Now Reading
Διαγράψτε την Ελλάδα…Αν τολμάτε

Διαγράψτε την Ελλάδα…Αν τολμάτε

Ο Αμερικάνος λογοτέχνης Robert Elias Najemy γράφει για την Ελλάδα.
Ένα άρθρο που αξίζει να φτάσει σε κάθε γωνιά της γης και να διαβαστεί από όλους

Αν είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ blogger ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνεις ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Στην διάθεση σας το άρθρο με τίτλο ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ

Read the article in EnglishDELETE GREECE IF YOU DARE

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
Γκρεμίστε κάθε τι ελληνικό από όλο τον Πλανήτη.
Έπειτα σβήστε την ελληνική γλώσσα από παντού. Από την Ιατρική σας, την Φαρμακευτική σας.
Από τα μαθηματικά σας (Γεωμετρία, Άλγεβρα),από την Φυσική και τη Χημεία σας, από την Αστρονομία σας.
Από την πολιτική σας.
Από την καθημερινότητά σας.
Διαγράψτε τα Μαθηματικά.
Διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη.
Σβήστε την Γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας,
Σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου.

Διαγράψτε την Δημοκρατία και την πολιτική.
Διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω-κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά.
Αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη).
Σβήστε από την καθημερινότητά σας κάθε ελληνική λέξη.
Αλλάξτε τα Ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού (και αυτό βγαίνει από τα ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα).
Αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία).
Σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες.

Αλλάξτε την παιδεία σας.
Αλλάξτε το όνομα της ιστορίας.
Αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμιά σας.
Αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας (χρησιμοποιήστε τον αραβικό).
Διαγράψτε την Φιλοσοφία.
Διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε…

Θα πείτε: «δεν γίνεται»!

Σωστά. ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση!
Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον Πλανήτη!
Η πρόκληση πάντως ισχύει…

DELETE GREECE IF YOU DARE

Demolish all of Greece at a depth of 100 meters.
Empty all your museums from around the world.
Demolish everything … Greek from around the world …
Then turn off the Greek language from everywhere.
From your medicine … …. Your medication.
From your math (geometry, algebra)
From your physical, chimeidinatos info
From your astronomical
From your policy
From your everyday life.

Delete mathematics, delete each figure, make the triangle-octagon and the straight-curve,
turn off the geometry of the buildings, your streets, your games, your cars,
turn off the name of any disease with any drug,
delete the democracy, Political,
delete gravity and bring it up and down, change the satellites you have square orbit, change all your books (because everywhere there will be a Greek word),
turn from your daily routine every Greek word,
change gospels, change the name of Christ, and this comes from the Greek and means one who has the anointing, and change the shape of each temple (to do not have the Greek geometry),
turn off Alexander the Great, turn off all the mythical and historical heroes

See Also

Change your culture,
Change the name of the story,
Change the names of the universities,
Change your way of writing, please use the Arabic,
Delete philosophy
Delete, delete, delete, delete …

You say “we can not”.

Well, you can’t , because then you can not steriosete even a suggestion! You can not go off Greece, and Greeks, for what the bid on this planet …

The challenge, however, true.

View Comments (89)
 • ?ΑΔΕΛΦΙΑ, ΜΗ ΜΑΛΩΝΕΤΕ….❗❗??
  ?️ΤΟ ΑΡΘΡΟ- ΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…??❗❗
  ?️ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 300 ΚΗΦΗΝΕΣ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ…❗❗??
  ➰ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ…..
  ?️ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΘΕΛΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ..?..❗????
  ?️ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…❗❗??

 • Ουδείς, ουδείς μέχρι και ο ΑΛΚΗΣ κάνει τελικά ορθογραφικά που την γνώμη του για τη σημασία του άρθρου δεν την μάθαμε μετά από τόσο σχόλια.

  Το IOANNA με όμικρον, μήπως είναι greeklish που χρησιμοποίησε η γυναίκα για να φτιάξει τον λογαριασμό της??? Λέω εγώ τώρα….Θετική σκέψη!!!

 • Μαί άραισαι τώ άρρθρω πάρα πολλλί. Να ίσαι καλλά κωπαίλα μου. Κε σανόταιρες αιπιτηχοίαις αρθρωγράφαι δειναταί κε μαιταφράστροια ταίλοια.

  Αμάν τί έπαθα, ξέχασα να γράφω!!!

 • ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ lOl mommy (ΚΑΛΑ Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ). ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ,ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΨΥΧΗ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΕΒΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. (ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ), ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ.ΠΟΣΟ ΒΛΑΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ !! (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ). ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ BLOGS ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

 • Όχι φίλε μου, δεν θα σου δώσω αυτή τη χαρά. ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ποτέ σχόλια παρά μόνο όταν κάποιοι βάζουν συνδέσμους προς ιστότοπους που δεν εγρίνω για να εκμεταλλευτούν την επισκεψιμότητα του lol moms

 • DINOS2 ΈΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΗ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ 300 ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ. ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΕΙΜΑΙ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ BLOG. Σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη ΝΤΙΝΟ, να περνάς να τα λέμε

 • ΑΛΚΗ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΙ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΘΕΩΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΣ ΕΧΕΙ ΒΙΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ lolmoms ΠΟΥ ΠΑΡ΄ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΜΙΛΗΣΕ Η ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ "ΑΨΟΓΟΣ" ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ , ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΛΟ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΛΠ ΜΕ ΕΝΑ ΟΥΑΟΥ. ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ? ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΠΡΟΛΟΓΟ , ΓΡΑΨΤΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ. Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΠΕΤΑΙ !!! (ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ ΤΑΒΑΛΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ. ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ)

 • Έτσι είναι. Η Ελλάδα υπάρχει παντού, στην καρδιά μας, στη ζωή μας, σ' όλο τον κόσμο με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Δεν μπορείς να την εξαφανίσεις, να την διαγράψεις, γιατί θα διαγράψεις αναγκαστικά και ένα κομμάτι του δικού σου πολιτισμού, του δικού σου γίγνεσθαι.

 • Είναι έτσι όπως τα λέει. Η Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά μας, στη ζωή μας, σ' όλο τον κόσμο, παντού. Δεν μπορείς να την εξαφανίσεις, να την διαγράψεις, γιατί μαζί αναγκαστικά διαγράφεις και ένα κομμάτι του δικού σου γίγνεσθαι.

 • Το νόημα πέρασε. Και τώρα η συνέχεια. Το επόμενο βήμα.
  Σύμφωνα με τον Καραγιάννη και τον Πρεβελάκη, οι Έλληνες θα πρέπει να τερματίσουν το σύνδρομο «WE-AND-THE-OTHERS» και να αναλάβουν την ευθύνη για την προστασία του ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα της Δημοκρατίας. Η δικτύωση των πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων στη διασπορά, και ιδιαίτερα των Ελλήνων διανοουμένων, θα μπορούσε να είναι ένα λογικό βήμα.

 • Η μετάφραση είναι άθλια,μάλλον από Google…το ελληνικό κείμενο όμως εξαιρετικό,άρα καλύτερα να σβήσετε το αγγλικό γιατί το κατεβάζει εντελώς….

 • Σε όποιον δεν αρέσει η μετάφραση, ας το μεταφράσει μόνος του να δούμε και εμείς το σωστό! Προσοχή όμως, Θέλω μετάφραση στην προστακτική, όπως και το ελληνικό κείμενο για να μην χαθεί το νόημα……

 • Προσοχή η Αλήθεια είναι αλήθεια, όλοι ψάχνουν να βρούν τρόπους αλλά δυστυχώς και εδώ υπάρχουν πολλοί που σκάβουν τον λάκο. Η αλήθεια είναι μία δεν μπορούν να κάνουν τίποτα , η Ελλάδα θα είναι πάντα Ελλάδα.

 • Αφήσαμε της γης την κυριαρχία
  Αν και τους δώσαμε παιδεία..
  Αφήσαμε στη γη τη Δημοκρατία
  σε ανθρώπους που δεν έχουν μέσα τους
  λατρεία…
  Το μόνο που τους νοιάζει είναι η εμπορεία…
  Ακούστε να σας πω πως έχει η ιστορία…
  Δεν έχουμε δικαίωμα Έλληνες, τη γη να αφήσουμε
  Στα χέρια των εμπορων
  Πρέπει να κυριαρχησουμε
  τη γη να ισορροπησουμε…
  Με γνώση φιλοσοφία και παιδεία
  μακριά από ανθρωποθυσίες,ψέματα και παιδεραστιες
  Τη γη να ξαναφερουμε στην πραγματική αγάπη….
  Τον άνθρωπο να υψώσουμε
  σαν Έλληνες έχουμε ευθύνη…

 • Stratoula, just keep on going never mind the Grammarly mistakes you doing it's O.K. I think that you had enough of foul talk. Foul means one's good name remarks ( Foul( FITRAKI Dictionary – 2. kilidono to kalo onoma, tin upolipsi mou. So, you have started in good faith and footings. Stay calm and say your prayer and look forward for your utmost goals to achieve your happiness.
  O.K. I'll use some Greek ( eimai tetartis dimotikou ( me to zori pira to endiktiko) kai katoiko se mia kseni chora epei 66 xronia, kai thelo na po oti afiste tin kuria eisixi gia ta orthografika tis lathi. Ego na deite posa orthografika lathi kano idios stin anggliki.

 • edw o kosmos kegete kai to mouni kitazei (KSIRIZETE) orthografika lathi vre isixtir pou Ginate oli kathigites edw mesa xaivania apli DIMOTIKOI & Greeklish ke opios katalaveni kataskevasmata ( τωρα ΕΣΥ που τα διαβασες KE TA KATALAVES μιν απαντισεις GIATI σε εχω γραμενο kai ξερεις που )

 • Γεια σου Χριστόφορε, την αγάπη μου στην ομογένεια. Στα 35 μου έχω κάνει 11 χρόνια συνολικά ξενιτιά σε Αμερική και Γερμανία και καταλαβαίνω πολύ καλά το πως αισθάνεσαι!

 • Κι όμως τη λέξη "άσφαλτος" θα τη δούμε γραμμένη στην Οδύσσεια, αν θυμάμαι καλά, ραψωδία Ι ή Κ, μετάφραση Ι Κακριδή 1967, όταν η Ειδοέα μιλάει για τον πατέρα της τον Πρωτέα, μεταξύ των άλλων λέει πως "Είναι άσφαλτος"

 • Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαγραφεί…έχει οικουμενική σφραγίδα στον πολιτισμό.. η ανθρωπότητα την σέβεται αυτή την σφραγίδα γιατι ειναι ο μπούσουλας για κάθε επιστημονικό ταξίδι… Βέβαια ανθρωπάκια πάντα θα υπάρχουν οταν δεν έχουν να πουν κάτι γόνιμο.. κάτι δικό τους. Θα σκαλίζουν τα κηπευτικα άλλων γιατι οι ίδιοι ειναι ανάξιοι δεν ξέρουν να φυτέψουν σπόρους…

 • ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ,ΦΩΝΆΖΩ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΡΗ.
  20+ ΕΤΗ ΕΧΤΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΤΟ ΠΩΣ ΖΕΙΤΑΙ.
  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !
  ΑΠΕΡΙΌΡΙΣΤΕΣ ΛΕΞΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.

  ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ

 • Ενα απόσπασμα από τον εθνικό ύμνο που νομίζω ότι θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα
  πριν αρχίσουμε τις μαχαιριές και τα δηλητηριώδη δαγκώματα….

  Από στόμα οπού φθονάει,

  παλληκάρια, ας μην πωθεί,

  πως το χέρι σας κτυπάει

  του αδελφού την κεφαλή.

  Μην ειπούν στον στοχασμό τους

  τα ξένα έθνη αληθινά.

  Εάν μισούνται ανάμεσά τους

  δεν τους πρέπει Ελευθεριά

 • Προσωπικά έχοντας ζήσει 6 χρόνια στην Αμερική, ίσως τα Αγγλικά μου να μην είναι αυτά που έμαθα κάποτε στα φροντιστήρια και να έχω συνηθίσει κάπως την αργκό ας πούμε! Δεν θα συνεχίσω την συζήτηση αν υπάρχουν λάθη στα Αγγλικά ή τα Ελληνικά αλλά και ούτε θα διορθώσω κάτι επειδή ο καθένας αντί να αφήσει ένα σχόλιο που θα έλεγε πχ πόσο περήφανος είναι που είναι Έλληνας, έρχεται να μου κάνει υποδείξεις αλλά βλέπεις οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ζήσει ούτε μια μέρα ξενιτιάς για να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά φίλε Άλκη αλλά ήθελα να ακουστεί γνώμη μου και να σε ευχαριστήσω για τα σχόλια σου στο Blog μου.

 • Αηδιαστική Για ακόμη μία φορά η επίθεση και τα δαγκώματα ο ένας προς τον άλλον αυτό εάν δεν είχαμε θα ήμασταν ο καλύτερος Λαός του κόσμου

 • Aftos einai o logos pou then pame mprosta, alaxame to kimeno kai arxisame epithesi stous pantes, ti simasia exi an uparxoun merika lathi, ego sas grafo me English characters kai ola diabazonte, pou einai to problima? oso gia tin metafrasi, e kai, an den sas aresi diabaste to sta Ellinika.
  H ousia einai to thema, to thema, to thema, tipota allo, esthaneste perifanoi otan to diabazete? an oxi tote giriste tin selida kai pate kapou allou giati edo then eisaste wellcome. my 2 cents. Ellinas apo New Zealand.

 • Εσείς αγαπητή μου κυρία ΙΟΑΝΝΑ (με όμικρον) αγαπάτε τον εαυτό σας; Γιατί δεν μας λέτε το επώνυμό σας ώστε να ξέρουμε ποιον θα ευχαριστήσουμε για τη σοφία σας; Μήπως κρύβετε τα στοιχεία σας επειδή τέλος πάντων τα γραφόμενά σας σηκώνουν νερό; Συνιστάτε θετική σκέψη έτσι έ; Αλλά για να καταφέρεις "θετική" σκέψη πρέπει πρώτα να έχεις "σκέψη", αλλοιώς πού θα βάλεις το θετικό πρόσημο; Δεν γενιόμαστε έξυπνοι ούτε βλάκες, γινόμαστε με Παιδεία και με μόχθο. Η γνώση δεν είναι ποντικοκούραδα.

 • Αγαπητέ ΝΟ ΝΑΜΕ: Αντιλαμβάνομαι πως είναι δύσκολο πράγμα να είναι κάποιος ημιμαθής. Προσπαθήστε να μάθετε ορθογταφία, τα καλά κόποις κτώνται.
  Το "βλέπεαται" γράφεται "βλέπετε" με έψιλον. Δεν μπορείτε να διαχωίσετε την ενεργητική από την παθητική φωνή δηλαδή. Πίσω αμέσως στη δευτέρα δημοτικού.

 • Παρακαλώ μη χρησιμοποιείτε 40 ερωτηματικά και 32 θαυμαστικά στο τέλος των γραμματικών προτάσεών σας. Βγάλατε δημοτικό σχολείο; Δεν χρειάζεται, δεν προσθέτει τίποτα, ούτε κοριτσάκι έντεκα ετών δεν χρησιμοποιεί τόσα όταν εκφράζεται.

 • Ο ύμνος σας μάρανε και το ποτήρι δροσερό νεράκι από τα χέρια της κας Κούλας. Είσαστε για ξεφωνητά όλοι εσείς που βρήκατε μια ψυχολογική διέξοδο να αλληλογραφείτε τέτοιες βλακείες μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, ξεπλένοντας ο ένας τις στραβοτιμονιές του άλλου. Όταν αποφασίζεις να δημοσιοποιήσεις μια άποψη, μια τοποθέτηση, πρεέπει να έχεις τα κότσια να είσαι άψογος. Αλλοιώς κάθησε σπίτι σου.

 • Δεν ζητάω πολλά, προτιμώ να διαβάζω κείμενα προερχόμενα από ανθρώπους με "χρυσή καρδιά" που επίσης έχουν μόρφωση και γνωρίζουν ορθογραφία και γραμματική και συντακτικό. Αλλοιώς δεν θα τολμούσα να φτιάξω ιστοσελίδα blog επικοινωνώντας φοβερή σοφία (δική μου σοφία ή κάποιου ξένου). Όλα δεν επιτρέπονται. Τουλάχιστον πρέπει να δέχεσαι κριτική. Λίγο νωρίτερρα έγραψα μια παρατήρηση για τη βλακώδη αγγλική μετάφραση του περιβόητου σοφού κειμένου. Ίδωμεν αν θα διαγραφεί από τη λογοκρισία.

 • Η μτάφραση στα αγγλικά είναι για φτύσιμο. Γελοιοποιείτε το όλο ζήτημα, το ελληνικό κείμενο είναι εντάξει. Ο λεγόμενος . . . Αμερικάνος συγγραφέας σας έδωσε άδεια να κατακρεουργήσετε το κείμενο; Μα αφού είναι αμερικάνος γιατί δεν αντιγράψατε το πρωτότυπο να ησυχάσουμε; Μήπως έχετε πτυχίο . . .lower; Όλοι στην Ελλάδα ξέρουν άπταιστα αγγλικά οι ξερόλες. Τουριστικά αγγλικά.

 • Όταν αγαπήσουμε τους εαυτούς μας και πάψουμε να τονιζουμε μόνο τα αρνητικά, όταν αποδεχτούμε τα ελαττώματά μας, θα αρχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Ας μην ξεχνάμε πόσο κακοποιημένος λαός είμαστε, χωρίς να εννοώ με αυτό ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών, κι ας δούμε και τα καλά μας. Σημαντικό είναι να πάψουμε επιτέλους να τρώμε τα παιδιά μας (γιατί η Ελλάδα είμαστε εμείς) για να ξαναδούμε το φως που κρύβουμε από καταβολής μέσα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι όσο αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας ως ανάξιος, τιποτένιους και κακόμοιρος, τέτοιοι θα γινόμαστε και τέτοιους θα γεννάμε. Θετική σκέψη,λοιπόν,και θετικός λόγος. Γιατί το αξίζουμε και γιατί έτσι θα ήθελαν για εμάς και οι πρόγονοί μας.

 • Πολύ σοφά και σωστά οι ξένοι λατρεύουν τους Έλληνες. Όχι όμως τους ζωντανούς, αλλά τους νεκρούς. Δεν δίνουν πεντάρα για τον Νεοέλληνα. Οι Έλληνες θα ήταν άραγε υπερήφανοι για τους Νεοέλληνες;;(φιλοσοφικό ερώτημα).

 • Αν κατάλαβα καλά, ολόκληρο το κείμενο αναφέρεται στους 'Ελληνες και την Ελλάδα μιας άλλης εποχής. Οι Νεοέλληνες ποιά σχέση έχουν με όλα αυτά; Ποιό απο όλα αυτά είναι δημιούργημα τους για να νοιώθουν υπερήφανοι; Με τέτοια κληρονομιά πως καταφέραμε και πτωχεύσαμε; Είναι περίεργο «υβρίδιο» ο Νεοέλλην. Σαν το κακομαθημένο παιδί παλιάς καλής οικογενειας, με καταγωγή αλλά και ξεπεσμό, κουβάλησε ως σήμερα το καταστροφικό πείσμα και την άρνηση. Τον Νεοέλληνα που ζει την μεγάλη του αντίφαση: από τη μια θεωρεί τον εαυτό του σημαντικό υποκείμενο της ιστορίας (αφού όλοι τον επιβουλεύονται και όλοι τον χτυπάνε), αλλά, από την άλλη, θεωρεί πως ο ίδιος, ως τέτοιο σημαντικό υποκείμενο, δεν έχει καμιά ευθύνη για την Ιστορία που γράφει.

 • Να φροντισουν και οι ηθαγενεις για την διατηρηση των Ελληνικων στοιχειων τους. Οχι μονον λογια οχι μονον ξερεις τι ηταν οι προγονοι μας? Τα γεροντια οι ανδρες και κυρια οι εφηβοι τραγουδουσαν κατι σχετικο στην Σπαρτη

 • Ο πραγματικός Έλληνας είναι αυτός που φροντίζει να ζει με τρόπο που οι πρόγονοι μας που έκαναν τόσα κατορθώματα θα ηταν υπερήφανοι για εμας, κι οχι να επικαλείται τη δόξα των προγόνων μας για να δείξει ότι είναι σπουδαίος χωρίς να έχει αποδείξει την αξία του.

 • Είμαστε φιλλελαδιστες και όχι φιλλεληνες που είναι η αχίλλειος μας πνερνα που οι νεοέλληνες οφείλουν να απαλλαγούν για να πάμε καλύτερα….

 • για τον καθε HD ΠΑΠΙΑ που επιβαλει να μιν κανουμε ορθογραφικα λαθη κλπ,πιοσ εισε ο καθηγιτισ μου,για να παρω βαθμουσ ειρθα στην ορθογραφια???…Κοιταξε τα χαλια σου που το παιζεις ελληναρα με το αγγλοελλινικο σου παρατσουλη HD ΠΑΠΙΑΣ…..ο αληθινος ελληνας φενετε απο τισ παραξεις του οχι απο τιν αρθογραφια..τρολλ του κερατα

 • Αυτο σας μαρανε ??????????Ενα λαθακι και ΟΧΙ το σπουδαιο αυτο κειμενο, που ειναι ενας υμνος προς καθε τι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και καθε ΕΛΛΗΝΑ ????????? ΑΥΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ??????????…Ας μην ειμαστε κοντοφθαλμοι και μικρονοοι και ας χαρουμε και ας απολαυσουμε ολα αυτα τα παινεματα, σαν ενα ποτηρι δροσερο νερο, απο τα χερακια της κας ΤΟΥΛΑΣ……..Πικρες εποχες αυτες που ζουμε, για πολυ κοσμο, και η χωρα σε κινδυνο και μια μορφωμενη και καλλιεργημανη Κα μας προσεφερε κατι ομορφο και εσεις ουτε καν το ειδατε………..ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ πως ειμαστε ο μοναδικος λαος ΕΠΙ ΓΗΣ που ειχε ναο ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΕ την ΘΕΑ ΕΡΙΔΑ !!!!!!!!!!!!…Νομιζετε πως δεν την υπηρετουμε, ακομα, σημερα ???????????…..ΞΑΝΑΔΙΑ
  ΒΑΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ το κειμενο και χαρειτε το!!!!!!111111

 • Η τάση του Έλληνα να υποβαθμίζει ο ένας τον άλλο ξεπερνάει τα όρια Επιστημονικής Φαντασίας. Καλό Απόγευμα σε όλους!

 • Καλά βρε παιδιά, ειστε σοβαροί? για ένα ορθογραφικό λάθος θα κρεμάσουμε την γράφουσα? Εδώ γίνονται ''εγκλήματα'' με την γλώσσα μας και μάλιστα από γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλα sites και δεν χύνεται τόσο μελάνι (το ''χύνεται'' πάει το μελάνι, έχει τρομάξει το μάτι μου με τα όσα διαβάζω). Μόλις χτες γνωστός ρεπορτερ είπε το ρήμα ''αποθανατίζω΄΄ αντί για ''απαθανατίζω'' 800 φορές! Ας μείνουμε στην ουσία του άρθρου.

 • Καμιά φορά, γίνονται λάθη από κεκτημένη ταχύτητα κι όχι λόγω χαμηλού επιπέδου μόρφωσης ή ανορθογραφίας γενικότερα! Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ας εστιάσουμε στην ουσία! Καλημέρα…

 • "το βλέπω το δέντρο και χάνω το δάσος" μεγάλη κουβέντα… εξαιρετικά βολική η θέση του κριτή και άβολη η θέση αυτού που κρίνεται. Σε όλους συμβαίνει και είναι ανθρώπινο επάνω στην δουλειά να σου ξεφύγουν πράγματα. Ας εστιάσουμε όμως στην ουσία διότι μεγαλύτερο σφάλμα υπάρχει στο να χάσουμε την ουσία και μικρότερο στο να εστιάσουμε σε κάποιο ορθογραφικό λάθος. Καλημέρα!!!

 • Μπραβο σου, βρε Τούλα μου για τη συμμετοχή κ την αναδημοσιευση!
  Όσο για τα ορθογραφικά λάθη, δεν τα θελουμε αλλα σε όλους μπορούν να συμβούν.Οκ, καλο να επισημαίνονται αλλά ας μη μενουμε σε αυτά και χανουμε την ουσία ενός τόσο 'έξυπνου' φιλελληνικού κειμένου….

 • Προέχουν τα σωστά και ωφέλιμα νοήματα. Αν τώρα αυτά συνοδεύονται και από μία άψογη ορθογραφία, ακόμη καλύτερα.Υπάρχουν παμπόνηροι και πανούργοι άνθρωποι, με τέλεια ορθογραφία. Και άνθρωποι με χρυσή καρδιά, αλλά χαμηλής μορφώσεως και ανορθόγφραφοι.

 • Δεν εχω καμία αμφιβολία σε αυτο που λέτε, όσο για τον φίλο Σπύρο παραπάνω, αναφέρθηκε σε μένα και στα κείμενα που διαβάζουμε στα ελληνικά blogs.

 • O Robert είναι κάτι πολύ περισσότερο από εκείνο που λέει η λέξη λογοτέχνης,,, ειναι ένας υπέροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ και εχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο την ζωή πολλών ανθρώπων ,,, αν δεν τον γνωρίζετε ήδη, αξίζει τον κόπο να κοινωνήσετε τις ιδέες του,,,,

 • το αρθρο δεν ειναι δικο του. το εγραψε ο Ζαν Ρισπέν (Αλγέρι 1849 – Παρίσι 1926) – Γάλλος ποιητής, μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας

 • Το αρθρο στα Αγγλικα εχει λαθος μεταφραση στην πρωτη γραμμη…

  Οσο για τα ορθογραφικα λαθη…μην κρινετε ενα βιβλιο απο το εξωφυλλό του…υπάρχουν πολλοί ανθρωποι που ειναι δυσλεξικοί και προσφέρουν μρε πολύ διαφορετικούς τρόπους …και ομως ειναι ανορθόγραφοι…παραδείγματα..Richard Branson, Jackie Stewart, James Hunt…..και πολλοι πολλοι αλλοι…

 • Για να μην διαγράφουμε μόνοι μας την Ελλάδα μας, σας παρακαλώ να προσέξτε την ορθογραφία στα σχόλια που κάνετε στο blog. Το ¨επιβάλλετε¨ και το ¨γίνετε¨ θέλουν ¨αί¨. Δεν έχω απολύτως καμία διάθεση να σας προσβάλλω, αντίθετα – όπως εσείς, πιστεύω ότι η γλώσσα μάς είναι ενα κομμάτι του παγκόσμιου πολιτισμού και ότι όλοι οφείλουμε να την προστατεύουμε. Σπυρος Ιορδάνης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top