Αρχική Συνταγές Συνταγή Αμυγδαλόγαλα Video και Ιδιότητες γάλα αμυγδάλου

Συνταγή Αμυγδαλόγαλα Video και Ιδιότητες γάλα αμυγδάλου

by lol mommy

Η συνταγή του γάλακτος από αμύγδαλα ή αλλιώς αμγδαλόγαλα είναι από τις πιο αγαπημένες μου 
 

Γάλα αμυγδάλου λοιπόν. Μια καλή πηγή πρωτεϊνών,με θρεπτικά συστατικά ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου, βιταμινών Ε, Β2, Κ, με ιδιότητες που προστατεύουν την καρδιά, καλά λιπαρά που βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και της χοληστερίνης, της γλυκόζης στο αίμα και μας δίνουν ενέργεια.

Αν ακούγοντας ασβέστιο η πρώτη τροφή που σου έρχεται στο μυαλό είναι το γάλα τότε θα μου επιτρέψεις να σου πω πως υπάρχουν πολύ πιο καλές πηγές ασβεστίου για τον οργανισμό, που είναι και πιο εύκολα απορροφήσιμες, όπως μπρόκολο, σουσάμι, σαρδέλες, γαύρος, αθερίνα και φυσικά οι ξηροί καρποί που θα σου δείξω σήμερα με την Συνταγή αμυγδαλόγαλα και τις ιδιότητες γάλα αμυγδάλου.

Για να είμαστε ακριβείς δεν είναι μόνο το γάλα αμυγδάλου μια καλή τροφή χωρίς λακτόζη με γήινη γεύση που προσφέρει απαραίτητα ιχνοστοιχεία και καλά λιπαρά που δίνουν στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά. 
  Είναι και το γάλα από καρύδια, φουντούκια, κάσιους, σησάμι, ρύζι, καρύδα. Όλα γίνονται με τον ίδιο τρόπο και είναι εξαιρετικά στη γεύση. Το κάθε ένα με τα δική του ξεχωριστή γεύση από τον καρπό που προέρχεται.

Για την συνταγή αμυγδαλόγαλα θα χρειαστούμε

Υλικά

  • 1 κούπα αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
  • 4 κούπες εμφιαλωμένο νερό ή νερό που γνωρίζουμε ότι δεν έχει διάφορα πρόσθετα

Εκτέλεση συνταγής αμυγδαλόγαλα

  Βάζουμε τα αμύγδαλα σε νερό για έξι με οκτώ ώρες να μουλιάσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε με το εμφιαλωμένο νερό στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για ένα με δύο λεπτά.

  Κατόπιν περνάμε το γάλα μας από ένα σουρωτήρι ή μια λεπτή μουσελίνα ή
από ένα τουλπάνι.

Video συνταγή γάλα αμυγδάλου

Αμυγδαλόγαλα ροφήματα

Μπορούμε να μετατρέψουμε το αμυγαλόγαλα σε υγιεινά ροφήματα απλώς προσθέτοντας λίγο μέλι, ή χουρμάδες ή λίγη κανέλα ή βανίλια. Για μια έξτρα δόση ασβεστίου προσθέτουμε ταχίνι.

Συνταγές με γάλα αμυγδάλου

Ο πολτός του αμυγδάλου που θα περισσέψει δεν πετιέται φυσικά. Οι χρήσεις είναι πολλές. Κάποιες ιδέες βοηθητικές για συνταγές με τον πολτό του αμυγδάλου είναι :

Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και να τον στεγνώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 45°C για 3 – 4ώρες ή για 2 ώρες στους 65°C.

Ένα γρήγορο και υγιεινό snack από τον υγρό πολτό του αμυγδάλου

Ανακατεύουμε 2 φλυτζάνια πολτό αμυγδάλου (υγρός όπως θα είναι μετά το αμυγδαλόγαλα, χωρίς στέγνωμα), με ¾ φλυτζανιού τριμμένη καρύδα, λίγο μέλι, λίγο εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο και έχουμε ένα υγιεινότατο snack.

Αμυγδαλοβούτυρο

Άλλος ένας τρόπος να ενταχθούν τα αμύγδαλα στη διατροφή, είναι με τη μορφή βουτύρου. Μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και ένα αποτελέσει ένα ιδανικό σνακ ως επάλειψη σε ψωμί με μέλι ή μπανάνα. Για το βούτυρο αμυγδάλου θα χρειαστούμε 2 φλιτζάνια από τον πολτό του αμυγδαλόγαλα που μας περίσσεψε ή ωμά και ανάλατα αμύγδαλα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά) και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.

Ιδιότητες γάλα αμυγδάλου

  • Μείωση κορεσμένων λιπαρών και αύξηση απαραίτητων θρεπτικών συστατικών
  • Προστασία από εκφυλιστικές ασθένειες και σημαντικό αντιοξειδωτικό λόγο της βιταμίνης Ε που περιέχει
  • Μείωση της LDL και αύξηση της HDL. Με απλά λόγια μείωση της κακής χοληστερίνης και αύξηση της καλής χοληστερίνης
  • Προκαλεί κορεσμό και γίνεται η ιδανική τροφή για ρύθμιση βάρους και πρόληψη σοβαρών παθήσεων όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις
  • Βελτίωση των επιπέδων της ινσουλίνης

Παρενέργειες αμυγδαλόγαλα

Προσοχή αν υπάρχει αλλεργία σε ξηρούς καρπούς δεν πρέπει να καταναλώνεται ούτε το γάλα τους.

Δες επίσης

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

* Αποθήκευσε το όνομα μου για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω

2 Σχόλια

lol mommy 6 Ιανουαρίου, 2016 - 7:29 πμ

Ευχαριστώ Δεσποινάκι, χρήσιμη και θρεπτική!!!

Απάντηση
Δεσποινα Κολαγκη 6 Ιανουαρίου, 2016 - 6:23 πμ

Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!!! ???

Απάντηση

Το lol moms χρησιμοποιεί μπισκοτάκια για να σε θυμάται και την επόμενη φορά. Ελπίζουμε ότι είσαι ok με αυτό. Αν πάλι όχι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αποδοχή Eίμαι OK Περισσότερα