Αρχική Χριστούγεννα 10+1 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

10+1 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

by lol mommy

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς γινόμαστε για λίγο και πάλι παιδιά. 10+1πανεύκολες και απλές χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να φτιάξεις μόνος/η σου στο σπίτι με τα παιδιά.

Ας δούμε 10+1 εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

1. Αγγελούδια από ξύλινα μανταλάκια

Υλικά για τα αγγελούδια

  • Ξύλινο μανταλάκι σαν βάση
  • Αρωματικά μπαλάκια συρταριών για το κεφάλι (ξύλινες μπίλιες)
  • Λευκή τσόχα για τα φτερά
  • Λευκό σύρμα καθαρισμού πίπας για τα χέρια και το στεφάνι
  • Πουπουλένια κορδέλα για το φόρεμα

Ζωγράφισε στα αρωματικά μπαλάκια μαλλιά και πρόσωπο και κόλλησέ τα στο μανταλάκι. Βάψε κάτω κάτω το μανταλάκι για να φτιάξεις πόδια.

Κόβεις την τσόχα σε σχήμα καρδιάς για να φτιάξεις τα φτερά.

Στερεώνεις την κορδέλα και τα φτερά στο σιδεράκι που έχουν τα μανταλάκια και γυρνάς γύρω γύρω μέχρι να φτιάξεις ένα πλούσιο φόρεμα.

Το στεφάνι και τα χέρια τα φτιάχνεις με το σύρμα και τα στερεώνεις ανάμεσα στο μανταλάκι και την τσόχα των φτερών και αν θέλεις πέρασε το πάνω μέρος της κορδέλα με λίγη διάφανη κόλλα χειροτεχνίας για να φτιάξεις το μπούστο.

2. Πιγκουίνος από κουκουνάρι για να κρεμάσεις στο δέντρο

Θα χρειαστείς ένα ανοιχτό κουκουνάρι σαν βάση για το σώμα και ένα αρωματικό μπαλάκι συρταριού που θα το κολλήσεις στο πάνω μέρος του κουκουναριού για κεφάλι.

Βάφεις τις άκρες από το κουκουνάρι λευκές για να φτιάξεις το σώμα του πιγκουίνου και ζωγραφίζεις το κεφάλι με λευκό και μαύρο.

Με κίτρινη τσόχα θα φτιάξεις πόδια και μύτη και με μαύρη τσόχα τα φτερά του πιγκουίνου που θα κολλήσεις στα πλαϊνά του κουκουναριού. Δένεις χριστουγεννιάτικο σχοινάκι για να κρεμάσεις στο δέντρο.

3. Νάνοι Σκανδιναβίας από πηλό χωρίς ψήσιμο

Για να φτιάξεις τους νάνους Σκανδιναβίας χρειάζεσαι 1 συσκευασία 500 γρ λευκό πηλό DAS που δεν απαιτεί ψήσιμο, κοστίζει γύρω στα 2,50€ και ότι είδος χρώματα θέλεις.

Η κατασκευή του είναι τόσο εύκολη που πλέον η κόρη μου 9 χρονών τους φτιάχνει μόνη της και μπορείς να τους φτιάξεις σε ότι μέγεθος σου αρέσει. Στο lol moms σου έχω βήμα βήμα οδηγίες για την Χριστουγεννιάτικη κατασκευή νάνοι Σκανδιναβίας

4. Χριστουγεννιάτικα στολίδια από κηρομπογιές

5. Αϊ Βασίληδες, Χιονάνθρωποι, Ξωτικά και Τάρανδοι από ρολό υγείας

Xristoygenniatika DIY

Απλά υλικά όπως χαρτόνι από glitter, κουμπάκια, ματάκια, βαμβάκι και πολύ φαντασία θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις μαζί με το παιδί απλές χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ρολό υγείας.

6. Χιονάνθρωποι από ποτηράκια

ζωγραφική-χιονάνθρωπος

Χρειαζόμαστε ποτηράκια του ελληνικού καφέ μίας χρήσης από φελιζολ, washi tape, μαρκαδόρους και ότι άλλα υλικά θέλουμε για να ντύσουμε τον χιονάνθρωπο. Ζωγραφίζουμε το πρόσωπο με ένα από τα απλά σχέδια της εικόνας παραπάνω και στολίζουμε με χριστουγεννιάτικη φαντασία και έχουμε μία από τις πιο γρήγορες και εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά.

7. Χριστουγεννιάτικα στολίδια από αλατοζύμη – Συνταγές

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα στολίδια με ψήσιμο. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι αλεύρι αλάτι και νερό. Τις ποσότητες και την εκτέλεση θα την βρεις στο lolmoms. Αναλυτικά η συνταγή για Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα στολίδια χωρίς ψήσιμο. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι κορν φλάου, μαγειρική σόδα και νερό. Δες εδώ τη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα στολίδια ΧΩΡΙΣ ψήσιμο

8. Η καλύτερη συνταγή Slime – Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε το καλύτερο slime που πάντα πετυχαίνει! Ακολούθησε ακριβώς τα βήματα και δεν θα απογοητευτείς. Δες εδώ την καλύτερη συνταγή Slime και αυτή τη φορά δεν θα πετάξεις τα υλικά σου. Η κατασκευή του slime είναι από εκείνες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις

9. Ψεύτικο χιόνι – Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

ψεύτικο-χιόνι-κατασκευή

Ψεύτικο ή τεχνητό χιόνι, όπως θες πες το! Το σίγουρο είναι ότι προσφέρει ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και είναι από τις πιο ευχάριστες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν και με το ψεύτικο χιόνι αλλά και με την κατασκευή του που είναι πανεύκολη.

Σου έχω 2 εύκολες συνταγές με μόνο 2 υλικά ή κάθε μία για να φτιάξεις ψεύτικο χιόνι

10. Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες

Οι χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες είναι από τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά! Πως θα τις φτιάξεις όμως; είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις και ποιο είναι το μαγικό υλικό για τέλειες χιονόμπαλες; Εδώ θα βρεις βήμα βήμα οδηγίες για να φτιάξεις εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες

10+1 Πως να φτιάξεις κεριά

Αυτή η έξτρα κατασκευή αφορά τους μεγάλους καθώς η κηροπλαστική δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν όμως έχεις μεράκι τότε έχεις βρει τον κατάλληλο άνθρωπο να σου δείξει ακριβώς πως πρέπει να το κάνεις και να σου αποκαλύψει όλα τα μυστικά της κηροπλαστικής.

Ανακάλυψε στο lol moms πως φτιάχνουμε χειροποίητα κεριά με οδηγίες και βήμα βήμα φωτογραφίες για να το πετύχεις αλλά πως μπορείς να ξαναφτιάξεις τα παλιά σου κεριά. Αυτή μπορεί να μην είναι μία από τις εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά που είδαμε παραπάνω αλλά σίγουρα χαρίζει ώρες χαλάρωσης και δημιουργίας για τους μεγάλους

Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

2 Σχόλια

lol mommy 12 Δεκεμβρίου, 2018 - 3:38 πμ

Καλές γιορτές και σε εσάς Ρένα και σε ευχαριστώ πολύ!
Οι κατασκευές είναι πολλές για να έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε

Απάντηση
Ρένα Χριστοδούλου 11 Δεκεμβρίου, 2018 - 1:34 μμ

Πολύ ωραίες ιδέες .
Κάποιες σίγουρα θα τις δοκιμάσω .

Να είσαι καλά και καλές γιορτές .

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα