Now Reading
Η διλογία της Δημουλίδου. Το σταυροδρόμι των ψυχών-Οι αγγελιαφόροι του πεπρωμένου

Η διλογία της Δημουλίδου. Το σταυροδρόμι των ψυχών-Οι αγγελιαφόροι του πεπρωμένου

Την αγάπη μου για την Χρυσηίδα Δημουλίδου την έχω εκφράσει αρκετές φορές στο lolmoms.gr, η λέξη βιβλιοφάγος είναι πολύ μικρή για να περιγράψει τον τρόπο που εγώ διαβάζω τα βιβλία της και όχι άδικα άλλωστε αφού σχεδόν όλα έχουν γίνει best sellers.

 Για το βιβλίο της Το σταυροδρόμι των ψυχών ήταν υποψήφια για το βραβείο “Γυναίκα της χρονιάς 2010” του περιοδικού Life & Style. TΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά ενώ το πολυαγαπημένο ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (click ΕΔΩ για να διαβάσεις την γνώμη μου) θα κυκλοφορήσει σύντομα στα τουρκικά.
Ένα βαθύ ροζομώβ χοντρό βιβλίο μου τραβάει την προσοχή, πλησιάζω και ο τίτλος με μαγνητίζει, ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ. 

Το ίδιο απόγευμα αρχίζω να διαβάζω τον πρόλογο.


Ακολουθεί απόσπασμα από τον πρόλογο

 Το μυθιστόρημα αυτό δεν είχα σκοπό να το γράψω. Όλα ξεκίνησαν από εσάς. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του βιβλίου μου ” Το σταυροδρόμι των ψυχών” τα μηνύματα που λάμβανα ήταν τόσα πολλά που μετά βίας προλάβαινα να διαβάσω. Το βιβλίο είχε ενθουσιάσει το κοινό και ζητούσε για να μην πω απαιτούσε την συνέχεια της ιστορίας της Κασσάνδρας και του Ορέστη. Στην αρχή χαμογέλασα και σκέφτηκα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει για τρεις λόγους. Πρώτον, δεν συνηθίζω να γράφω συνέχειες των βιβλίων μου όσο πετυχημένα κι αν είναι, δεύτερον,……………..τρίτων,…………..

 Κοιτούσα με δέος αυτή τη λαίλαπα να καίει εκτός από τα δάση μας, το οικολογικό σύστημα και την ψυχή μας σκεπτόμενη πως στο μέλλον οι άνθρωποι θα πληρώσουν το τίμημα πολύ ακριβά.Και ξαφνικά είδα μια περίεργη φιγούρα να στέκεται εκεί, στην άκρη της παραλίας και να με κοιτά. Ήταν η Άλμπα.

 Στα βιβλία της Χρυσηίδας Δημουλίδου λατρεύω να διαβάζω τους προλόγους και τις αφιερώσεις που είναι γραμμένες σε αυτά. Σε εκείνα τα κομμάτια προ των κεφαλαίων, μας μιλάει πραγματικά η ίδια η συγγραφέας, μας ανοίγει την καρδιά της και μοιράζεται μαζί μας τα εσωψυχά της.
Kάτι τέτοιο φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι εφικτό μέσα από τα μυθιστορήματα κανενός συγγραφέα γιατί πολύ απλά δεν θα ήταν μυθιστορήματα αλλά εκφράσεις πραγματικών απόψεων.

 Κάπου εκεί διαπίστωσα ότι δεν γινόταν να συνεχίσω το διάβασμα του βιβλίου που κρατούσα στα χέρια μου. 
Δεν είχα διαβάσει Το σταυροδρόμι των ψυχών και δεν ήξερα πως Οι αγγελιαφόροι του πεπρωμένου είναι η συνέχεια του. Στην βιβλιοθήκη μου υπήρχε και η Μερσέντες Χιλς που δεν είχα προλάβει να ξεκινήσω και έτσι σκέφτηκα λοιπόν να ρωτήσω την ίδια την Δημουλίδου, ήξερα πως θα μου απαντήσει, όπως κάνει με όλους τους αναγνώστες της. Η Χρυσηίδα μου το επιβεβαίωσε μέσω της σελίδας της στο Facebook και μου πρότεινε να ξεκινήσω την Μερσέντες Χιλς.

Η επόμενη στιγμή με βρήκε προς online αναζήτηση του βιβλίου “Το σταυροδρόμι των ψυχών”. Ναι όπως καταλάβατε δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω υπομονή για κανένα λόγο
Το παρήγγειλα σε οικονομική τιμή από ΕΔΩ.

Αγαπημένα αποσπάσματα από το πρώτο μέρος της διλογίας
Το σταυροδρόμι των ψυχών

Διλογία-βιβλίων-Δημουλιδου


Ο Ατλαντικός δεν ήταν ούτε Ιρλανδία ούτε Λονδίνο. Ήταν πέρα για πέρα αφιλόξενος, εχθρικός για όσους τολμούσαν να τον αψηφήσουν. Δεν τους ήθελε τους ανθρώπους, ούτε τα μεταλλικά ή ξύλινα κατασκευάσματά τους με τα οποία προσπαθούσαν να του επιβληθούν. Ήταν αστείοι οι άνθρωποι όταν προσπαθούσαν να τα βάλουν μαζί του……… 

See Also

Σήκωσε το κεφάλι της και τον κοίταξε ερωτηματικά. Φοβόταν και κρύωνε λίγο. Ωστόσο το δικό του κορμί ήταν ζεστό και την προστάτευε. Την κοίταξε κι αυτός. Δυο κορμιά, μισόγυμνα, σφιχταγκαλιασμένα, να διψούν για κάτι απαγορευμένο. Οι αντιστάσεις λύγισαν. Η λογική κατέρρευσε. Τα κορμιά παραδόθηκαν!

Αγαπημένο απόσπασμα από το δεύτερο μέρος της διλογίας
Οι αγγελιαφόροι του πεπρωμένου

Διλογία-βιβλίων-Δημουλίδου


Εκείνη κοίταξε τον Άντον σαν χαμένη. Ο Μάρκελλος της χαμογέλασε ενώ ο πορφυρός χιτώνας του ανέμισε καθώς τον χάιδευε το δροσερό αεράκι. “Θα σ’ αγαπώ για πάντα” της είπε. Το μικρό βαθούλωμα στο κέντρο του πιγουνιού του τον έκανε πολύ γοητευτικό. Μα δεν το είχε προσέξει; Ανοιγόκλεισε τα μάτια της και ο ξανθός Τζόνι την κοίταξε με τα γαλάζια μάτια του που έλαμπαν ευτυχισμένα. “Δέχεσαι να με παντρευτείς;” τη ρώτησε. Εκείνη κοίταξε το μικρό βαθούλωμα στο κέντρο του πιγουνιού του. Μα πως δεν το είχε προσέξει πριν; “Σ’ αγαπώ”, της είπε ο Ορέστης. Ο μελαχρινός άνδρας με τα σκούρα ζεστά μάτια που έβγαζαν φλόγες την κοίταξε ερωτηματικά. “Εσύ;” Εκείνη κοίταξε το μικρό βαθούλωμα στο κέντρο του πιγουνιού του. Πως δεν το είχε προσέξει; Τα πράσινα μάτια του Άντον την κοίταξαν ερωτηματικά. Το βλέμμα της χαμήλωσε από εκεί και στάθηκε στο μικρό βαθούλωμα στο κέντρο του πιγουνιού του, που τον έκανε πολύ γοητευτικό. Ήταν απίστευτο, όμως δεν το είχε προσέξει ποτέ.

Κλείνοντας την βιβλίο πρόταση μου για αυτή την διλογία βιβλίων της Χρυσηίδα Δημουλίδου θα ήθελα να σας πω πως τελειώνοντας το πρώτο βιβλίο το “Το σταυροδρόμι των ψυχών”  έχω μια βαθιά επιθυμία να επισκεφτώ την Αμοργό ενώ μετά το τέλος του δεύτερου βιβλίο “Οι αγγελιαφόροι του πεπρωμένου”  ένα μεγάλο προβληματισμό για το μέλλον του πλανήτη μας και τους τρόπους ζωής των απογόνων μας, βλέπετε σε εκείνο το βιβλίο η συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου έχει αγγίξει το όριο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.
Οι αγγελιαφόροι του πεπρωμένου είναι ένα βιβλίο που τοποθετείτε στο μέλλον, εν έτη 2361 μ.χ και ενώ στην αρχή όλα φαντάζουν τόσο απίστευτα να συμβούν, στη συνέχεια ο αναγνώστης εξοικειώνεται και διαπιστώνει πως τελικά δεν αποκλείεται να είναι έτσι η πραγματική ζωή των ανθρώπων στο μέλλον.

Υ.Σ Και τι δεν θα έδινα για να έχω έναν Κορνήλιο στο σπίτι μου!!!

Εσάς πιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο της Δημουλίδου; Τι έχετε να μου προτείνετε;

Stay connected

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top