Now Reading
Κόβουμε τα μαλλιά μας και χαρίζουμε δύναμη!

Κόβουμε τα μαλλιά μας και χαρίζουμε δύναμη!

 Είχαμε την ευκαιρία να νιώσουμε το πανέμορφο αυτό συναίσθημα να δίνεις κάτι τόσο σημαντικό σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. 
 Η δωρεά μαλλιών δεν είναι απλά μια καλή πράξη, είναι μία θεάρεστη πράξη αν αναλογιστούμε το πως θα αισθανόμασταν αν είχαμε χάσει τα μαλλιά μας. 
 Ο καρκίνος του μαστού  είναι θεραπεύσιμος επειδή οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε  μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. 
 Τι γίνετε όμως στο ψυχολογικό κομμάτι;
Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο το να έχεις να αντιμετωπίσεις τον καρκίνο, το γεγονός μιας μαστεκτομής και μέσα σε όλο αυτό να πρέπει να χάσεις και τα μαλλιά σου λόγω των χημειοθεραπειών. 
Η καλή ψυχολογία ενός ασθενή είναι πολύ βασική σε οποιαδήποτε ασθένεια κι αν έχει να αντιμετωπίσει.
 Κάνοντας αυτές τις σκέψεις λοιπόν ήθελα για αρκετό καιρό να δωρίσω τα μαλλιά μου, δυστυχώς όμως είναι βαμμένα και δεν θα γινόντουσαν δεκτά. 
 Τα μαλλιά της κινεζούλας όμως ήταν πάρα πολύ μακριά, έχαιραν άκρας υγείας αλλά έμπλεκαν και μας πονούσαν συχνά.

δωρεά μαλλιών Μυτιλήνη
 Τώρα το ερώτημα ήταν πως θα εξηγούσα σε ένα 6χρονο την όλη αυτή διαδικασία. 
Ήθελα να χαρίσω τα μαλλιά της αλλά συνεχώς έβρισκα δικαιολογίες για να αποφύγω το κομμωτήριο και τις ερωτήσεις της όταν θα έβλεπε να παίρνω την κοτσίδα.

-Μαμά θα πάμε σήμερα στον Jorge; Δεν μπορώ άλλο με ζεσταίνουν αυτά τα μαλλιά!!!
-Αχ μωράκι μου, του τηλεφώνησα αλλά έχει πολλή δουλειά και δεν προλαβαίνει, θα μας πάρει εκείνος όμως μου είπε, δικαιολογήθηκα, ψευδός όπως καταλάβατε.

 Τόλμησα ή μάλλον δεν είχα άλλη επιλογή από το να της πω την πλήρη αλήθεια για αυτή την άσχημη πλευρά της ζωής όταν ήρθε τρέχοντας κρατώντας το κινητό μου να μου δείξει την παρακάτω φωτογραφία που ανακάλυψε κάπου ανάμεσα στα videos που βλέπει με μάτια διάπλατα ανοιχτά να με κοιτάζουν γεμάτα απορία και ανυπομονησία να μάθουν γιατί το κοριτσί ζωγραφίζει μαλλιά στον καθρέπτη και που είναι τα δικά της.

  

– Να βρε μαμά, άντε πάρε τον Jorge να του πεις πως εμείς βιαζόμαστε να μας κουρέψει γιατί θέλω να τους χαρίσω τα δικά μου μαλλιά!!!

χάρισε δύναμη άλμα ζωής

 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ”, σε συνεργασία με τα ΑΒ Βασιλόπουλος και το Pantene , καλούν τις γυναίκες να χαρίσουν λίγη από τη δύναμή τους σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.
Πώς; Να μακρύνουν, να κόψουν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους για την επιδότηση περουκών σε γυναίκες που έχουν ανάγκη.

Τα μαλλιά που δωρίζονται συλλέγονται από το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και αποστέλλονται σε κατασκευαστή περουκών. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται, επιδοτούν την αγορά περουκών, με σειρά προτεραιότητας και κοινωνικό -οικονομικά κριτήρια, για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.

Το πρόγραμμα θα τρέχει σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα καταστήματα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ από τις 12 Νοεμβρίου του 2015.

Η συμβολή σας είναι πολύτιμη και τους δίνει τη δύναμη να συνεχίζουν το προγραμμα για 3η χρονιά!
Έχουν καταφέρει να συλλέξουν πάνω από 23.000 κοτσίδες και ήδη 166 γυναίκες έχουν πάρει τη δική τους περούκα μέσω του προγράμματός.Διαδικασία Δωρεάς Μαλλιών για το “Χάρισε Δύναμη”


1.Κόψτε τα μαλλιά σας
Οι προδιαγραφές για να κόψετε τα μαλλιά σας είναι απλές: Μαλλιά μεγαλύτερα από 20 cm, χωρίς χημική επεξεργασία, σε οποιοδήποτε κομμωτήριο!

2.Συμπληρώστε την online φόρμα δωρεάς click ΕΔΩ
Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, η διαδικασία ενημέρωσης της μεταφορικής αλλάζει και ΔΕΝ γίνεται πια τηλεφωνικώς!

3.Δωρέαν παραλαβή
Προπληρωμένη μεταφορική θα παραλάβει τα μαλλιά σας από τη διεύθυνση που έχετε δηλώσει στη φόρμα μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες

See Also

4.Ευχαριστήρια επιστολή
Εσείς, θα λάβετε ευχαριστήρια επιστολή με email με την καταχώρηση της αίτησής σας

5.Χαρίσατε Δύναμη
Τα μαλλιά συγκεντρώνονται στα γραφεία του “Άλμα Ζωής” και προωθούνται σε κατασκευαστή περούκας. Γυναίκες υπό χημειοθεραπεία θα λάβουν την περούκα που επιθυμούν.Οδηγίες δωρεάς μαλλιών
Πώς να κάνετε το κούρεμα-Προδιαγραφές μαλλιών

Τα μαλλιά που δωρίζονται πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά (μετρήστε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά έως τις άκρες).
Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά, μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας για να μετρήσετε.
Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά, χωρίς προϊόντα styling.
Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές. Δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή χημική επεξεργασία.
Τα μαλλιά δεν πρέπει να είναι γκρίζα κατά περισσότερο από το 5%.

Σημείωση: Είναι χρήσιμο να ζητήσετε από κάποιον άλλον να σας κόψει τα μαλλιά.
Τα μαλλιά πρέπει να είναι καθαρά, λουσμένα και ενδεχομένως να έχετε χρησιμοποιήσει conditioner, όχι όμως προϊόντα styling, λακ ή άλλα προϊόντα για τα μαλλιά.


 Μαζέψτε τα μαλλιά στον αυχένα.
Δημιουργήστε μια αλογοουρά με ένα λαστιχάκι. Βεβαιωθείτε ότι το λαστιχάκι είναι σφιχτά δεμένο για να συγκρατήσει τα μαλλιά μετά το κούρεμα. Εάν τα μαλλιά πέσουν από το λαστιχάκι, δεν θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δεύτερο λαστιχάκι γύρω από τη μέση της αλογοουράς για να συγκρατήσετε καλύτερα τα μαλλιά.
 Βεβαιωθείτε ότι το λαστιχάκι βρίσκεται ακριβώς κάτω από εκεί που θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας.


 Μετρήστε το μήκος της αλογοουράς από το λαστιχάκι ως τις άκρες και βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά.

 Δωρεές κοντύτερων μαλλιών δεν θα χρησιμοποιηθούν καθώς τα πιο κοντά μαλλιά δεν είναι κατάλληλα για περούκα. Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν μήκος 20 εκατοστά, αφήστε τα να μακρύνουν. Δεν υπάρχει μέγιστο όριο μήκους.
 

 Κόψτε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι έτσι, ώστε το λαστιχάκι να παραμείνει στην αλογοουρά μετά το κούρεμα και να συγκρατήσει τα μαλλιά. Μετά το κόψιμο μην λούσετε και μην δώσετε κάποιο στυλ στην αλογοουρά με οποιονδήποτε τρόπο.
 Τοποθετήστε την αλογοουρά, όπως είναι στερεωμένη με το λαστιχάκι, σε σακουλάκι τροφίμων το οποίο κλείνει και κλείστε την καλά. Βεβαιωθείτε ότι η αλογοουρά είναι εντελώς στεγνή πριν την στείλετε.
Τοποθετήστε την πλαστική σακούλα με την αλογοουρά σε φάκελο με ενίσχυση ή σε πλαστικό φάκελο.

Δωρεάν αποστολή μαλλιών στο χάρισε δύναμηΑν θέλετε μπορείτε να στείλετε τα μαλλιά ταχυδρομικώς

Η διεύθυνση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»:

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ
3ης Σεπτεμβρίου 59
104 33 ΑΘΗΝΑΕάν θέλετε γραπτή ευχαριστία για τη δωρεά της αλογοουράς σας, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε το πλήρες ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή σας στη δωρεά μαλλιών.


Άν θέλετε και εσείς να χαρίσετε δύναμη αλλά δεν έχετε μακριά μαλλιά να δωρίσετε τότε μπορείτε να 

 Η ανάρτηση αυτή φίλες αναγνώστριες του lolmoms.gr  έχει σκοπό να σας παροτρύνει να μας μιμηθείτε, να κάνετε και εσείς το ίδιο άλλωστε σαν μαμάδες με κόρες θα γνωρίζετε από πρώτο χέρι πόσο δύσκολα είναι τα μακριά μαλλιά και πόσο εύκολα μπλέκουν και ταλαιπωρούν τις πριγκίπισσές μας.
 Αυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι το πόσο γρήγορα ξανά μακρύνουν. Η κοτσίδα που χαρίσαμε είχε μήκος γύρω στα 35cm και κόπηκε την άνοιξη, τώρα μόνο λίγους μήνες μετά είμαστε σχεδόν έτοιμες για την δεύτερη δωρεά μαλλιών.

Τι λέτε λοιπόν θα χαρίσουμε δύναμη;


Stay connected
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top