό έχουν να ξετρελαίνουν τα πιτσιρίκια έφτασαν στο τέλος τους!

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία που σίγουρα όμως θα την έχετε αφού όπως ήδη θα έχετε διαπιστώσει είναι πολύ εύκολες χριστουγεννιάτικες παιδικές συνταγές σνακς και το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και αγάπη για τα παιδιά.

Ζητήστε την βοήθεια των παιδιών και αφήστε τα να λερώσουν με σοκολάτα, βάλτε λίγο σασπένς στην στιγμή και κρατήστε τους για έκπληξη το τι είναι αυτό που σας βοηθούν να φτιάξετε.

Καλά και μαγικά Χριστούγεννα σε όλες τις lol mommies!
A και μην ξεχάσεις να πατήσεις παρακάτω Like στη σελίδα μας στο Facebook

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

3 Σχόλια

Δώρα N. 19 Δεκεμβρίου, 2019 - 2:33 μμ

Πολύ όμορφα όλα! Αυτά τα oreo μπισκότα ειδικά προσφέρουν άπειρες παραλλαγές!

Απάντηση
lol mommy 20 Δεκεμβρίου, 2018 - 3:50 πμ

Χαχαχα πράγματι έχεις δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί!!!

Απάντηση
Νουαζέτα με φουντούκι 19 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:35 μμ

Αχ, τι όμορφα! Στενοχωριέσαι να τα φας!?

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα