Αρχική Recommended Κόβουμε τα μαλλιά μας και χαρίζουμε δύναμη! 

Κόβουμε τα μαλλιά μας και χαρίζουμε δύναμη! 

by lol mommy

Η δωρεά μαλλιών είναι μία θεάρεστη πράξη αν αναλογιστείς το πως θα ένιωθες αν είχες χάσει τα μαλλιά σου.

Είχαμε την ευκαιρία να νιώσουμε το πανέμορφο αυτό συναίσθημα του να χαρίζεις κάτι τόσο σημαντικό σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Ο καρκίνος του μαστού  είναι θεραπεύσιμος επειδή οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο και τότε  μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. 

Τι γίνετε όμως στο ψυχολογικό κομμάτι των ασθενών;

Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον καρκίνο και το γεγονός μιας μαστεκτομής ενώ μέσα σε όλο αυτό να πρέπει να χάσεις και τα μαλλιά σου λόγω των χημειοθεραπειών

Η καλή ψυχολογία ενός ασθενή είναι πολύ βασική σε οποιαδήποτε ασθένεια κι αν έχει να αντιμετωπίσει.

Σκεπτόμενη όλα αυτά ήθελα για αρκετό καιρό να χαρίσω τα μαλλιά μου, δυστυχώς όμως είναι βαμμένα και δεν θα γινόντουσαν δεκτά. 

Τα μαλλιά της κινεζούλας όμως ήταν πάρα πολύ μακριά, έχαιραν άκρας υγείας αλλά έμπλεκαν και μας πονούσαν συχνά.

Πως εξηγείς την διαδικασία στο κομμωτήριο σε ένα 6χρονο

Τώρα το ερώτημα ήταν πως θα εξηγούσα σε ένα 6χρονο την όλη αυτή διαδικασία.

Ήθελα να χαρίσω τα μαλλιά της αλλά συνεχώς έβρισκα δικαιολογίες για να αποφύγω το κομμωτήριο και τις ερωτήσεις της όταν θα έβλεπε να παίρνω την κοτσίδα.

-Μαμά θα πάμε σήμερα στον Jorge; Δεν μπορώ άλλο με ζεσταίνουν αυτά τα μαλλιά!

-Αχ μωράκι μου, του τηλεφώνησα αλλά έχει πολλή δουλειά και δεν προλαβαίνει, θα μας πάρει εκείνος όμως μου είπε, δικαιολογήθηκα, ψευδός όπως καταλάβατε.

Τόλμησα ή μάλλον δεν είχα άλλη επιλογή από το να της πω την πλήρη αλήθεια για αυτή την άσχημη πλευρά της ζωής όταν ήρθε τρέχοντας κρατώντας το κινητό μου να μου δείξει την παρακάτω φωτογραφία που ανακάλυψε κάπου ανάμεσα στα videos που βλέπει με μάτια διάπλατα ανοιχτά να με κοιτάζουν γεμάτα απορία και ανυπομονησία να μάθουν γιατί το κορίτσι ζωγραφίζει μαλλιά στον καθρέπτη και που είναι τα δικά της.

-Να βρε μαμά, άντε πες στον Jorge θέλω να χαρίσω τα μαλλιά μου!

Πρόγραμμα Δωρεάς Μαλλιών “Χάρισε Δύναμη”

Τα μαλλιά που δωρίζονται συλλέγονται από το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και αποστέλλονται σε κατασκευαστή περουκών.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται, επιδοτούν την αγορά περουκών, με σειρά προτεραιότητας και κοινωνικό -οικονομικά κριτήρια, για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.

Έχουν καταφέρει να συλλέξουν πάνω από 23.000 κοτσίδες και ήδη αρκετές γυναίκες έχουν πάρει τη δική τους περούκα μέσω του προγράμματός.

Πως μπορείς να χαρίσεις τα μαλλιά σου

  1. Κότε τα μαλλιά σου – Οι προδιαγραφές για να κόψεις τα μαλλιά σου είναι απλές: Μαλλιά μεγαλύτερα από 20 cm, χωρίς χημική επεξεργασία, σε οποιοδήποτε κομμωτήριο!
  2. Συμπλήρωσε την online φόρμα δωρεάς που θα βρεις ΕΔΩ – Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, η διαδικασία ενημέρωσης της μεταφορικής αλλάζει και ΔΕΝ γίνεται πια τηλεφωνικώς.
  3. Δωρεάν παραλαβή – Προπληρωμένη μεταφορική θα παραλάβει τα μαλλιά σου από τη διεύθυνση που έχεις δηλώσει στη φόρμα μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες.
  4. Ευχαριστήρια επιστολή – Μετά την καταχώρηση της αίτησής σου θα λάβεις ευχαριστήρια επιστολή με email
  5. Χάρισες Δύναμη – Τα μαλλιά συγκεντρώνονται στα γραφεία του “Άλμα Ζωής” και προωθούνται σε κατασκευαστή περούκας. Γυναίκες υπό χημειοθεραπεία θα λάβουν την περούκα που επιθυμούν.

Οδηγίες – Πώς θα χαρίσεις τα μαλλιά σου

Προδιαγραφές μαλλιών

Τα μαλλιά που δωρίζονται πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά (μέτρα τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά έως τις άκρες).

Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά, μπορείς να ισιώσεις τα μαλλιά σου για να τα μετρήσεις.

Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά, χωρίς προϊόντα styling.

Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές. Δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή χημική επεξεργασία.

Τα μαλλιά δεν πρέπει να είναι γκρίζα κατά περισσότερο από το 5%.

Σημείωση: Είναι χρήσιμο να ζητήσεις από κάποιον άλλον να σου κόψει τα μαλλιά για να τα χαρίσεις
Τα μαλλιά που χαρίζονται πρέπει να είναι καθαρά, λουσμένα και ενδεχομένως να έχεις χρησιμοποιήσει conditioner, όχι όμως προϊόντα styling, λακ, gel κλπ.

Πώς να κάνεις το κούρεμα

 Μάζεψε τα μαλλιά στον αυχένα, έπειτα δημιούργησε μια αλογοουρά με ένα λαστιχάκι και βεβαιώσου ότι είναι σφιχτά δεμένο για να συγκρατήσει τα μαλλιά μετά το κούρεμα.

Εάν τα μαλλιά πέσουν από το λαστιχάκι, δεν θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν.

Μπορείς να τοποθετήσεις ένα δεύτερο λαστιχάκι γύρω από τη μέση της αλογοουράς για να συγκρατήσει καλύτερα τα μαλλιά ή να τα πλέξεις βρολίδα.

Το λαστιχάκι πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σημείο που θα κόψεις τα μαλλιά.

Μέτρα το μήκος της αλογοουράς από το λαστιχάκι ως τις άκρες. Το μήκος πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά. Εάν τα μαλλιά δεν έχουν μήκος 20 εκατοστά, άφησέ τα να μακρύνουν. Δεν υπάρχει μέγιστο όριο μήκους.

 Δωρεές κοντύτερων μαλλιών δεν θα χρησιμοποιηθούν καθώς τα πιο κοντά μαλλιά δεν είναι κατάλληλα για περούκα.

Κόψε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι έτσι, ώστε το λαστιχάκι να παραμείνει στην αλογοουρά μετά το κούρεμα και να συγκρατήσει τα μαλλιά. Μετά το κόψιμο μην λούσεις και μην δώσεις κάποιο στυλ στην αλογοουρά με οποιονδήποτε τρόπο.

Τοποθέτησε την αλογοουρά, όπως είναι στερεωμένη με το λαστιχάκι, σε σακουλάκι τροφίμων το οποίο κλείνει. Βεβαιωσου ότι η αλογοουρά είναι εντελώς στεγνή πριν την στείλεις.

Βάλε την πλαστική σακούλα με την αλογοουρά σε φάκελο με ενίσχυση ή σε πλαστικό φάκελο.

Αν θέλεις μπορείς να στείλεις τα μαλλιά ταχυδρομικώς στη διεύθυνση

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ
3ης Σεπτεμβρίου 59
104 33 ΑΘΗΝΑ

Αν θέλεις και εσύ να χαρίσεις δύναμη αλλά δεν έχεις μακριά μαλλιά τότε μπορείς να:

Η ανάρτηση αυτή φίλες αναγνώστριες του lolmoms.gr  έχει σκοπό να σας παροτρύνει να μας μιμηθείτε, να κάνετε και εσείς το ίδιο άλλωστε σαν μαμάδες με κόρες θα γνωρίζετε από πρώτο χέρι πόσο δύσκολα είναι τα μακριά μαλλιά και πόσο εύκολα μπλέκουν και ταλαιπωρούν τις πριγκίπισσές μας.

Αυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι το πόσο γρήγορα ξανά μακρύνουν. Η κοτσίδα που χαρίσαμε είχε μήκος γύρω στα 35cm και κόπηκε την άνοιξη, τώρα μόνο λίγους μήνες μετά είμαστε σχεδόν έτοιμες για την δεύτερη δωρεά μαλλιών.

Ας χαρίσουμε δύναμη – Με αγάπη lol mommy

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα