Now Reading
Γνωρίστε 5 + 1 είδη κουτσομπόλας

Γνωρίστε 5 + 1 είδη κουτσομπόλας

Το κουτσομπολιό και γενικότερα αν πιστεύεις πως σε κουτσομπολεύουν είναι ένα θέμα που πρέπει να μην πάρεις ποτέ στα σοβαρά γιατί αν δώσεις βάση σε τέτοιου είδους λεγόμενα απλά μετά από λίγο καιρό θα χρειαστείς ψυχίατρο!!!


Και έτσι επειδή σήμερα ξύπνησα με χιουμοριστική διάθεση πάμε να γνωρίσουμε τις κουτσομπόλες μας.Θα τους δώσω ονόματα τα οποία φυσικά επιλέχτηκαν τυχαία με βάση το χιούμορ και εννοείτε πως οποιαδήποτε παρόμοια γεγονότα με την πραγματικότητα είναι καθαρά συμπτωματικά.

Κουτσομπόλα Νο1 – Αστέρω η υπερηρωίδα
Η Αστέρω έχει υπερδυνάμεις! Τα μάτια της διαθέτουν ακτίνες Χ και τα αυτιά της έχουν μικροτσιπ της CIA αφού μπορεί να ακούει ακόμα και από μεγάλη απόσταση ή πίσω από τους τοίχους του σπιτιού της. Αν δεν έχει super ικανότητες τότε είναι κολλητή του James Bond και της δανείζει τα γκατζετάκια του.Τα μάτια της έχουν την δυνατότητα να σε σκανάρουν από την κορυφή ως τα νύχια.
Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η Αστέρω ξέρει τι φοράς, αν το ρούχο σου είναι καινούριο ή παλιό κτλ.
Τις περισσότερες φορές θα σου πει πως δεν της αρέσει και πολύ.Επίσης γνωρίζει πότε μπήκες, πότε βγήκες, με ποιον ήσουν και θα κάνει τα πάντα για να μάθει που πηγαίνεις και γιατί, παρόλο που η ίδια μπορεί να μην βγαίνει καν από το σπίτι της, ξέρει τα πάντα για τους άλλους!
Για την Αστέρω το κουτσομπολιό είναι τρόπος ζωής καθώς δεν έχει κάτι άλλο να ασχοληθεί, όπως δεν έχει και την κατάλληλη μόρφωση ώστε να συζητήσει κάτι άλλο. Μην την παρεξηγείτε την Αστέρω, δεν φταίει αυτή αλλά ο τρόπος που μεγάλωσε – Δηλαδή πίσω από ένα μισάνοιχτο παράθυρο, ζώντας στο παρασκήνιο.

Κουτσομπόλα Νο2 – Κατίνα η μητέρα Τερέζα
 Αν και καράκατίνα η Κατίνα προσπαθεί να παίζει τον ρόλο της μητέρας Τερέζα. Φέρεται προστατευτικά και ευγενικά, σε συμβουλεύει και κυρίως είναι πάντα με το μέρος σου λέγοντας σου πως έχεις απόλυτο δίκιο.

 Το ίδιο φυσικά κάνει με όλους αφού ο μοναδικός σκοπός της είναι να σε ψαρέψει έτσι ώστε να έχει τροφή για κουτσομπολιό με άλλους για σένα και με σένα για τους άλλους.
 Το κύριο χαρακτηριστικό της Κατίνας είναι το ψέμα και η φαντασία. Δεν θα συζητήσει απλά κάτι που άκουσε αλλά θα βάλει και μερικά κιλά σάλτσες μεγαλοποιώντας τα γεγονότα. 
Σε εκείνη πάντα κάποιος θα έχει πει κάτι παραπάνω και ας είναι όλα κατασκευάσματα του μυαλού της, Θέλει να αφήσει να εννοηθεί πως την εμπιστεύονται και ζητούν την συμβουλή της έτσι ώστε να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Κουτσομπόλα Νο3 – Παρθενόπη η δημοσιογράφος στο Ρόιτερ
 Αν θέλεις κάτι να μαθευτεί δεν έχεις παρά να το πεις στην Παρθενόπη, ακόμη και ο Πάουλ Ρόιτερ θα την έχριζε υπάλληλο του αιώνα!!!

 Όσο κι αν όλα δείχνουν το αντίθετο μη σε ξεγελάσει, Παρθενόπες υπάρχουν πολλές εκεί έξω και όσο εμπιστοσύνης άτομα κι αν φαίνονται, στην πραγματικότητα θα μεταφέρουν όλα όσο τους έχεις πει.
 Η Παρθενόπη συνήθως θέλει να δείχνει διακριτική, λέει πως δεν ξέρει,πως δεν θέλει να ανακατεύετε κλπ , στην πραγματικότητα όμως σε έχει ακούσει με προσοχή, σε έχει ρωτήσει (διακριτικά πάντα) και έχει λύσει τις απορίες της, οπότε τώρα το μόνο που μένει είναι τα μάθει ο ενδιαφερόμενος.
 Αυτό που πραγματικά κάνει την Παρθενόπη κουτσομπόλα είναι οι συγκυρίες της ζωής, μιας και συνήθως είναι άτομα μοναχικά και αργόσχολα που πλήττουν ολημερίς
 Η Παρθενόπη ίσως έχει κάποιο μορφωτικό επίπεδο, δεν θα διαστρεβλώσει ιδιαίτερα αυτά που της είπαν ή που άκουσε, θα τα μεταφέρει όμως είτε σαν συμβουλή είτε απλά για να έχει λόγω ύπαρξης σε συζητήσεις με άλλες κουτσομπόλες αφού δεν θα μπορούσε και να ήθελε να συζητήσει κάτι διαφορετικό πλην κουτσομπολιού.
 Η Παρθενόπη επίσης είναι από τα άτομα που αν τους δώσεις παραπάνω θάρρος θα προσπαθήσουν να κουμαντάρουν την ζωή σου και θα περάσουν από την συμβουλή στο επόμενο στάδιο του τύπου κατσάδα επειδή δεν έκανες αυτό που σου πρότειναν.

Κουτσομπόλα Νο4 – Αφροξυλάνθη η πολυάσχολη
 Για την Αφροξυλάνθη το κουτσομπολιό είναι ένα είδος χόμπι, απολαμβάνει συζητήσεις περί κουτσομπολιού και χαλαρώνει όταν βρίσκεται παρέα με άλλες κουτσομπόλες. Σαν πολυάσχολη που είναι δεν προλαβαίνει να μαθαίνει νέα και για αυτό γίνετε η καλύτερη ακροάτρια – σχολιάστρια του ράδιο αρβύλα.
 Θεωρεί τον εαυτό της έξυπνο και αμφισβητεί σχεδόν πάντα αυτά που λέγονται δίνοντας βεβαίως την δική της εκδοχή.
 Όταν τα πράγματα ζορίζουν και το κουτσομπολιό σταματά να είναι αθώο η Αφροξυλάνθη βάζει τα πράγματα στην θέση τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του διαιτητή ή αποχωρεί με ελαφρά πηδηματάκια και αυτό γιατί δεν την ενδιαφέρουν πραγματικά τα γεγονότα.

  
Δεν θα ασχοληθεί να μάθει κουτσομπολιά κάποια άλλη στιγμή παρά μόνο στα εν λόγω πηγαδάκια.
 Η Αφροξυλάνθη είναι συνήθως άτομο που έχει στερηθεί τις παρέες και όταν τις βρει, βρίσκει και τον τρόπο να καλύψει αυτή της την ανάγκη. Το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει την Αφροξυλάνθη κουτσομπόλα είναι το γνωστό ρητό “Δείξε μου το φίλο σου για να σου πω ποιος είσαι”

Κουτσομπόλα Νο5 – Φιλιώ η νονά του Κατακουζινού (θυμάστε το επεισόδιο;) Η Φιλιώ που όλους τους “φιλιώνει” είναι και η πιο επικίνδυνη, της αρέσει να μαγειρεύει γεγονότα και καταστάσεις και κοινώς είναι από τα άτομα που σου βάζουν λόγια στο στόμα και βρίσκεσαι μπλεγμένος χωρίς να ξέρεις το γιατί απλά και μόνο επειδή η Φιλιώ έφτιαξε ένα σενάριο το οποίο ενδεχομένως να πιστεύει και η ίδια και μετά το μοιράστηκε με άλλους.
 Ας πούμε πως η Φιλιώ ήρθε στο σπίτι σου για καφέ και εκεί πάνω στην γενική συζήτηση αρχίζει να σου λέει για την τάδε πως για παράδειγμα την βλέπει συνέχεια να παραγγέλνει φαγητό και απορεί που δεν μαγειρεύει σπιτικό φαγητό.

 Στο σημείο αυτό εσύ την πατάς και συμφωνείς μαζί της λέγοντας πως ναι σου έχει τύχει και σένα να δεις μερικές φορές τον διανομέα να της χτυπά την πόρτα.
 Την επόμενη μέρα η Φιλιώ έχει πάει στην τάδε και έχει πει πως ΕΣΥ της είπες ότι συνέχεια παραγγέλνει έτοιμο φαγητό.


 Το έτοιμο φαγητό είναι κάτι αθώο και για αυτό σας το έφερα σαν παράδειγμα, το πρόβλημα με την Φιλιώ είναι ότι ανακατεύει από τα πιο απλά μέχρι το πιο σοβαρά θέματα, πλάθει σενάρια και βγάζει τα δικά της συμπεράσματα από μία και μόνο λέξη που θα της πεις και επειδή στο τέλος τα πιστεύει και η ίδια αυτό γίνετε λόγος να παρεξηγείτε συχνά η ίδια και φυσικά δημιουργεί παρεξηγήσεις μεταξύ άλλων ανθρώπων.
 Γενικότερα για την Φιλιώ οι ζωές των άλλων κατέχουν περισσότερο χώρο στο μυαλό της, δεν ασχολείται με τα δικά της προβλήματα και αυτό γίνετε πολλές φορές αιτία για καυγάδες και παρεξηγήσεις στο ευρύτερο οικογενειακό της περιβάλλον

See Also

5+1 ΑΝΔΡΑΣ ΚουτσομπόληςΜπορεί τα σκήπτρα του κουτσομπολιού να κατέχουν οι γυναίκες, όταν όμως ο άνδρας είναι κουτσομπόλης απλά τρέχα να κρυφτείς ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΆΛΛΟΟΟΟΟ

Φίλες θύματα κουτσομπολιού αλλά και φίλες κουτσομπόλες, σας στέλνω Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!!


Με πολύ αγάπη the lol mommy!!!


Stay connected…..

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook 


Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή όλου ή μέρος του περιεχομένου και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας χωρίς την έγκρισή μας.
View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top