Τα τελευταία χρόνια έγιναν μόδα οι κουρτίνες με θηλιές και μας έλυσαν τα χέρια! Δεν συμφωνείτε; Δεν πετάμε τις παλιές κλασικές κουρτίνες αλλά τους φτιάχνουμε μόνοι μας θηλιές
Σήμερα κρεμάμε εύκολα κουρτίνες.
Φτιάχνουμε μόνοι μας θηλιές για τις παλιές μας κουρτίνες!
Το πόσο βαριέμαι να περνάω αυτά τα πλαστικά γαντζάκια στους σιδηρόδρομους δεν λέγετε, και έτσι όλες αυτές οι κουρτίνες διπλώθηκαν και κρύφτηκαν σε ψηλό ράφι μέχρι που άρχισα να τους φτιάχνω θηλιές και να τις χρησιμοποιώ ξανά
Να σας πω την αλήθεια είμαι άτομο που βαριέται εύκολα και μου αρέσουν πάρα πολύ οι αλλαγές στο σπίτι, αν είχα την δυνατότητα θα άλλαζα έπιπλα κάθε δίμηνο, κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο και έτσι αρκούμαι στις μετακινήσεις των επίπλων και στις συχνές αλλαγές κουρτίνες και υφάσματα γενικότερα.
Η αλλαγή της κουρτίνας δίνει μία νότα ανανέωσης στο σπίτι δεν νομίζετε; Έτσι λοιπόν και εγώ αποφάσισα να περάσω θηλιές στις παλιές μου κουρτίνες για να αρχίσω να τις χρησιμοποιώ και πάλι.
Όπως βλέπετε την εικόνα παρακάτω, έχω κάνει διαμπερές τρύπα στην κουρτίνα και έχω δέσει σε φιόγκους χρωματιστό ύφασμα, το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο!
Τρυπάω και φτιάχνω απλές θηλιές σε κουρτίνα

Οι θηλιές στην κουρτίνα παραπάνω είναι πολύ εύκολη υπόθεση, απλά τρυπάς και περνάς έτοιμες κορδέλες ή ύφασμα κομμένο σε λωρίδες για να χρησιμοποιήσεις σαν θηλιές.
Ήθελα όμως να φτιάξω και κουρτίνα με θηλιές χωρίς να είναι ορατές οι τρύπες στην κουρτίνα και έτσι δείτε τι έκανα.
Πως θα βάλω θηλιές στην παλιά μου κουρτίνα
Αρχικά πήρα ένα κομμάτι ύφασμα που ταίριαζε χρωματικά με τις κουρτίνες μου, το τύλιξα και το έκοψα ώστε να δημιουργήσω ίσες λωρίδες.

Συγχώρεσέ με για την φωτογραφία παραπάνω που βλέπεις ασιδέρωτο το ύφασμα, αλλά με είχε συνεπάρει τόσο πολύ η ιδέα που ήθελα γρήγορα να προβώ στην υλοποίησή της, στο τέλος όμως δεν την γλίτωσα γιατί οι ζαρωμένες λωρίδες με δυσκόλεψαν στο πέρασμα όπως θα δείτε παρακάτω και αναγκάστηκα να τις σιδερώσω μία μία.
Μην κάνεις το ίδιο λάθος, φρόντισε να έχεις έτοιμο και σιδερωμένο το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσεις για τις θηλιές πριν το κόψεις.
Τρυπάμε εσωτερικά τον σιδηρόδρομο της κουρτίνας
Στο δεύτερο βήμα έκανα ζευγάρια τρύπες στο εσωτερικό της κουρτίνας, πάνω στον σιδηρόδρομο.
Το κάθε ζευγάρι είχε απόσταση μεταξύ του περίπου 18 με 20 εκατοστά και η κάθε τρύπα του ζευγαριού 3 με 4 εκατοστά.
Σημείωση: Οι μονές κουρτίνες με θηλιές συνήθως έχουν 7 θηλιές και οι διπλές 12 με 16 ανάλογα το πλάτος τους.
Για να έχεις ένα συμμετρικό αποτέλεσμα, μέτρησε το πλάτος της κουρτίνα σου και διαίρεσε με το πλάτος της απόστασης που θέλεις να έχουν μεταξύ τους οι θηλιές. Τόσες λοιπόν θα είναι και οι λωρίδες που θα χρειαστείς για να φτιάξεις θηλιές στις κουρτίνες σου.
Μία καλή απόσταση είναι τα 18 με 20 εκατοστά όπως θα δείτε στην κρεμασμένη κουρτίνα στο τέλος του άρθρου.

Περνάμε τις λωρίδες υφάσματος που θα γίνουν θηλιές για κουρτίνες στις εσωτερικές τρύπες
Στην συνέχεια πήρα τις σιδερωμένες πλέον λωρίδες μου και άρχισα να τις περνάω μία μέσα σε κάθε ζευγάρι από τις τρύπες που έκανα πριν.
Έδεσα τις δύο άκρες της λωρίδας μεταξύ τους και έκρυψα τον κόμπο στο ύφασμα ανάμεσα στην κουρτίνα και τον σιδηρόδρομο.

Αυτό ήταν!!! Είχα εύκολα και γρήγορα φτιάξει μόνη μου θηλιές για την κουρτίνα μου και συνέχισα σε μία δεύτερη όπως τις βλέπεις εδώ κρεμασμένες

Αυτός είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος! Αν έχεις ραπτομηχανή μπορείς απλά να κόψετε και να ράψεις λωρίδες υφάσματος ή κορδέλες στις κουρτίνες σου για να φτιάξεις θηλιές χωρίς να τις τρυπήσεις.
Με αγάπη lol mommy
3 Σχόλια
Πάρα πολύ ωραία παρέμβαση στις κουρτίνες και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και με γαντζάκια αν χρειαστεί! Μπράβο Τούλα!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε, σίγουρα όταν αλλάζει κάτι γίνετε καλύτερο και στην συγκεκριμένη περίπτωση και πιο βολικό!!!
Τελικά όταν θέλεις να αλλάξεις κάτι..δημιουργείς κάτι ακόμη καλύτερο!!!
Το δοκίμασα στις κουρτίνες της κουζίνας μου (είναι ο μόνο χώρος που έχω κορτινόξυλο) και μου αρέσει πολυ!!!Ευχαριστούμε πολυ!!!!