Αρχική Πάσχα Πασχαλινά πολύχρωμα αυγά από ζελέ που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Πασχαλινά πολύχρωμα αυγά από ζελέ που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

by lol mommy

Πασχαλινά πολύχρωμα αυγά από ζελέ θα σου δείξω πως να φτιάξεις και σου προτείνω να το κρατήσεις για έκπληξη στα παιδιά

Ετοίμασε τα Πασχαλινά αυγά από ζελέ. Ζήτα από το παιδί να το καθαρίσει μόνο του, το αυγό που θα φάει. Ο ενθουσιασμός που θα προκύψει όταν ανακαλύψει ότι μέσα κρύβεται αυγό από ζελέ θα ανταμείψει την προσπάθειά σου.

Πασχαλινά πολύχρωμα αυγά από ζελέ – Πώς θα τα φτιάξεις

Τι θα χρειαστείς για Πασχαλινά αυγά ζελεδάκια

  • Αυγά
  • Συσκευασίeς ζελέ (κόκκινο, κίτρινο ,πράσινο, μπλε)
  • Ζάχαρη (για το ζελέ, 10-20 γρ για το κάθε χρώμα)
  • Φυσικό γιαούρτι (10 γρ για κάθε χρώμα)

Ξεκινάς με τα αυγά στα οποία θέλουμε να φτιάξουμε μία τρύπα. Τρυπάμε προσεκτικά το παχύ μέρος του αυγού. Χρησιμοποίησε ένα αιχμηρό αντικείμενο, πχ μαχαίρι για να χαράξεις το αυγό. Έπειτα πάρε οδοντογλυφίδα για να μεγαλώσεις την τρύπα.

Από την τρύπα που δημιουργήθηκε άδειασε το περιεχόμενο του αυγού. Δεν το χρειαζόμαστε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε οτιδήποτε άλλο θέλεις, πχ φτιάξε ομελέτα.

 

Μην ξεχνάς να μας κάνεις   στην σελίδα 
του lol moms στο facebook

pasxalina-ayga-zele

Αφού αδειάσεις το περιεχόμενο απ’ όλα τα αυγά που θέλεις να μετατρέψεις σε Πασχαλινά αυγά από ζελέ, σου έχει μείνει το άδειο κέλυφος το οποίο πρέπει να αποστειρώσεις ώστε να μην μυρίζει αυγό το ζελέ.

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τα άδεια κελύφη και τα βράζουμε. Καλό είναι να βάλεις κάποιο πανί στον πάτο της κατσαρόλας όπως θα έκανες αν έβαφες Πασχαλινά αυγά για να προστατέψεις τα κελύφη να μην σπάσουν στην κατσαρόλα κατά το βράσιμο.

Στο επόμενο βήμα πρέπει να αφήσουμε τα καθαρά κελύφη να στεγνώσουν. Χρησιμοποίησε αυγοθήκη για να τα στηρίξεις με την τρύπα προς τα πάνω.

Φτιάχνουμε το ζελέ για τα αυγά

Τώρα πρέπει να φτιάξουμε το κάθε χρώμα ζελέ που έχουμε και να κρατήσουμε ξεχωριστά το κάθε χρώμα σε διαφορετικό σκεύος. Ζεστένουμε νερό για να διαλύσουμε την ζάχαρη και στη συνέχεια διαλύουμε το μισό ή και λιγότερο από το περιεχόμενο της συσκευασίας ζελέ της αρεσκείας μας, για παράδειγμα “φρουι ζελέ Γιώτης” στην κατσαρόλα

pasxalina-ayga-zele

Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα χρώματα ζελέ για τα Πασχαλινά μας αυγά ρίχνουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι (περίπου 10γρ) σε κάθε χρώμα και ανακατεύουμε.

Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα Πασχαλινά αυγά με ζελέ με την βοήθεια μιας σύριγγας. Τα αυγά θα πρέπει να είναι σε αυγοθήκη για να στηρίζονται σε όρθια θέση και να φτιαχτούν σταδιακά οι στρώσεις χρωμάτων.

Βάζουμε μία ποσότητα ζελέ από το χρώμα που θέλουμε κάθε φορά και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει πριν περάσουμε στο επόμενο χρώμα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε το μπέρδεμα τον χρωμάτων. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για κάθε στρώση χρώματος.

pasxalina-ayga-zele

Τέλος αφού έχουμε γεμίσει τα κελύφη αυγών με στρώσεις χρωμάτων ζελέ μέχρι πάνω, καθαρίζουμε τα αυγά και βουαλά!

Τα Πασχαλινά αυγά από ζελέ είναι έτοιμα! Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν αν καθαρίσουν μόνα τους τα Πασχαλινά αυγά και ανακαλύψουν ότι μέσα τους κρύβεται ζελέ! Δοκίμασε επίσης να βάψεις φέτος τα αυγά σου με σαντιγί – Δες ΕΔΩ πως

pasxalina-ayga-zele

Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα