Αρχική Συνταγές Μελομακάρονα – Συνταγή που πετυχαίνει πάντα

Μελομακάρονα – Συνταγή που πετυχαίνει πάντα

από lol mommy
melomakarona-syntagh-eykolh

Αν και τα Χριστούγεννα του 2020 προβλέπονται να είναι διαφορετικά για όλους λόγο covid εμείς κρατάμε τις παραδόσεις μας και φτιάχνουμε μελομακάρονα. Μία πεντανόστιμη συνταγή μελομακάρονα που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι πετυχαίνει πάντα είναι εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή μελομακάρονα.

Πάμε να δούμε την εύκολη συνταγή μελομακάρονα που πετυχαίνει πάντα

Υλικά για μελομακάρονα

  • 9 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (περίπου 1 κιλό)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό από στυμμένο πορτοκάλι
  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Υλικά για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κ/σ μέλι
  • λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση εύκολη συνταγή μελομακάρονα που σίγουρα θα σου πετύχουν

Σε ένα μεγάλο μπολ – κούπα χτυπάμε για 8-10 λεπτά με μίξερ την ζάχαρη, το χυμό, το ελαιόλαδο, την σόδα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα από πορτοκάλι.

Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά μας και λιώσει η ζάχαρη σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικεν πάουντερ

Ζυμώνουμε για πολύ λίγο με το χέρι όσο πιο λίγο γίνετε μέχρι να ενωθεί το αλεύρι. Η ζύμη μας θέλουμε να είναι λαδερή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς

Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τοποθετούμε αραιά στο ταψί διότι φουσκώνουν αρκετά και δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους.

Πως ψήνουμε μελομακάρονα

Ψήνουμε στου 160 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όπως βλέπετε δεξιά στην εικόνα παραπάνω

Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά.

Πάμε να φτιάξουμε το σιρόπι που θα μελώσουμε τα μελομακάρονά μας

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 6 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση.

Από την στιγμή που θα πάρει βράση και για τα επόμενα 6 λεπτά που θα χρειαστούν για να ετοιμαστεί το σιρόπι μας ΔΕΝ ανακατεύουμε

Για να μελώσουμε τα μελομακάρονά μας, τα βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα ένα ένα τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι και τα αφαιρούμε άμεσα με τρυπητή κουτάλα.

Σημειώσεις:

Τα μελομακάρονα δεν πρέπει να μείνουν πολύ ώρα μέσα στο σιρόπι γιατί θα μαλακώσουν πολύ και θα σπάνε. Αφαιρέστε τα ακόμη και αν για τώρα μοιάζουν σκληρά σαν μπισκότα, σε λίγη ώρα θα απορροφήσουν το σιρόπι και θα μαλακώσουν.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό πορτοκαλιού με αναψυκτικό πορτοκαλάδας αν θέλετε πολύ μαλακά μελομακάρονα

Για την διακόσμηση και έξτρα γεύση στην Εύκολη συνταγή μελομακάρονα

Ανακατεύουμε καρυδόψιχα με κανέλα και ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα. Αν δεν έχετε έτοιμη καρυδόψιχα μπορείτε απλά να σπάσετε μερικά καρύδια στο μπλέντερ/μούλτι

Πρόταση

Φτιάξτε περισσότερα μελομακάρονα γιατί θέλουμε να περισσέψουν! Ναι καλά διαβάσατε Θέλουμε να περισσέψουν μελομακάρονα για να φτιάξουμε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ή και τώρα γιατί όχι…..
Τρουφάκια από τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν
Δείτε την συνταγή

Για την ιστορία να σας πω πως ξεκίνησα να φτιάχνω αυτή τη συνταγή μελομακάρονα όταν ήμουν στην Γερμανία θέλοντας να μάθει η κόρη μου να κρατά και τις ελληνικές παραδόσεις. Η Χριστουγεννιάτικη αυτή συνταγή για μελομακάρονα είναι η αγαπημένη μας τα τελευταία 7 χρόνια, πετυχαίνει πάντα μα πάντα….Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε

Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Με αγάπη
lol mommy

δεσ παρομοια αρθρα

Άφησε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας την φόρμα σχολιασμού συμφωνείτε να αποθηκεύουμε τα δεδομένα και το σχόλιο σας

Στο lolmoms.gr χρησιμοποιούμε μπισκοτάκια και υποθέτουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν όχι μπορείς να εξαιρεθείς Είμαι Ok Πολιτική Απορρήτου