Αρχική Μέρη και Δραστηριότητες Zip Line και ελεύθερη ιππασία στον Νέστο ποταμό

Zip Line και ελεύθερη ιππασία στον Νέστο ποταμό

by lol mommy

Σήμερα στο lol moms ταξιδεύουμε Ελλάδα και συγκεκριμένα πάμε στους Τοξότες της Ξάνθης. Επισκεφτήκαμε την Ξάνθη στις φετινές σύντομες Πασχαλινές διακοπές μας και απολαύσαμε τις δραστηριότητες στον Νέστο ποταμό.

Ελεύθερη Ιππασία στην κοιλάδα του Νέστου και Zip Line στα στενά του Νέστου ποταμού.

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους όπως καγιάκ, κανό, ράφτινγκ, πεζοπορία, τοξοβολία, αναρρίχηση για παιδιά, Zip Line και όλα αυτά σε ένα καταπράσινο περιβάλλον όπου η φύση ζωγράφισε βάζοντας όλο της το ταλέντο προσφέροντας ηρεμία και γαλήνη από την μια και από την άλλη πρόκληση για αδρεναλίνη!!!

Στους Τοξότες της Σταυρούπολης θα συναντήσετε την Riverland , πάρκο δραστηριοτήτων και αναψυχής στα στενά του Νέστου.

Η εμπειρία μας στην Riverland

Με το που φτάσαμε στην Riverland η κινεζούλα μας ήθελε να κάνει Zip line!!!
Ήταν κάτι που είχε συζητηθεί και με έβρισκε “σύμφωνη”.

Σύμφωνη, αλλά μέχρι την στιγμή που αντίκρισα τα συρματόσχοινα να κρέμονται πάνω από το ποτάμι!!!

Zip-Line-ελεύθερη-ιππασία-Νέστος

Για να σας πω την αλήθεια περισσότερο ανησύχησα πως την τελευταία στιγμή θα φοβόταν η μικρή, πως θα έβαζε τα κλάματα και δεν θα τολμούσε να πέσει.

Η ανησυχία μου προφανώς έγινε ορατή και η υπεύθυνη της Riverland με πλησίασε να με καθησυχάσει λέγοντάς μου δικαίως πως δεν έχω τίποτα να φοβάμαι, μου είπε πολλά πράγματα παρουσία της μικρής.

Μετά από αυτή την συζήτηση βέβαια δεν είχα τίποτα να διαπραγματευτώ με την κινεζούλα!

Το αν τελικά φοβήθηκε ή όχι μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας στα 2 video που ακολουθούν και σας δείχνουν διαδοχικά τις δύο φάσεις του zip line.

Μη μας ξεχνάς στο Facebook

1η φάση zip line

Ξεκινά από το ψηλότερο σημείο του βουνού και φθάνει στην απέναντι όχθη του ποταμού όπου σταματά κυριολεκτικά πάνω σε ένα δέντρο.

2η φάση zip line

Στο δεντρόσπιτο, όπως το ονόμασε η κινεζούλα την περίμενε ο υπεύθυνος του πάρκου δραστηριοτήτων. Σε εκείνο το κομβικό σημείο σας βοηθά να σταματήσετε εφόσον κατεβαίνετε με φόρα και σας δένει στο επόμενο συρματόσχοινο της επιστροφής

Zip line για μικρούς ή μεγάλους;

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε προς Ξάνθη σας συστήνω ανεπιφύλακτα μία στάση στην Riverland στους Τοξότες για δραστηριότητες στα στενά του Νέστου ποταμού.

Όσο για το Zip line η άποψη μου πλέον είναι ότι είναι αρκετά ασφαλές αφού υπάρχουν άνθρωποι της Riverland σε 3 σημεία που ελέγχουν την κάθε κατάβαση.

Γενικότερα θεωρώ πως το Zip line είναι περισσότερο για τα παιδιά παρά για τους μεγάλους, παρόλα αυτά οι μπαμπάδες της παρέας που συνόδεψαν τα παιδιά στο ψηλότερο σημείο του βουνού ώστε να αρχίσει η κατάβαση, το δοκίμασαν και αυτοί!

Zip-Line-ελεύθερη-ιππασία-Νέστος

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε εμείς αλλά και φωτογραφίες που λάβαμε στο e-mail μας από την Riverland

Zip-Line-ελεύθερη-ιππασία-Νέστος

Ελεύθερη ιππασία στην κοιλάδα του Νέστου.

Άλλη μία στάση έγινε Ορεινού και Τοπείρου κοντά στην Σταυρούπολη για ελεύθερη ιππασία στην κοιλάδα του Νέστου.

Στο κέντρο ελεύθερης ιππασίας ΕΦΙΠΠΟΣ θα συναντήσετε τον Κυρ Ηλία με τα “κορίτσια” του, 7 πανέμορφα άλογα, ήσυχα και εκπαιδευμένα σας κάνουν βόλτα δίπλα στο ποτάμι. Το σημείο είναι απαράμιλλα όμορφο, σχεδόν μαγευτικό.

Τα συρματόσχοινα του zip line μπορεί να με τρόμαξαν, στα άλογα όμως τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία, θα έλεγα πως είναι μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ανθρώπου και ζώου.
Άρτεμις και Αφροδίτη τα ονόματα των δικών μας φοράδων.

Zip-Line-ελεύθερη-ιππασία-Νέστος

Δεν παίρνω κινητό ή φωτογραφική μηχανή όταν ιππεύω και έτσι δυστυχώς δεν έχω περισσότερες φωτογραφίες να σας δείξω από την βόλτα με τα άλογα δίπλα στο ποτάμι παρά μόνο μερικές που τραβήχτηκαν στην αρχή και αυτό γιατί σε κάποιες παλιότερες διακοπές μας σε άλλο μέρος πριν αρκετά χρόνια είχαμε κάνει και πάλι ιππασία και τότε το κινητό είχε χτυπήσει, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο άλογο και δεν είχε αντιδράσει με τον καλύτερο τρόπο!

Δεν θα σας αφήσω όμως έτσι…Το κέντρο ελεύθερης ιππασίας “ΕΦΙΠΠΟΣ” έχει επισκεφτεί και η Kathy από το Ανθομέλι όπου μπορείτε να διαβάσετε την δική της εμπειρία και να δείτε φωτογραφίες.

Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί σας. Δείτε όλα τα Ταξίδια και τις δραστηριότητές μας σε μία λίστα

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

3 Σχόλια

lol mommy 22 Ιουνίου, 2018 - 2:22 μμ

Είναι το άτιμο και δεν της το χα να σου πω την αλήθεια!!! Η βόλτα με τα άλογα σκέτη απόλαυση πράγματι

Απάντηση
Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι 19 Ιουνίου, 2018 - 5:57 πμ

Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά! Μοναδική εμπειρία η βόλτα με τα άλογα! Τα σχοινιά δεν ξέρω αν θα τα τολμούσα αλλά εσάς σας βλέπω πολύ τολμηρούς και ειδικά το μικρό σας κοριτσάκι!
kathy

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα