Now Reading
Πρόταση βιβλίου. Το κελάρι της ντροπής.

Πρόταση βιβλίου. Το κελάρι της ντροπής.

 Κάποτε μου ζήτησαν να περιγράψω τα βιβλία που διαβάζω με μία και μοναδική λέξη γράφοντάς την με μολύβι και θαυμαστικό στο τέλος κάθε βιβλίου.

  Αν λοιπόν θα έπρεπε να χωρέσω όλα μου τα συναισθήματα σε μία μόνο λέξη για το βιβλίο “Το κελάρι της ντροπής” τότε αυτή θα ήταν ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΌ!
 Η Χρυσηίδα Δημουλίδου , συγγραφέας του βιβλίου όπως και η ίδια αναφέρει στον πρόλογο της προς τους αναγνώστες, όταν έγραφε το βιβλίο έκλαψε αρκετές φορές και άλλες τόσες συμβουλεύτηκε τηλεφωνικά παιδική της φίλη διαβάζοντας της αποσπάσματα και απορώντας μήπως είναι πολύ βαρύ.


Η προσωπική μου άποψη για το μυθιστόρημα είναι ότι πράγματι είναι πολύ βαρύ, αποτροπιαστικό και ψυχοφθόρο, προκαλεί πόνο και θυμό, πάρα πολύ μεγάλο θυμό, με άλλα λόγια είναι ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!
Το κελάρι της ντροπής είναι το πιο αληθινό μυθιστόρημα που θα διαβάσετε ποτέ! Στις σελίδες του κρύβονται αλήθειες. Μεγάλες αλήθειες! Αλήθειες πίσω από κλειστές πόρτες και αμπαρωμένα παράθυρα. Αλήθειες υποταγμένες στον φόβο και την ντροπή.

Best seller Δημουλίδου
Βρήκα την χαμηλότερη τιμή ΕΔΩ
Αγοράστε το 13,17€

…και δυο λόγια από την συγγραφέα
Το  βιβλίο μου, ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις γυναίκες που η βία σημάδεψε ή σημαδεύει τη ζωή τους. Αφιερωμένο σε όλα εκείνα τα πλάσματα που τα δάκρυα ράντισαν την ψυχή τους και ο τρόμος υπήρξε καθημερινός εφιάλτης. Αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν τόλμησαν, που δεν τολμούν να υψώσουν φωνή οργής στον πόνο. Είθε αυτό το βιβλίο να τους δώσει τη δύναμη να το κάνουν. Γιατί η ανοχή, όταν μένει σιωπηλή και κρυμμένη στο σκοτάδι για καιρό, τότε μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη…
Το μυθιστόρημα αυτό γράφτηκε με έναν σκοπό: να βοηθήσει. Όμως πέρα απ΄την οποιαδήποτε ψυχολογική ή ηθική στήριξη, αποφάσισα και πρότεινα στον εκδοτικό μου οίκο να προσφερθεί και οικονομική βοήθεια. Κι εκείνοι το δέχτηκαν με χαρά. Έτσι, ένα ποσοστό από τα έσοδα κάθε βιβλίου θα δοθεί σε ιδρύματα υπέρ της προστασίας της Κακοποιημένης Γυναίκας και του Παιδιού. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, γιατί θα συμμετέχετε κι εσείς σ’ αυτό, που το θεωρώ πολύ σημαντικό, επειδή εκεί έξω υπάρχουν γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν διευθύνσεις και τηλέφωνα, στα οποία θα μπορεί να καταφεύγει κάθε γυναίκα που νιώθει ότι κακοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο και από τον οποιονδήποτε. Σ’ ένα πολιτισμένο κράτος δικαίου και μόνο η λέξη κακοποίηση πρέπει να προκαλεί αποτροπιασμό και ντροπή. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου όταν νιώθετε ότι ο τρόμος είναι καθημερινός σας σύντροφος. Από την πλευρά μου, ως πολίτης αυτού του κράτους, άνθρωπος, συγγραφέας και γυναίκα, θα κάνω οτιδήποτε περνά από το χέρι μου να βοηθήσω και να σταματήσω αυτό τον τρόμο. Να θυμάστε πως ακόμη κι ένα λεπτό του ευρώ μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για μια γυναίκα και ένα παιδί που βιώνουν τη βία.

Και μία “αποκάλυψη” από το lolmoms.gr
Το επόμενο βιβλίο της Χρυσηίδα Δημουλίδου θα είναι αστυνομικό και ο τίτλος αυτού πιθανότατα θα είναι ένας από τους κάτωθι

-Ο ΛΥΓΜΟΣ ΤΟΥ ΝάΝΟΥ.
-ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΝάΝΟΥ.
-Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΝάΝΟΥ.
-ΚΩΔΙΚΟΣ ΝάΝΟΣ.
-Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΝάΝΟΥ.
Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΝάΝΟΣ.


Η συγγραφέας έκανε ερώτηση προς το κοινό, ποιος από τους παραπάνω τίτλους θα τραβούσε περισσότερο την προσοχή ή την περιέργεια μας.
Η δική μου απάντηση ήταν ΚΩΔΙΚΑΣ ΝαΝΟΣ, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες εναλλακτικές προτάσεις από τους αναγνώστες.
Φυσικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε μια εναλλακτική πρόταση και έτσι πρότεινα ο τίτλος του επόμενου βιβλίου να είναι ¨Η σιωπηλή κραυγή του Νάνου”

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top