Now Reading
5 Ιδέες για να στολίσεις φέτος τα Χριστούγεννα αν έχεις μικρό παιδί

5 Ιδέες για να στολίσεις φέτος τα Χριστούγεννα αν έχεις μικρό παιδί

Σήμερα φιλοξενώ την Μαρία από το ιστολόγιο Serial Crafter Family στο πλαίσιο της Μυστικής Ανταλλαγής που διοργάνωσε το Edityourlife Magazine και οι Greek Women Bloggers.

Η Μαρία μας δίνει ωραίες αλλά κυρίως ασφαλής ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης όταν στο σπίτι υπάρχουν πολύ μικρά παιδιά άρα και κίνδυνοι στα υπό άλλες περιπτώσεις ακίνδυνα χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Γράφει η  Serial Crafter Μαρία

Μπήκε ο Δεκέμβρης και ακόμα δεν έχεις αποφασίσει αν και πως θα στολίσεις;
Θέλεις λίγη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι σου αλλά υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα:

1) ο χώρος σου είναι περιορισμένος,
2) κυκλοφορούν στο σπίτι… μικρά χεράκια που είναι σε φάση εξερεύνησης,
3) απλώς δεν θέλεις να στολίσεις χριστουγεννιάτικο δέντρο / καράβι,
4) σκέφτεσαι από τώρα το ξεστόλισμα ( αυτό το ξεχνάμε συνήθως )
…τότε σου έχω 5 εύκολες και ασφαλής ιδέες.


Για πάμε να τις δούμε:

Χριστουγεννα με μικρό παιδι
1η ΙΔΕΑ
Με μια μικρή σειρά από λαμπάκια που θα έμπαιναν υπό άλλες συνθήκες στο δέντρο σχηματίζεις σε παράθυρο, μπαλκονόπορτα ή τοίχο ένα αστέρι ή δέντρο στερεώνοντας με απλή κολλητική ταινία. Το πλεονέκτημα αυτής της ιδέας είναι ότι μπορείς να στερεώσεις το σχήμα της επιλογής σου αρκετά ψηλά ώστε να είναι ασφαλές και για μικρά παιδιά.

2η ΙΔΕΑ
Ένα στεφάνι με έναν μεγάλο φιόγκο από γιορτινή κορδέλα και λίγα κουκουνάρια ή μικρά στολίδια που θα κρέμεται από την εξώπορτα ή ακόμα και από εσωτερική πόρτα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να στολίσεις. Για να το κρεμάσεις αρκεί ένα διάφανο γαντζάκι (με αυτοκόλλητο ή με βεντούζα). Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος του στεφανιού ίσως να χρειαστεί περισσότερα από ένα γαντζάκι.

See Also

3η ΙΔΕΑ
Πιο απλός τρόπος να δημιουργήσεις γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου από τα μαξιλάρια στους καναπέδες, θεωρώ πως δεν υπάρχει. Με δυο τρία μαξιλάρια και μια κόκκινη κουβερτούλα που προσκαλεί σε χουχούλιασμα είναι έτοιμη η χριστουγεννιάτικη νότα στη διακόσμηση.

4η ΙΔΕΑ
Με σπρέι ή με τα ειδικά χρώματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για τζάμι μπορείς να ζωγραφίσεις ελεύθερα χιονονιφάδες στο τζάμι. Είναι μια ιδέα που ενδείκνυται και για παράθυρα που δεν έχουν μακριά κουρτίνα όπως ένα παράθυρο ή μπαλκονόπορτα όπου υπάρχει κουρτίνα τύπου πάνελ ή στόρια.

5η ΙΔΕΑ
Μια αλλαγή που έκανα όταν ήταν μικρά τα παιδιά μου και δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή, είναι η τοποθέτηση τζαμιού πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Ο κύριος λόγος ήταν τότε να προστατέψω την επιφάνεια του τραπεζιού και να μπορώ εύκολα να το καθαρίσω από μαρκαδόρους, κόλλες και τα συναφή. Το ότι θα ήταν μια πολύ χρήσιμη αλλαγή για τον στολισμό, δεν το ήξερα τότε. Κάτω από αυτό το τζάμι τοποθετώ μια κορδέλα από τσόχα που την έχω κόψει στις διαστάσεις του τραπεζιού και σχηματίζουν ένα Γ. Το μεγάλο πλεονέκτημα που βρίσκω σε αυτή την ιδέα είναι ότι όλη η επιφάνεια του τραπεζιού μένει ελεύθερη να παίξουν τα παιδιά, να φάνε, οτιδήποτε κάνουν στο σαλόνι. Ότι και να πέσει, από χυμός ως και κερί καθαρίζεται σε λίγα δευτερόλεπτα.

Χριστουγεννιάτικα μαξιλαρια διακόσμησης

Όπως και να στολίσουμε όμως για τα Χριστούγεννα που έρχονται, ας θυμόμαστε ότι το πιο ωραίο στολίδι είναι η αγάπη, η αποδοχή και η γενναιοδωρία προς τους συνανθρώπους μας.
Ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα.
Μαρία


Με την σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω το Edityourlife Magazine για την ευκαιρία συμμετοχής  μου στην Μυστική ανταλλαγή αλλά και την Serial Crafter Μαρία για τις όμορφες ιδέες που μας έδωσε αλλά και επειδή με έκανε να γελάσω αναπολώντας τα  προηγούμενα χρόνια τότε που η κινεζούλα μου ζούσε τα 2α Χριστούγεννα της ζωής της, τρέχοντας πάνω κάτω στο σπίτι ρίχνοντας κάτω άπειρες φορές το επιμελώς διακοσμημένο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας που τελικά κατέληξε στολισμένο από την μέση και πάνω με όσο πιο ελαφριά στολίδια γινόταν και δεμένο με σχοινιά!

Μπορείς να ακολουθήσεις και να κάνεις like το Serial Crafter Family στο Facebook αλλά και το Instagram
Καλά Χριστούγεννα σε όλους και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις μαμάδες
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 


Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.
View Comments (18)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top