Now Reading
Affiliate links-Πληροφορίες για αναγνώστες

Affiliate links-Πληροφορίες για αναγνώστες

Θα ήθελα να εξηγήσω σε όλους εσάς που διαβάζεται το lol moms τι είναι τα affiliate links. Πολλές φορές θα έχετε συναντήσει, ιδιαίτερα σε sites του εξωτερικού να αναφέρετε οτι στο άρθρο εμπεριέχονται affiliate links. Θεωρώ ότι πρέπει να σας ενημερώσω και θα μιλήσω προσωπικά για μένα που γράφω στο lol moms. 

Στην Ελλάδα υπάρχουν 3 affiliate δίκτυα, ένα από αυτά είναι η Linkwise με την οποία συνεργάζομαι. Μπορείτε να δείτε γενικότερα πως δουλεύει στο site της Linkwise ή να συνεχίσετε να διαβάζεται παρακάτω όπου θα προσπαθήσω να εξηγήσω με όσο πιο απλά λόγια μπορώ.

Η ανάρτηση παρακάτω αφορά κυρίως τους αναγνώστες.. Αν έχεις δικό σου blog θα ήθελα να γνωρίζεις πως η Linkwise φιλοξενεί  στην πλατφόρμα της κυρίως ελληνικά online καταστήματα, εταιρίες άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες, μερικά από αυτά είναι το e-shop, η aegeanair το ladopano.gr ,το κατάστημα my shoe και πολλά άλλα.

Affiliate networkΑς υποθέσουμε ότι εσύ έχεις ένα online κατάστημα και πουλάς παιδικά, βρεφικά κ.α προϊόντα. 

Για να πουλήσεις πρέπει να το διαφημίσεις, οπότε μπορείς να γίνεις διαφημιζόμενος της linkwise.

Από την άλλη είμαι εγώ που μου αρέσει να δίνω συμβουλές σε μαμάδες για προϊόντα που χρησιμοποιώ και γράφω στο blog μου όπως έχω κάνει για παράδειγμα στο άρθρο “Λίστα με τα απαραίτητα για το νεογέννητο και το μαιευτήριο  Αν μου αρέσουν τα προϊόντα που πουλάς και αν έχεις και καλές τιμές τότε θα σε προτείνω στις αναγνώστριες μου.

Και εδώ μπαίνετε όλες εσείς οι αναγνώστριες που είστε το τελικό στάδιο αυτής της αλυσίδας.
Έχεις διαβάσει την λίστα για το νεογέννητο που δώσαμε σαν παράδειγμα παραπάνω, βλέπεις τι σου λείπει από την λίστα για τη βαλίτσα σου στο μαιευτήριο και για το νεογέννητο μωρό σου, κάνεις λοιπόν click πάνω στον σύνδεσμο (affiliate link) που σε οδηγεί στον διαφημιζόμενο. Αν τελικά αγοράσεις, θα έχεις μετατραπεί από δική μου αναγνώστρια σε δική τους πελάτισσα.
Σε αυτή την περίπτωση εγώ θα πληρωθώ με κάποια προμήθεια επειδή έκανες το click μέσα από το δικό μου blog.
Εσύ δεν θα χρεωθείς τίποτα περισσότερο, εννοείτε!!! Θα σου κοστίσει απλά ένα click  και ίσως με βοηθήσεις να πληρώσω τους λογαριασμούς μου 

Αντιθέτως είναι πολλές οι φορές που θα επωφεληθείς αφού οι διαφημιζόμενοι κάνουν ειδικές προσφορές και δίνουν μόνο σε εμάς τους affiliates εκπτωτικούς κωδικούς κουπονιών.
Αν κάποια από αυτές τι προσφορές μου αρέσει ή την θεωρώ συμφέρουσα συνήθως την ανεβάζω στην facebook σελίδα του lol moms.

Μην ξεχνάτε να μας κάνετε   στην σελίδα 
του lol moms στο facebook 


Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα θα μιλήσω αποκλειστικά για τα διαφημιστικά άρθρα που υπάρχουν στο lolmoms.gr
Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ προσωπικά να σου προτείνω να αγοράσεις κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι διαφημιζόμενος του affiliate δικτύου που συνεργάζομαι. Θα στο προτείνω μόνο αν και εγώ η ίδια θα το αγόραζα, επειδή μου αρέσει ή για την οικονομική του τιμή.
Το lolmoms.gr είναι το hobby μου, το αγχολυτικό μου, γράφω επειδή μου αρέσει και όχι για τα χρήματα

Μπορώ να στο αποδείξω. Στο lol moms υπάρχουν 3 χρήσιμες λίστες για μαμάδες.
1η. Ετοιμάστε τη Βαλίτσα. ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΡΧΕΤΕ Λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε στο μαιευτήριο!
2η Λίστα με τα απαραίτητα για το μωρό σας (Μέρος 1ο Φροντίδα)
3η. Λίστα με τα απαραίτητα για το μωρός σας (Μέρος 2ο Λευκά είδη – Ένδυση)

Στις πρώτες δύο λίστες υπάρχουν affiliate links που θα σας οδηγήσουν στο online φαρμακείο pharm24.gr το οποίο είναι διαφημιζόμενος της linkwise και σας το προτείνω επειδή συμφέρει οικονομικά και μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη που σας γράφω ότι θα χρειαστείτε στις λίστες.

Στην 3η λίστα όμως που αφορά τα απαραίτητα λευκά είδη και την ένδυση ενός μωρού, δεν βρήκα κάτι που να μου αρέσει στα διαφημιζόμενα καταστήματα της linkwise και αν βρήκα οι τιμές ήταν στα ύψη, δηλαδή εγώ δεν θα αγόραζα από εκεί, οπότε δεν θα στείλω ούτε εσάς μόνο και μόνο για να πάρω προμήθεια.

Βρήκα όμως πάρα πολύ όμορφα και οικονομικά είδη στο www.motherbaby.gr το οποίο δεν ανήκει στα διαφημιζόμενα καταστήματα, αλλά εμένα τα δικά τους προϊόντα μου άρεσαν και σε αυτούς θα σας στείλω, άλλωστε η lol mommy είμαι!!!

Αυτό είναι όλο! Αν σας δημιούργησα κάποια απορία μη διστάσετε να με ρωτήσετε ότι θέλετε!

View Comments (5)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top