Now Reading
Χάστε τα κιλά της εγκυμοσύνης με την δίαιτα Dukan των Σταρς!

Χάστε τα κιλά της εγκυμοσύνης με την δίαιτα Dukan των Σταρς!

  Η δίαιτα Dukan λέγετε ότι είναι η δίαιτα των Σταρς!!! Εμένα προσωπικά με βοήθησε να χάσω τα 19,5 (δεν τολμώ να πώ 20) παραπάνω κιλάκια που απέκτησα μετά την εγκυμοσύνη μου.
  Δεν θα σας βοηθήσει μόνο να χάσετε κιλά αλλά και να μην τα ξαναπάρετε, θα σας μάθει πως να διατηρείτε το βάρος σας!
Η δίαιτα αυτή χωρίζετε σε 4 φάσεις
Επίθεση
Κρουαζιέρα
Εδραίωση
Σταθεροποίηση
  Αν και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που χρειάστηκε να κάνω δίαιτα δεν μου φάνηκε δύσκολη και τέλος είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρόλο που ολοκλήρωσα μόνο τις πρώτες 2 φάσεις της.
 Θυμάμαι καλά 2 χρόνια πριν είχα κουραστεί πολύ στην αναζήτηση της δίαιτας Dukan, διάβαζα παντού για την αποτελεσματικότητα της αλλά όταν προσπαθούσε να την διαβάσω ζητούσαν διάφορα και δεν την παρείχαν δωρεάν.
  Τέλος όμως κατάφερα να την εντοπίσω και σας την παρέχω παρακάτω.

Η δίαιτα έχει να κάνεις ως εξής.

Η πρώτη φάση της Δίαιτας Dukan ονομάζεται Επίθεση η Attack Phase στα Αγγλικά. Η Φάση της Επίθεσης διαρκεί από 5 έως 10 ημέρες. Αυτό εξαρτάται από το πόσο παραπάνω κιλά έχετε και πόσο γρήγορα προχωράτε.

Ο κύριος στόχος της Φάσης της Επίθεσης είναι να εισάγει καλές διατροφικές συνήθειες και να μάθετε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που προκύπτουν με την πείνα.

Για τους περισσότερους αυτή η φάση είναι η φάση που χάνετε πολύ βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις άλλες φάσης συνεχίζεται να χάνετε βάρος, άλλα με πιο αργό ρυθμό.Οι πρώτες μέρες της Φάσης της Επίθεσης είναι οι πιο δύσκολες. Πρέπει σε αυτή την φάση να αντιμετωπίσετε παλιές διατροφικές συνήθειες. Καθώς σε αυτή την φάση απαγορεύονται αρκετές τροφές μπορεί να προκληθεί εξάρτηση σε τροφές όπως η ζάχαρη ή η σοκολάτα.

Στη πρώτη  φάση της Δίαιτας Dukan είναι κοινό να αισθάνεστε συχνά κουρασμένος και να εξαντλήστε εύκολα. Για αυτό το λόγο προσπαθήστε να μην κάνετε εντατικές ασκήσεις σε αυτή την φάση.Η κούραση και η εξάντληση, καθώς και η λαχτάρα για υδατάνθρακες περνάνε μετά από τρεις ημέρες. Μάλιστα αρκετοί άνθρωποι αναφέρουν ότι μετά από της τρεις μέρες είδαν μια αύξηση της ενέργεια τους.Αυτό που πρέπει να προσέχετε στη Φάση της Επίθεσης είναι να τρώτε το λιγότερο τρία γεύματα την ημέρα. Η μερίδες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες έτσι ώστε να μην νιώθετε ποτέ πεινασμένοι.Οι πρώτες ημέρες της Δίαιτας Dukan είναι αυτές που μπορεί να εμφανιστούν και οι παρενέργειες της Δίαιτας Dukan. Μια από αυτές της παρενέργειες είναι η δυσκοιλιότητα, εξαιτίας της μικρής ποσότητας σε ίνες των τροφών που επιτρέπονται σε αυτή την φάση. Για να βοηθηθείτε σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να προσθέσετε στην διατροφή πίτουρα βρώμης, πίτουρα σιταριού και να πίνετε αρκετά νερό.

Μια άλλη παρενέργεια είναι η κακή αναπνοή. Η κακή αναπνοή είναι καλό σημάδι καθώς είναι ένδειξη ότι το σώμα σας καίει λίπος. Για να το αντιμετωπίσετε μπορείτε να πίνετε νερό ή να μασήσετε τσίχλες χωρίς ζάχαρη.

Κανόνες της Φάσης της Επίθεσης
Μπορείτε να τρώτε όσο θέλετε από τις επιτρεπόμενες τροφές.

Πρέπει να πίνετε το λιγότερο 1,5 λίτρο νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Πρέπει να καταναλώνετε 1,5 κουτάλι της σούπας πίτουρο βρώμης σε όποια μορφή σας αρέσει.

Πρέπει να προσπαθήσετε να ενσωματώστε 20 λεπτά περπάτημα στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Εάν μετά από 5 ημέρες δεν συνεχίζεται να χάνετε βάρος, πρέπει να περάσετε στην επόμενη φάση, αυτής της Κρουαζιέρας.

Επιτρεπόμενες τροφές στην φάση της Επίθεσης της Δίαιτας Dukan
Άπαχο βοδινό κρέας, μοσχάρι ή κουνέλι.

Όταν καταναλώνετε κιμά πρέπει να έχει κάτω από το 10% λιπαρά. Επίσης να αποφευχθούν τα πλευρά.

Κοτόπουλο και γαλοπούλα.Πρέπει να τα καταναλώνετε χωρίς το δέρμα και να μην καταναλώνετε το εξωτερικό μέρος των πτερύγων.

Ζαμπόν.Το Ζαμπόν πρέπει να είναι άπαχο η με λίγα λιπαρά.

Βόειο κρέας, κρέας, κοτόπουλο ή συκώτι.

Κάθε ψάρι. Δεν επιτρέπονται ψάρι σε κονσέρβες με λάδι ή σάλτσα.

Κοχύλια και οστρακοειδή.

Αυγά. Επιτρέπονται μέχρι δύο ανά ημέρα, απεριόριστη ασπράδια αυγών. Όσοι έχουν υψηλή χοληστερόλη πρέπει να προσέχουν.

Γαλακτοκομικά  προϊόντα. Τα γαλακτοκομικά πρέπει να έχουν κάτω από 5% λιπαρά.

Γλυκαντικές ουσίες, ξίδι, μουστάρδα, μπαχαρικά, βότανα, σκόρδο, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, φυσική κέτσαπ χωρίς ζάχαρη, τσίχλες χωρίς ζάχαρη.

Δεν επιτρέπετε γλυκαντικές ουσίες που έχουν σαν βάση την φρουκτόζη. Το κρεμμύδι επιτρέπετε μόνο ως καρύκευμα. Ο χυμός λεμονιού επιτρέπετε μόνο ως μπαχαρικό κι όχι ως ποτό.

Κρουαζιέρα
Η Φάση της Κρουαζιέρας (Cruise Phase), που ακολουθεί την φάση της Επίθεσης, έχει ως στόχο να χάσετε σταδιακά κιλά μέχρι να φτάσετε το στόχο σας. Αυτός ο στόχος πετυχαίνετε ανταλλάσσοντας μέρες με καθαρή πρωτεΐνη με μέρες με πρωτεΐνη και λαχανικά.

Ένας υγιείς ρυθμός είναι να χάνετε 1 κιλό την εβδομάδα. Αυτός ο ρυθμός μπορεί να φανεί πολύ αργός εάν το συγκρίνετε με την γρήγορη απώλεια βάρους της Φάσης της Επίθεσης, άλλα είναι καλύτερος για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Οι τρεις πιο συνηθισμένοι τρόπο εναλλαγής είναι:

5 μέρες καθαρή πρωτεΐνη μετά 5 ημέρες πρωτεΐνη και λαχανικά
Αυτός ήταν ο πρώτος ρυθμός όταν ξεκίνησε η Δίαιτα Dukan. Θεωρείτε σκληρός ρυθμός και απαιτεί υψηλό κίνητρο. 
1 ημέρα καθαρή πρωτεΐνη μετά 1 ημέρα πρωτεΐνη και λαχανικά
Τώρα η Δίαιτα Dukan προτείνει το ρυθμό της μία μέρας το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό των 5 ημερών, άλλα πολύ πιο εύκολο για να το ακολουθήσει κάποιος.

2 ημέρες καθαρή πρωτεΐνη εναλλασσόμενες με 5 ημέρες πρωτεΐνη και λαχανικά
Αυτός ο ρυθμός είναι καλύτερος για τους ηλικιωμένους και που δεν έχουν πολλά κιλά να χάσουν. Χάνετε κιλά πιο αργά από τους δυο παραπάνω ρυθμούς.

Από την πρωτεΐνη επιτρέπονται οι ίδιες τροφές που επιτρέπονται και στην Φάση της Επίθεσης. Ενώ από τα λαχανικά επιτρέπονται τα παρακάτω.

Λαχανικά που επιτρέπονται στην Φάση της Κρουαζιέρας της Δίαιτας Dukan

See Also

 • Αγγούρι 
 • Αγκινάρα
 • Άνηθο
 • Κολοκύθι
 • Κουνουπίδι
 • Κρεμμύδι
 • Λάχανο
 • Λάχανο Βρυξελλών
 • Μανιτάρια
 • Μαρούλι
 • Μελιτζάνα
 • Μπρόκολο
 • Ξινόχορτο
 • Πιπεριά
 • Πράσα
 • Ραδίκια
 • Ραπανάκια
 • Σέλινο
 • Σέσκουλα
 • Σπανάκι
 • Σπαράγγι
 • Χόρτα Βραστά
 • Χωνί

Οι κανόνες της Φάσης της Κρουαζιέρας


 • Μπορείτε να προσθέσετε στα λαχανικά καρότο, άλλα με μέτρο.
 • Μπορεί να αυξήσετε την κατανάλωση του πίτουρο βρώμης σε 2 κουτάλια την ημέρα.
 • Μπορείτε να αυξήσετε το γρήγορο περπάτημα στο 30 λεπτά την ημέρα.
Προσοχή: Μην εξαλείφεται της πρωτεΐνες από την διατροφή τις ημέρες με πρωτεΐνη και λαχανικά.
Αυτή η φάση διαρκεί μέχρι να χάσετε όλα τα κιλά που θέλετε.

Εδραίωση
Η τρίτη φάση της Δίαιτας Dukan ονομάζεται Εδραίωση. Ο στόχος της Φάσης της Εδραίωσης είναι να διατηρήσετε τα κιλά που έχετε χάση και να μην τα πάρετε ξανά.

Η Φάση της Εδραίωσης ακολουθεί την Φάση της Κρουαζιέρας στην οποία έχετε κάνει την περισσότερη και δυσκολότερη δουλειά και έχετε χάση τα περιττά κιλά που θέλετε. Άλλα σε αυτή την στιγμή πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσετε να διαχειριστείτε το βάρος και να πάρετε ξανά τα κιλά που χάσετε.

Το καλό με την Φάση της Εδραίωσης είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε στην διατροφή σας γευστικότατες τροφές τα οποία απαγορεύονται στη Φάση της Κρουαζιέρας.

Πόσο διαρκεί η Φάσης της Εδραίωσης

Για να υπολογίσετε πόσες ημέρες διαρκεί η Φάση της Εδραίωσης πολλαπλασιάζετε τα κιλά που χάσατε με τον αριθμό 11. Για παράδειγμα: Εάν έχετε χάσει 9 κιλά η Φάση της Εδραίωσης θα διαρκέσει 9 x 11 = 99 ημέρες.

Τι επιτρέπετε να τρώτε στην Φάση της Εδραίωσης

Στην 3η φάση της Δίαιτας Dukan επιτρέπετε να τρώτε όλες της τροφές από τις δύο προηγούμενες φάσης. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε: ψωμί, φρούτα, τυρί και μερικά αμυλούχα προϊόντα.

Οι κανόνες της Φάσης της Εδραίωσης

Οι κανόνες είναι:

1 φρούτο την ημέρα
Επιτρέπονται σχεδόν όλα τα φρούτα εκτός από μπανάνες, κεράσια και αποξηραμένα φρούτα. Προτιμήστε φρούτα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
2φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
Μπορείτε να τα τρώτε όποια στιγμή της ημέρας θέλετε, πχ στο πρωινό, και σε όποια μορφή θέλετε πχ σε σάντουιτς.
40 γραμμάρια τυρί την ημέρα
Αποφύγετε το κατσικίσιο τυρί, το ροκφόρ και προτιμήστε gouda η τσένταρ. Το καλύτερο είναι να το καταναλώνετε όλο με την μία.
2 μερίδες αμυλούχα τροφές
Επιτρέπεται να καταναλώνετε 2 φορές την εβδομάδα μία μερίδα αμυλούχα τροφές όπως ζυμαρικά, ρύζι η πατάτα.
2 γεύματα με γλυκό και ποτό
Επιτρέπετε να καταναλώνετε 2 μερίδες γλυκού και ποτό της αρεσκείας σας, άλλα σε διαφορετικές ημέρες.
Αποφύγετε το λευκό ρύζι και τις πατάτες
Προσπαθήστε τα μακαρόνια να είναι ολικής αλέσεως και να τα μαγειρεύετε al dente. Μην χρησιμοποιήστε κρέμα η βούτυρο στο μαγείρεμα και η ποσότητα να μην περάσει τα 220 γραμμάρια.
Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για το ρύζι.
Χοιρινό και αρνί
Μια φορά την εβδομάδα μπορείτε να τρώτε χοιρινό και αρνί, άλλα προσπαθήστε να είναι άπαχο.
Εορταστικά γεύματα
Δυο φορές την εβδομάδα μπορείτε να έχετε εορταστικά γεύματα, τα οποία μπορείτε να είναι οτιδήποτε. Άλλα υπάρχουν και εδώ κανόνες:
Τα εορταστικά γεύματα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον μια ημέρα μεταξύ τους. Αυτό για να δώσετε στο σώμα σας το χρόνο που χρειάζεται για να κάψει τις παραπάνω θερμίδες.

Η ποσότητα πρέπει να είναι μόνο μια μερίδα και όχι παραπάνω.

Ημέρα καθαρής πρωτεΐνης
Μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας τρώτε μόνο πρωτεΐνη. Αυτή η ημέρα δεν αλλάζει, πρέπει να είναι η ίδια κάθε εβδομάδα.

Σταθεροποίηση
Η Φάση της Σταθεροποίησης της Δίαιτας Dukan είναι η τελευταία φάση. Όταν έχετε φτάσει σε αυτή την φάση τα δύσκολα έχουν περάσει, έχετε χάσει τα κιλά που θέλατε και έχετε καταφέρει να τα κρατήσετε μακριά.

Παρόλο που το σώμα σας έχει περάσει τον κίνδυνο να πάρει βάρος ξανά, υπάρχει πάντα το κίνδυνο να σας προδώσει το μυαλό σας. Μπορεί να πιστεύετε ότι δεδομένου ότι χάσατε τόσο πολλά κιλά μπορείτε να αρχίσετε να τρώτε οτιδήποτε.

Η τελευταία φάση της Δίαιτας Dukan είναι ένα σύνολο από κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για όλη την ζωή σας. Ο σκοπός τους δεν είναι να σας περιορίσουν άλλα να σας καθοδηγήσουν, έτσι ώστε να μην πάρετε ποτέ ξανά βάρος και να έχετε μια υγιείς ζωή.

Η κανόνες της Φάσης της Σταθεροποίηση


Ημέρα καθαρής πρωτεΐνης
Μπορείτε να τρώτε ότι θέλετε για έξι ημέρες την εβδομάδα άλλα μια ημέρα θα πρέπει να τρώτε μόνο πρωτεΐνη. Με αυτό τον τρόπο θα θυμηθείτε τις προσπάθειες που κάνατε για να κερδίσετε το καινούριο σας σώμα.

Η Δίαιτα Dukan προτείνει την Παρασκευή σαν την ημέρα καθαρής πρωτεΐνης, άλλα ένα σας είναι πιο εύκολο μια άλλη ημέρα μπορείτε να την επιλέξετε. Πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας ότι η ημέρα καθαρής πρωτεΐνης πρέπει να είναι η ίδια κάθε εβδομάδα και να μην την αλλάξετε.

Να είστε πάντα δραστήριος

Δεν χρειάζεται να μείνετε όλη τη ν ημέρα στο γυμναστήριο, άλλα να προσπαθήστε να θυμόσαστε τα απλά μαθήματα που μάθατε σε όλη την διάρκεια της Δίαιτας Dukan.

Ένα δεν γυμνάζεστε, όπως θ’ έπρεπε να κάναμε όλοι, προσπαθήστε να είναι ενεργή σε όλοι την διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί του ασανσέρ, μην χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις άλλα πηγαίνετε με τα πόδια.

Καταναλώσετε πίτουρο βρώμης καθημερινά

Το πίτουρο βρώμης βοηθάει την χώνεψη και όταν ανακατεύετε με άλλες τροφές μειώνει την ποσότητα των θερμίδων που απορροφάται από τον οργανισμό.

Επίσης διογκώνετε στο στομάχι και αισθάνεστε χορτάτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένα το καταναλώσετε καθημερινά θα σας βοηθήσει να μειώσετε την λαιμαργία και να τρώτε λιγότερα.

Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας

Για να φτάσετε στην Φάση της Σταθεροποίησης της Δίαιτας Dukan, έχετε διασχίσει ένα μακρύ δρόμο. Έχετε μάθει αρκετά για της τροφές, τι είναι καλό για το σώμα σας και τι το βλάπτει. Επίσης το σώμα σας έχει συνηθίσει τις καινούριες τροφές, και μπορεί να σας οδηγήσει στο τι να τρώτε και πόσο να τρώτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έχετε την θέληση να τον ακούσετε.

Καταναλώστε προϊόντα με λίγα λιπαρά

Το πολύ λίπος δεν κάνει καλό στο σώμα σας και ειδικά στην καρδιά σας. Προσπαθήστε να κολλήσετε με light προϊόντα. Να τρώτε σκληρά τυριά μόνο περιστασιακά.

Αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρο

Μην καταναλώνετε προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη, ακόμα και αυτά με λίγη περιεκτικότητα. Παρόλο αυτά μπορείτε να καταναλώνετε τσίχλες χωρίς ζάχαρη.

Μην βιαστείτε όταν τρώτε

Το κάθε γεύμα πρέπει να διαρκέσει το λιγότερο 10 λεπτά. Αυτό θα δώσει το χρόνο στο εγκέφαλο να καταλάβει ότι έχετε φάει, και να αισθάνεστε χορτάτος όταν πραγματικά θα είστε χορτάτος.

Όταν τρώτε να πίνετε νερό. Αυτό θα σας κάνει να τρώτε πιο σιγά και θα γεμίσει το στομάχι.

Εάν πάρετε κιλά

Εάν δείτε ότι παίρνετε κάποια κιλά μην περιμένετε να πάρετε και άλλα. Βάλετε δυο ημέρες καθαρής πρωτεΐνης στο πρόγραμμα σας που θα σας βοηθήσει να μπείτε ξανά στο σωστό δρόμο.

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας!!!

Επίσης έχω ανακαλύψει ότι υπάρχει και ομάδα στο facebook με συνταγές για την δίαιτα.
Η ομάδα λέγετε Dukan’s girls

Στείλτε την δίαιτα στις φίλες σας που την έχουν ανάγκη γιατί την γνώση πρέπει να την μοιραζόμαστε!

View Comments (2)
 • Καλημέρα κορίτσι μου. Ξεκίνησα και εγώ 3 μήνες μετά την εγκυμοσύνη και μου πήρε κάτι λιγότερο από 2 μήνες να χάσω τα 12.5 κιλά που είχαν μείνει. Η αλήθεια είναι ότι από τότε έχουν περάσει 7 χρόνια. Τότε τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, δεν έβρισκες την dukan πουθενά ενώ τώρα είναι πολύ διαδεδομένη σαν δίαιτα και υπάρχουν ακόμη και καταστήματα για να αγοράζεις τρόφιμα.

  Αν έχεις facebook για να σε βοηθήσω Kάνε κλικ ΕΔΩ και γίνε μέλος στην ομάδα Είναι η ομάδα Dukan's girls και σίγουρα από τις φωτογραφίες των κοριτσιών και μόνο θα πάρεις δύναμη να συνεχίσεις αλλά και περισσότερες πληροφορίες για την δίαιτα Dukan. Καλή επιτυχία και να χαίρεσαι το παιδάκι σου

 • Καλημέρα αγαπημένη και ευχαριστούμε για το ωραίο άρθρο. Εχω ξεκινήσει και εγώ dukan, 3 μήνες μετα την εγκυμοσύνη και εφόσον ολοκλήρωσα με τον θηλασμό. Ηθελα να ρωτήσω εσύ πόσο καιρό μετα τη γέννα ξεκίνησες και πόσο καιρό έκανες να χάσεις τα 19,5 κιλα (δε τολμώ να πω 20) .. ρωτάω γιατί παλευω σχεδόν 2 μήνες με την διατροφή και εχω χάσει 4 κιλα μονο, την ακολουθώ με απόλυτη ευλάβεια. ευχαριστώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top