Now Reading
Βιβλίο: Η Σκοτεινή πλευρά του ήλιου

Βιβλίο: Η Σκοτεινή πλευρά του ήλιου

Η ΤΡΕΛΑ και η ΛΟΓΙΚΗ είναι πρώτες ξαδέλφες. Κατοικούν στο ίδιο σπίτι σε διαφορετικά δωμάτια. Στο δωμάτιο της τρέλας δεν υπάρχουν παράθυρα δεν υπάρχουν καθρέφτες, δεν υπάρχουν μνήμες, επικρατεί ακαταστασία, όμως δεν υπάρχει μοναξιά. Η Τρέλα σέρνει τα κουρέλια της και τα αχτένιστα μαλλιά της με περίσσια αξιοπρέπεια. Δεν την ενδιαφέρει τι γίνεται έξω στον κόσμο. Μιλάει ώρες ατελείωτες με τους τοίχους θεωρώντας τους φίλους της. Είναι φίλοι της, νιώθει ευτυχισμένη!


 Στο δωμάτιο της λογικής υπάρχουν παράθυρα, υπάρχουν καθρέφτες, υπάρχουν μνήμες, επικρατεί τάξη, καμιά φορά όμως υπάρχει μοναξιά. Η Λογική καλοντυμένη και καλοχτενισμένη, δέχεται φίλους, προσέχει την κάθε της λέξη και κίνηση, διασκεδάζει, όμως είναι δυστυχισμένη!

 Αν και βρίσκονται τόσο κοντά, δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους. Κάποια μέρα όμως ξαφνικά ή Λογική αποφασίζει να χτυπήσει την πόρτα της ξαδέλφης της. Η Τρέλα αν και λίγο ξαφνιασμένη από την απρόσμενη αυτή επίσκεψη, την υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά. Οι δύο αγκαλιάζονται τρυφερά, νιώθοντας μια περίεργη αγαλλίαση. 
 λίγο καιρό αργότερα η Λογική ξαναεπισκέπτεται την Τρέλα, και αυτό επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά, τόσο που διαπιστώνει ότι ο τρόπος ζωής της ξαδέλφης της  της ταιριάζει περισσότερο. Αποφασίζει να συγκατοικήσει μαζί της!

 Δεν σπαταλά πια χρόνο σε καθρέφτες, αδιαφορεί για την εμφάνισή της, για τους φίλους της, σβήνει σιγά σιγά τις μνήμες από το μυαλό της, τ’ αφήνει όλα στην τύχη τους και επιτέλους αρχίζει να μη νιώθει αυτή την απέραντη μοναξιά, αυτή την απόγνωση, αυτό τον πόνο που σιγοτρώει τα σωθικά της. Λίγο καιρό αργότερα νιώθει λυτρωμένη, ευτυχισμένη και κυρίως δεν πονάει πια.

Ο ΠΟΝΟΣ!!! Ο καταραμένος πόνος είναι η βασική αιτία της αναπάντεχης αυτής συμφιλίωσης.
 Οι δυο ξαδέλφες έχουν γίνει πια ένα σώμα, μια ψυχή. Η προσωπικότητα της Λογικής έχει αφομοιωθεί ολοκληρωτικά από την προσωπικότητα της  Τρέλας.

                         Η Λογική δεν υπάρχει πια. Υπάρχει μόνο ή ΤΡΕΛΑ!!!


Μπορείτε να το παραγγείλετε σε χαμηλή τιμή από ΕΔΩ


Η τρέλα και η λογική, δυο εντελώς αντίθετες έννοιες μα τόσο κοντά η μία απ την άλλη όπως το ηλιοβασίλεμα την ώρα του λυκόφως και σαν το δεις και εσύ από την Μονεμβασιά θα σε μαγέψει όπως την ηρωίδα μας Μάγδα Αυγέρη για την οποία η μοίρα είχε νωρίς προκαθορίσει  την πορεία της ζωής της πολύ πριν από τη γέννησή της. Ένα παλιό, ξεχασμένο μπαούλο, κρυμμένο καλά για πολλά χρόνια κάπου στην Λευκάδα, φέρνει στο φως το μυστικό της οικογένειας.
Η τεράστια έκπληξη και η χαρά που δίνει εκείνο το μπαούλο στην Μάγδα δεν θυμίζουν σε τίποτα ότι μόλις έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, οι γρίφοι της ζωής της λύνονται και νέα ερωτήματα δημιουργούνται.
Ένας μεγάλος έρωτας βρίσκεται σε άνιση μάχη με το χρόνο γιατί “Μερικές φορές, όταν τα σύννεφα του μυαλού σκοτεινιάζουν τον ήλιο του και το οδηγούν σε απύθμενα, μαύρα πηγάδια, μπορεί να είναι γιατί η ψυχή δεν άντεξε τον πόνο ή γιατί φοβήθηκε ή γιατί χάθηκε.” 

Ένα ανάλαφρο μυθιστόρημα της Χρυσηίδα Δημουλίδου. Σαν αναγνώστρια είχα διαβάσει κάπου πως ένα μισοτελειωμένο βιβλίο είναι σαν ένας ανεκπλήρωτος έρωτας και τότε συμφώνησα, τώρα ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και δεν έχω την πολυτέλεια να κάνω τα νεύρα μου κρόσσια, έτσι αν ένα βιβλίο δεν μου τραβήξει το ενδιαφέρων από το πρώτο κεφάλαιο έχει ανέβει αμέσως στο ψηλότερο ράφι παριστάνοντας το διακοσμητικό.

Η τρέλα και η λογική που διαβάσετε παραπάνω δεν είναι ένα απλό απόσπασμα του βιβλίου αλλά ο πρόλογος του! Πως λοιπόν να μην πας παρακάτω με τόση μυστικοπάθεια που κρύβει αυτό το κείμενο. 

Ομολογώ πως ήταν η πρώτη φορά που διάβασα ένα τόσο ανάλαφρο και ταυτόχρονα αγωνιώδες βιβλίο, προσωπικά προτιμώ το βιβλίο να είναι βαρύ κι ασήκωτο που λένε αλλά η Σκοτεινή πλευρά του ήλιου έβαλε την συγγραφέα στην καρδιά μου και θα ήθελα να της πω αν τύχει να διαβάσει ποτέ αυτή την ανάρτηση πως περιμένω να υπάρξει και δεύτερο μέρος της ιστορίας γιατί νιώθω πως η ηρωίδα αδικήθηκε, πως κάποιοι είχαν δικαίωμα να μάθουν. Απ την άλλη πλευρά σκέπτομαι, κάπως έτσι δεν είναι και η πραγματική ζωή; Ποιος δικαιώνεται απόλυτα; Ίσως κάποια στιγμή βάλεις την μικρή Μάγδα να ξετρυπώσει την αλήθεια εκείνου του μοναδικού έρωτα.  

              Ακολουθήστε μας στο facebook για να μαθαίνετε τα νέα μας
         Η ανάρτηση περιέχει affiliate links. Απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς την άδεια μας

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top