Αρχική Χριστούγεννα Νάνοι Σκανδιναβίας από πηλό χωρίς ψήσιμο

Νάνοι Σκανδιναβίας από πηλό χωρίς ψήσιμο

by lol mommy

 Ένας ακόμη λόγος που μας κάνει να αγαπάμε τα Χριστούγεννα είναι οι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά με τις οποίες γεμίζουμε τις ώρες μας τόσο δημιουργικά όσο και ευχάριστα.

Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε νάνους Σκανδιναβίας από τεχνητό πηλό που στεγνώνει στον αέρα και φυσικά δεν χρειάζεται ψήσιμο

Υλικά για νάνους Σκανδιναβίας

Ξεκινάμε με τα υλικά που θα χρειαστούμε για την κατασκευή των νάνων Σκανδιναβίας από πηλό

  • Μία συσκευασία αυτοξηραινόμενου πηλού που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Ο λευκός πηλός DAS 500γρ κοστίζει περίπου 2,50€  παραγγείλτε εδώ
  • Επίσης θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι ή εργαλεία γλυπτικής αν έχετε, θα βρείτε στο plaisio.gr
  • Για να χρωματίσουμε τους νάνους Σκανδιναβίας από πηλό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα είδη χρωμάτων από ακρυλικά μέχρι τοίχου ακόμη και κόλλες με gliter όπως θα δείτε παρακάτω

Βήμα βήμα κατασκευή Χριστουγεννιάτικοι νάνοι Σκανδιναβίας

Κόβουμε ένα κομμάτι πηλό και φυλάμε την υπόλοιπη συσκευασία σε ένα αεροστεγές σκεύος, κοινός σε ένα τάπερ που κλείνει καλά.
Ξεκινάμε να πλάθουμε τον πηλό σε ένα απλό σχήμα κώνου

Λειαίνουμε τον πηλό με τα χέρια μας και ορίζουμε το ύψος που θα έχει ο νάνος μας φροντίζοντας ταυτόχρονα να σχηματίσουμε μία σταθερή στρογγυλή βάση στο κάτω μέρος του κώνου. Αυτό θα το πετύχουμε όταν δούμε ότι ο κώνος στέκεται ίσια.

Τα καπέλα των νάνων Σκανδιναβίας κρύβουν τα μάτια τους και το μόνο που θέλουμε είναι να φτιάξουμε την μύτη τους και την γενειάδα τους. Ορίζουμε το σημείο που θα το τέλος του καπέλου φτιάχνοντας ένα στρογγυλό σημείο στον πηλό μας για την μύτη του νάνου.

Τώρα με τα δάχτυλά μας και με λίγη βοήθεια από ένα μαχαίρι σχεδιάζουμε πάνω από την μύτη και περιμετρικά το καπέλο του νάνου Σκανδιναβίας. Προς το παρών δεν μας ενδιαφέρει η περιοχή κάτω από το καπέλο, προσέχουμε μόνο να είναι όσο λείο γίνεται το πάνω μέρος.

Σειρά έχει η γενειάδα και ο Χριστουγεννιάτικος νάνος μας αρχίζει να δημιουργείτε! Ξεκινάμε κάνοντας βαθιές χαρακές με το μαχαίρι από το καπέλο και κάτω χωρίς να χαλάσουμε την μύτη και αφαιρούμε τα περίσσια κομμάτια πηλού.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταματήσουμε την κατασκευή του Χριστουγεννιάτικου νάνου Σκανδιναβίας και να περιμένουμε.

Ο πηλός που στεγνώνει στον αέρα χωρίς ψήσιμο συνήθως χρειάζεται 24 ώρες, όμως ένα τόσο μεγάλο κομμάτι πηλού θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο.

Θα εκμεταλλευτούμε την ιδιαιτερότητα των πηλών να στεγνώνουν από έξω προς τα μέσα και θα συνεχίσουμε την επόμενη μέρα.

Αφήνουμε τον νάνο μας σε κρύο σημείο για μία μέρα και θα διαπιστώσουμε ότι εξωτερικά το υλικό έχει σκληρύνει ενώ μέσα είναι ακόμη μαλακό. Τώρα θα αφαιρέσουμε τον εσωτερικό πηλό για να βοηθήσουμε τον νάνο να στεγνώσει ευκολότερα και φυσικά για οικονομία του πηλού. Ο πηλός που θα αφαιρέσουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλη κατασκευή.

Για να ολοκληρώσουμε τον νάνο Σκανδιναβίας μπορούμε να τρίψουμε με ένα ψιλό σμιρδόπανο την βάση του Χριστουγεννιάτικου νάνου μας ή να λειάνουμε κάποιο τραχύ σημείο.

Μπορούμε να δώσουμε χρώμα και ζωή στους νάνους Σκανδιναβίας βάφοντάς τους με ότι χρώμα θέλετε. Ο νάνος της εικόνας παρακάτω έχει κόκκινο καπέλο από χρώμα τοίχου ενώ η γενειάδα του έχει περαστεί μόνο με διάφανη κόλλα με glitter.

Με αγάπη

lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα