Αρχική Χριστούγεννα Η τέλεια συνταγή αλατοζύμης για Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Η τέλεια συνταγή αλατοζύμης για Χριστουγεννιάτικα στολίδια

by lol mommy

Τα χειροποίητα στολίδια από αλατοζύμη είναι η τέλεια Χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα δημιουργίας για τα παιδιά.

Τα παιδιά μπορούν να δώσουν ως δώρα τα στολίδια που θα φτιάξουν μόνα τους ή απλά θα κρεμάσετε στο δικό σας δέντρο. Θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε αλατοζύμη με την πιο εύκολη συνταγή και θα απαντήσουμε σε τυχόν απορίες σας σχετικά με το πώς να φτιάξετε ζύμη αλατιού για Χριστουγεννιάατικα στολίδια!


Πριν αρχίσω να σας περιγράφω πως να φτιάξετε τα παρακάτω στολίδια αλατοζύμης θα σας πω πως η συγκεκριμένη συνταγή αλατοζύμης απαιτεί ψήσιμο. Αν προτιμάτε την συνταγή μας αλατοζύμης για Χριστουγεννιάτικα στολίδια χωρίς ψήσιμο, θα την βρείτε στο lol moms κάνοντας click ΕΔΩ

Ας Ξεκινήσουμε!

Το καλύτερο μέρος παρασκευής αυτής της αλατοζύμης είναι η ευκολία της! Και αυτό που την κάνει τέλεια είναι ότι πετυχαίνει πάντα και χρειάζεται 3 απλά υλικά – αλάτι, αλεύρι και νερό που συνήθως έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε ακόμα τα διακοσμητικά είδη. Φτιάξτε την αλατοζύμη, ψήστε και στη συνέχεια αφήστε τα στολίδια να στεγνώσουν στον αέρα για λίγες ημέρες πριν από τη διακόσμηση.

Θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε αυτά τα glittery στολίδια αλατοζύμης. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας θα λάμπει με αυτά τα σπιτικά στολίδια!

Συστατικά που χρειάζονται για να φτιάξουμε την συνταγή αλατοζύμης για στολίδια.

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι αλάτι
  • 1,5 φλιτζάνι νερό (ίσως λίγο περισσότερο)
  • Χριστουγεννιάτικα κουπάτ
  • Ακρυλική μπογιά
  • Γκλίτερ
  • Διαφανές κόλλα
  • Χρυσό σπάγγο
  • Ατλακόλ ή Σπρέυ βερνίκι (frost για εφέ πάγου)

 

Μην ξεχνάς να μας κάνεις   στην σελίδα 
του lol moms στο facebook

Πώς να φτιάξετε αλατοζύμη – Συνταγή για στολίδια

Στολίδια αλατοζύμης Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 80 βαθμούς. ( Όσο χαμηλότερη θερμοκρασία, τόσο καλύτερα)

Στολίδια αλατοζύμης Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό και ανακατέψτε καλά. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Εάν η ζύμη σας είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό. Αν είναι πολύ κολλώδες, προσθέστε λίγο αλεύρι. Θα σας βοηθήσει να ρίξτε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που ζυμώνετε και στα χέρια σας. Συνεχίστε να ζυμώνετε για περίπου 10 λεπτά έως ότου η ζύμη γίνει πραγματικά λεία.

Στολίδια αλατοζύμης Βήμα 3

Μόλις ολοκληρώσετε το ζύμωμα, ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1/2 cm. Όσο πιο λεπτά κάνετε τα στολίδια, τόσο καλύτερα θα ψηθούν και θα στεγνώσουν. Εάν τα κάνετε πολύ παχιά, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να στεγνώσουν.

Προσοχή στολίδια λεπτότερα του μισού εκατοστού μπορεί να ραγίσουν και να σπάνε εύκολα.

Στολίδια αλατοζύμης Βήμα 4

Με την βοήθεια των Χριστουγεννιάτικων κουπάτ, κόψτε διάφορα σχήματα για τα στολίδια αλατοζύμης.

Στολίδια αλατοζύμης Βήμα 5

Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι, κάντε μια τρύπα στην κορυφή του στολιδιού στο σημείο όπου θέλετε να κρεμάσετε το νήμα.

Στολίδια αλατοζύμης Βήμα 6

Για μια ταχύτερη διαδικασία ψησίματος, προτείνουμε να αφήσετε τη ζύμη να στεγνώσει στον αέρα για μια ημέρα. Ψήνουμε για 1-2 ώρες.

Εάν τα στολίδια σας δεν έχουν στεγνώσει εντελώς όταν τα βγάλετε από το φούρνο βάλτε ξανά για άλλη μία ώρα. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος των διακοσμήσεών σας.

Τα μεγαλύτερα στολίδια θα χρειαστούν περισσότερο, ενώ τα μικρότερα στολίδια λιγότερο χρόνο. Μπορείτε επίσης να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον αέρα για μια ημέρα πριν το ψήσιμο και αυτό θα μειώσει τον χρόνο ψησίματος.

Φροντίστε να τα γυρνάτε τα στολίδια κατά το ψήσιμο αλλά και όταν θα τα έχετε αφήσει έξω στον αέρα έτσι ώστε να στεγνώσουν και οι δύο πλευρές.

Σημείωση: Εάν τα στολίδια φουσκώνουν κατά το ψήσιμο, πιθανή αιτία είναι επειδή τα στολίδια είναι πολύ παχιά. Σε αυτήν την περίπτωση, αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα για λίγες μέρες πριν το ψήσιμο και βεβαιωθείτε ότι ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο σας.

Στολίδια αλατοζύμης Βήμα 7

Μόλις κρυώσουν και στεγνώσουν εντελώς, βάψτε με τη βοήθεια των παιδιών με μη τοξικό ακρυλικό χρώμα. Χρησιμοποιήσαμε λευκό για τη νιφάδα χιονιού, κόκκινο για το γάντι, πράσινο για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και χρυσό γι

Στολίδια αλατοζύμης Βήμα 8

Πριν προσθέσετε το glitter, θα πρέπει να “σφραγίσετε” τα στολίδια. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατήσουν περισσότερο. Βεβαιωθείτε ότι τα στολίδια σας έχουν στεγνώσει τελείως πριν από τη σφράγιση. Ψεκάστε με ένα σπρέι διάφανου βερνικιού ή γυαλιού (μόνο για ενήλικες) ή απλώστε με πινέλο ατλακόλ που έχετε διαλύσει σε νερό.

Στολίδια αλατοζύμης Βήμα 9

Τώρα προσθέστε διάφανη κόλλα πάνω από στο στολίδι. Ρίξτε το glitter μέχρι να γεμίσετε το στολίδι. Τα παιδιά θα λατρέψουν να βοηθήσουν σε αυτό το βήμα!

Στολίδια αλατοζύμης Βήμα 10

Μόλις τελειώσετε, προσθέστε το χρυσό σπάγκο για να τα κρεμάσετε στο δέντρο.

Εάν τα στολίδια φουσκώνουν κατά το ψήσιμο, πιθανή αιτία είναι επειδή τα στολίδια είναι πολύ παχιά. Σε αυτήν την περίπτωση, αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα για λίγες μέρες πριν το ψήσιμο και βεβαιωθείτε ότι ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο σας.

Μπορείτε πάντα να φτιάξετε τα δικά σας σχέδια Χριστουγεννιάτικων στολιδιών ακολουθώντας μόνο τα πρώτα 3 βήματα και φυσικά να παραλείψετε τα έξτρα υλικά.

Καλές γιορτές και καλές δημιουργίες σε όλους!
Με αγάπη
lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα