Αρχική Συνταγές Σπιτική ζύμη για πίτσα. Εύκολη συνταγή και extra tips

Σπιτική ζύμη για πίτσα. Εύκολη συνταγή και extra tips

by lol mommy

Πίτσα! Μακράν ένα από τα πολυαγαπημένα γεύματα των παιδιών και όχι μόνο.
Η πίτσα είναι από τα πιο εύκολα φαγητά, το δύσκολο είναι να πετύχεις τη ζύμη για πίτσα. Δοκιμάστε την εύκολη συνταγή ζύμης για πίτσα και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε έτοιμη ζύμη.

Υλικά για ζύμη πίτσας

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • νερό χλιαρό όσο χρειαστεί μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας

Υλικά για πίτσα

  • Βούτυρο (για την επάλειψη ταψιού)
  • Σάλτσα ντομάτας (για την επάλειψη της ζύμης)
  • Διάφορα υλικά της αρεσκείας μας, όπως τριμμένο κίτρινο τυρί, σαλάμι αέρος, μπέικον, φρέσκια ή ξερή μοτσαρέλα, μανιτάρια, ροδέλες ελιάς, φέτα, ρίγανη κλπ

Συνταγή ζύμη για πίτσα – Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά ζύμη για πίτσα για να μας βγει αφράτη η ζύμη της πίτσα μας.
  • Σκεπάζουμε κ την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
  • Αν μας πέσει παραπάνω νερό προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα
  • Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και απλώνουμε την ζύμη πίτσας στο ταψί με το χέρι μας
  • Η επιλογή του ταψιού θα ορίσει το πόσο χοντρό ή ψιλό θα γίνει το ζυμάρι της πίτσας μας. Επιλέξτε ένα μικρότερο ταψί αν θέλετε την πίτσα με χοντρό αφράτο ζυμάρι ή ένα μεγαλύτερο αν θέλετε πίτσα με κανονική ψιλή ζύμη.
  • Τέλος αλείφουμε την ζύμη μας με σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά που θέλουμε
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Extra tips για πίτσα

  1. Όταν επισκέπτεσαι ένα εστιατόριο θα έχεις παρατηρήσει πως πάνω στα τραπέζια υπάρχει το αλατοπίπερο, αντίθετα όμως σε όλες τις πιτσαρίες της Νέας Υόρκης θα βρείτε πάνω στα τραπέζια σκόρδο σε σκόνη. Δοκίμάσε να ρίξεις σκόρδο σε σκόνη στο κομμάτι της πίτσας σου και αν σου αρέσουν ελαφρώς οι spicy γεύσεις θα με θυμηθείς.
  2. Ιδιαίτερη γεύση στην πίτσα μας δίνει η φρέσκια μοτσαρέλα. Αν την προσθέσεις στην πίτσα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ελάχιστη ποσότητα κομμένη σε μικρή κομμάτια καθώς η φρέσκια μοτσαρέλα κατά το ψήσιμο απελευθερώνει πολλά υγρά με αποτέλεσμα να πανιάζει η πίτσα μας.
  3. Εκτός από τον κλασικό τρόπο ψησίματος πίτσας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα για cup cakes . Κανονικά αλλά και ανάποδα!
  4. Αν μας περισσέψει ζύμη για πίτσα μπορούμε να το φυλάσσουμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.
ψησιμο πιτσάκια

Με αγάπη lol mommy

 

Μην ξεχνάς να μας κάνεις   στην σελίδα 
του lol moms στο facebook

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

4 Σχόλια

lol mommy 10 Απριλίου, 2018 - 7:12 μμ

Δοκίμασε την Κατερίνα και θα με θυμηθείς!!! Καλή επιτυχία

Απάντηση
Sunday at Home | Κυριακή στο σπίτι 10 Απριλίου, 2018 - 1:48 μμ

Αχ και έψαχνα μια δοκιμασμένη συνταγή για σπιτική πίτσα! Γεια στα χέρια σου Τούλα μου! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!

Απάντηση
lol mommy 10 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:28 πμ

Λόγω των μεταλλικών στοιχείων αλλά και των σακχάρων που περιέχει το μέλι έχει όξινη αντίδραση και συμπληρώνει ότι δεν υπάρχει στα άλευρα. Δοκίμασέ το και θα δεις!!!

Απάντηση
Christina(ArtDecorationCrafting) 6 Φεβρουαρίου, 2018 - 5:11 μμ

Πανεύκολη συνταγή για πίτσα που έτσι κι αλλιώς την λατρεύουμε όλοι. Το μέλι στην ζύμη γιατί;;; Ρωτάω γιατί εγώ δεν βάζω…. Ευχαριστούμε για την συνταγή Τούλα μου

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα