Now Reading
20 tips για νέους μπαμπάδες! Οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι

20 tips για νέους μπαμπάδες! Οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι

Όταν φέρνεις ένα καινούριο μωρό στο σπίτι για πρώτη φορά είναι σαν να είσαι συγκυβερνήτης  άπειρου τυφλού πιλότου, σε μονοκινητήριο, πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό και χωρίς εγχειρίδιο χρήσης!
Δεν υπάρχουν πλέον οι νοσοκόμες να κάνουν τα απαραίτητα στο μωρό αλλά ούτε και εκείνο το μαγικό κουμπάκι πάνω από το κρεβάτι.

Πατρότητα
Θα νομίζετε ότι πρόκειται να πεθάνετε από την έλλειψη  ύπνου. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα μωρά να μπερδεύουν την ημέρα με την νύχτα και να μην νυστάζουν τις ώρες που εσείς θα νιώθετε απόλυτα εξουθενωμένος.


Καλέστε ενισχύσεις. Αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή να ρίξετε την υπερηφάνεια σας και να δεχτείτε βοήθεια από οποιονδήποτε μπορεί να την προσφέρει. Επιτρέψτε τους να σας φέρουν γεύματα, να καθαρίσουν το σπίτι, κλπ. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει πολύ τις πρώτες 2-3 εβδομάδες.

Στήθος Pamela Anderson. Το στήθος της γυναίκας σας θα είναι υπέροχο προσοχή όμως, η διέγερση μπορεί να προκαλέσει  μειώσει του γάλακτος επίσης ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών νιώθουν αφόρητο πόνο.

Θα πάρετε αμέσως τον ρόλο του προστατευτικού πατέρα. Αν έχετε κόρη θα αμφιβάλλετε αν υπάρχει κάποιος άντρας που θα είναι αρκετά καλός ώστε να παντρευτεί την κόρη σας

Τραβήξτε φωτογραφίες. Παρά πολλές φωτογραφίες, φωτογραφίστε την σύζυγο σας με το βρέφος και ζητήστε της να φωτογραφίσει και εσάς με το μωρό επίσης. Μην ξεχάσετε να βγάλετε και οικογενειακές φωτογραφίες οι τρεις σας.

Παρακολουθήστε την διάθεση και την συμπεριφορά της επίτοκου. Η επιλόχια κατάθλιψη είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Ζητήστε άμεσα την βοήθεια ψυχολόγου.

Η νέα μαμά θα νιώθει υπερβολικά άβολα μα το σώμα της μετά το μωρό. Πείτε της επανειλημμένα ότι είναι όμορφη.

Η καρδιά σας θα κοντεύει να σπάσει από αγάπη γι αυτό το μωρό και θα πιστέψετε ότι δεν γίνετε να αγαπήσετε περισσότερο. Περιμένετε και θα δείτε!

Πείτε στην σύζυγο σας ότι είστε υπερήφανος για εκείνη. Θυμηθείτε είστε και οι δυο καινούργιοι σε όλο αυτό!

Το μωρό ίσως να σας τρελαίνει. Είναι δύσκολο για τους νέους μπαμπάδες να ανακαλύπτουν την πατρότητα. Τα μωρά κλαίνε και δυστυχώς δεν είστε εκείνος που μπορεί να τα ηρεμήσει, θα έρθουν και στιγμές που ίσως νιώσετε ολοκληρωτικά ανίκανοι να κάνετε κάτι. Μην ανησυχείτε, είναι φυσιολογικά αυτά τα συναισθήματα.

Είναι απόλυτα φυσικό να αναρωτιέστε αν τα κάνετε όλα σωστά, και να αισθάνεστε ότι τα κάνετε όλα λάθος. Μην είστε τόσο αυστηρός με τον εαυτό σας, τα πηγαίνετε πολύ καλύτερα απ ότι νομίζετε.

Αναμένετε το απρόσμενο. Ακριβώς την στιγμή που θα νομίζετε ότι το μωρό μπήκε σε μια σειρά , τότε η ρουτίνα θα αλλάζει!

Το βάπτισμα πυρός. Θα αναλάβετε και επίσημος τον ρόλο της πατρότητας την στιγμή που θα κρατήσετε αγκαλιά το μωρό σας γυμνό και εκείνο θα κάνει τσίσα και κακάκια πάνω σας. Είναι η αίσθηση της ασφαλείας που νιώθουν τα μωρά και αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο!

Τα νεογνά δεν έχουν δάκρυα τις πρώτες εβδομάδες. Μην αφήσετε κάτι τέτοιο να σας ξεγελάσει, νομίζοντας πως δεν κλαίνε.

Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μια αστεία μπε-μπε τσάντα αλλαγής. Οτιδήποτε μπορεί να μεταφέρει μια πάνα, μωρομάντηλα και μια αλλαξιά ρούχα είναι υπέρ αρκετό. Φυλάξτε τα στο αυτοκίνητο σας μέχρι την στιγμή που θα φαντάζουν θησαυρός.

Θα ξανακάνετε sex. Αυτές οι πρώτες 6 εβδομάδες μπορεί να μοιάζουν σαν μια αιωνιότητα, αλλά να είστε υπομονετικός.

Βοηθήστε κατά την διάρκεια του ταΐσματος. Μπορείτε να βάλετε σνακς και νερό σε σημεία που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει η θηλάζουσα κατά την διάρκεια της νύχτας όσο νταντεύει το μωρό επίσης μπορείτε να φέρετε το μωρό στη μαμά του, να το αλλάξετε και να το επιστρέψετε στο κρεβάτι του.

Κάντε την πρώτη σας βάρδια. Όταν τα  μωρά κλαίνε δεν σημαίνει πάντα ότι πεινάνε, καθίστε στον καναπέ με λυγισμένα τα γόνατά σας προς τα πάνω και ακουμπήστε το βρέφος στο γυμνό στήθος σας, οι χτύποι της καρδιάς και η σωματική επαφή με τον πατέρα κάνει τα περισσότερα παιδιά να ηρεμούν ενώ δίνει και μια ευκαιρία στην μητέρα να ξεκουραστεί λιγάκι.

ΠατρότηταΠρέπει να μάθετε να μοιράζεστε ξανά! Θα μοιράζεστε την γυναίκα σας με το μωρό και η προσοχή της δεν θα ανήκει  αποκλείστηκα σε εσάς. Συγκεκριμένα τις πρώτες εβδομάδες θα είστε από τους τυχερούς αν σας δίνει έστω και ελάχιστη σημασία.
Θα νιώσετε περισσότερη αγάπη, δέος και σεβασμό για εκείνη την γυναίκα που τώρα πλέον είναι η μητέρα του παιδιού σας!View Comments (2)
  • Σε όλα συμφωνώ – αλλά αυτό με τα δάκρυα που δεν έχουν τα νεογέννητα πρέπει να σου πω πως ήταν αυτό που με εξέπληξε περισσότερο όταν γέννησα τα παιδιά μου. (Σχετικό-άσχετο: ο καλός μου ο σύζυγος αποφάσισε να μάθει τον λίγων ημερών γιο μας να κλαίει, και τον έβαζε στα πόδια του και του έκανε γκριμάτσες και "ουά"!!!)

    Υπομονή και αγάπη σε όλους τους νέους γονείς
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top